Heti Recept – Lepcsánka

Heti ReceptEzen a vasárnap gyerekkorom egyik kedvencének, a lepcsánkának a receptjét osztom meg veletek. Incsafincsa! 😀

Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: 40 perc
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:

  • 3-4 db nagyobb burgonya
  • 2-3 evőkanál liszt
  • fél kávéskanál borsikafű
  • 1 kisebb fej vöröshagyma vagy 1 kisebb csokornyi snidling
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • aki borssal, fokhagymával, pirospaprikával szereti, azt is lehet beletenni
  • olaj a sütéshez
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, majd összekeverjük a liszttel (nem kell sűrű masszának lennie!).
Az apróra vágott hagymát/snidlinget, petrezselyemzöldet, és a többi fűszert is beledolgozzuk.
Ezután bő, forró olajba evőkanálnyi masszát teszünk, és ellapítjuk. Kicsit csökkentjük a hőfokot, hogy átsüljön, de ne égjen meg. Megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Kiszedjük, leitatjuk róla az olajat.
A végén tejföllel (lehet fokhagymás is) vagy anélkül tálaljuk.

Lepcsánka

Megjegyzés: 

A krumplin kívül mehet bele még sokféle zöldség, ez csak az alaprecept. Aki attól tart, hogy nem áll össze a lepény, készítheti tojással is. Az csak újkrumplinál fordulhat elő, amiben még túl sok a víz, és ahhoz nem elég kötőanyagnak a keményítő. Ezért célszerűbb a régi krumplit felhasználni lepcsánka készítésére.

Jó étvágyat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s