EFOTT – Kajacsata

efott BerciNem mintha büdös lenne az alkohol vagy besokalltunk volna tőle, de valahogyan mégis megfogant bennünk az gondolat, hogy a délutánunk egy jelentős részét az EFOTT-on található gyorsételek tanulmányozásával töltsük. Amolyan “kajacsata”-szerűen, 5 fős bizottságot alkotva jártunk körbe, és kóstoltuk végig egyenként az ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb finomságokat, majd drágaság, finomság és mennyiség alapján pontoztuk őket. Segítségünkre volt továbbá a Mentor Kör/Stúdió koprodukció nevében Máté, így pláne nem lehet mondani, hogy elfogultak voltunk a kajával szemben.


Nyárson sült röfi – Malacos batyu avagy a Hungarogyros

Az első célpontunk a tavaly is jelen lévő, mindenki által csak “a malacos hely”-ként ismert kajálda volt. “Malacos Batyu”-t kértünk, ugyanis ez áll legközelebb a fesztiválozó pénztárcájához (amit egész végig figyelembe vettünk!). A Malacos Batyu nyárson sült malachusit tartalmazott szalonnástul, valamint csalamádét és majonézes szószt, mindezt pedig két friss, házi kenyérlap közé helyezve. Az eredmény elsöprő egyetértést mutatott azt leszámítva, hogy szegény Salát előző nap lehúzták 200 forint extrával, hogy őt idézzem “Nem felejtek, nem bocsátok!”. Tisztára, mint egy Schwarzenegger-filmben.

Pontszám:
Miguel 8
Sala 3
Máté 7
Melinda 7
Berci 8

Pizza Forte – Sajtos-kukoricás, avagy 17 centis olasz élvezet

Több klasszikus gyorskaja van a fesztiválon, amiket kihagytunk, de a Pizza Forte árszabása túl kedvező a nép számára, plusz külön buksisimi járt nekik a felszolgálólányok miliőjéért, és a soha nem látott apró méretű pizzásdobozért, ami a fesztivál szemétállományának fő részét képezi e percekben is.
Nem kell sokra gondolni: sajtos-sonkás-kukoricás pizza, klasszikus ízben és kivitelben. Az alacsony pontszámok azzal magyarázhatóak, hogy egyáltalán nem volt izgalmas, mi pedig izgalmat szerettünk volna. Na de akkor miért vettük meg? – kérdezhetné az egyszeri olvasó.
Csak. Mert a pizza olyan, mint a szex és a sör: a gyengébb minőségű is k***jó belőle.

Pontszám:
Miguel 6
Sala 8
Máté 5
Melinda 6
Berci 5

Hungarian Food – Lángos, avagy pörögjön az a béta-oxidáció!

A következő állomás a hallgatói fesztiválozóknak találóan angolul kiírt “Hungarian Food” nevű lángosozó volt. Nem akartunk kicsiben utazni, úgyhogy kikértünk egy tejfölös-sajtos lángost, extra töpörtyűréteggel feltétként.
Kevés zsírosabb kaját láttunk életünkben, mint abban a tíz percben, ígyhát a zsír szeretetének különböző fokából adódóan születtek az eltérő eredmények. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem a leginkább női ételt teszteltük, úgyhogy ebből adódhat Melinda szórása.
Nekünk (Berci, Miguel) viszont tökre bejött!

Pontszám:
Miguel 7
Sala 6
Máté 6
Melinda 4
Berci 7

Yugoslavian foods – Saslik, avagy McBalkán

Eleinte valami kiejthetetlen nevű szláv dolgot akartunk rendelni; őszintén megmondva gőzünk sincs a nevéről. Végül kiderült, hogy az nincs, úgyhogy kértünk mást, de annak se nagyon sikerült eltárolni az elnevezését.
A vélemények eltérnek, de a cikkírók egyetértenek abban, hogy a “saslik és lilakáposzta, egy kis ajvárral meg szárazkenyérrel” kombó sokkal jobb lett volna száraz kenyér helyett egy kis sültkrumplival, mert így kevésbé volt élvezhető. Kedves Yugoslavian foods! A száraz kenyér nem finom.

Pontszám:
Miguel 3
Sala 5
Máté 4
Melinda 6
Berci 5

Csirkés – Tejszínes csirkemellfalatkák, avagy minden friss kaja csirkemellből

Felüdülés volt a saslikos szárazság után egy jó kis tejfölös szósszal leöntött csirkemellfalat-tömeg. Eredetileg rizs lett volna a köret hozzá, de most már tanulva előző hibánkból sültkrumplit kértünk hozzá, ami bár kicsit sótlan volt, a pulton kihelyezett sóval (!!) jól ki tudtuk pótolni a hiányt.
Igen hamar elfogyott, alig bírtunk magunkkal közben. Sőt, a pipihusi teljesen elfogyott a tesztidő közepén, úgyhogy a végén kénytelenek voltunk a hasibugit a maradék szószba mártogatni. Ekkszellente!

Pontszám:
Miguel 9
Sala 9
Máté 8
Melinda 7
Berci 9

Chicano food – Sonkás quesadilla, avagy tequilát és kokaint csak a pult alól

Akkor mi is a quesadilla, ugye. Képzeljünk el egy tortilla-tésztalapot, amit kis háromszögbe hajtva megtöltenek sonkával-sajttal-fűszerrel, dobnak mellé a tányérra tetemes mennyiségű csípős tortillachips-szószt, és akkor lehet a 4 db háromszöget tunkolni a féltányérnyi szószba. Jó ez egyébként így, csak kevés. Úgy érzi az ember, hogy jó lenne egy termeteset harapni valamibe, csak akkor az egész háromszöget a szádba kell tömni.
Arriba!

Pontszám:
Miguel 6
Sala 5
Máté 6
Melinda 5
Berci 7

Tócsnis -Tócsni, avagy ez nektek tócsni?

Bőszen hirdették a bolt előtti reklámon: neked van félméteres kolbászod? Mi ennek ellenére is tócsnit kértünk. Fokhagymásat-tejfölöset.
Többen ettünk már tócsnit korábban, úgyhogy (sajnos) volt mihez viszonyítani.
Sala nyers krumplit érzett, Berci kéz nélkül evett, összességében pedig végül alig tudtuk megenni, pedig azért még fért volna belénk. A négypontosok is egyetértenek abban, hogy ha egy kis zsíros kajára vágyik az ember, akkor inkább lángos.

Pontszám:
Miguel 4
Sala 2
Máté 4
Melinda 3
Berci 3

Zing Burger – Street Burger, avagy Riska félig átsütve

Utolsó állomásként kerültünk “a hamburgereshez”. Volt ebben minden, zöldség, marhahusi, nagy bucik mindehhez. Eléggé vastag volt a hús, de a különböző extrák elég egyenetlenül voltak elosztva. Melinda végig állította, hogy át sem volt sütve rendesen, mert ő túl rózsaszínnek látta a hús belsejét, de mi inkább ettük, és nem néztük. Nem is fért már belénk sok ilyenkor.
Végül, bár nem ide tartozik, a szomszédos palacsintázó kakaós palijával fejeztük be a körutat, amit nagyon nem lehet elrontani.

Pontszám:
Miguel 6.5
Sala 7
Máté 6
Melinda 5.5
Berci 7

Összpontszámok (minimum 5, maximum 50 pont):

Nyárson sült röfi – 33 pont
Pizza Forte – 30 pont
Lángos – 30 pont
Jugoszláv – 23 pont
Tejszínes csirke – 42 pont
Quesadilla – 29 pont
Tócsni – 16 pont
Zing Burger – 32 pont

A nyertes tehát elsöprő győzelemmel a tejszínes csirke! Jó étvágyat kívánunk.

2 című bejegyzés “EFOTT – Kajacsata” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Meg az amúgy sem tócsni, hanem prósza. Krumpliprósza. A tócsnit aláhúzza az autokorrekt, az utóbbiakat meg nem. És amíg nem jártam pesten, fogalmam sem volt róla mi az a tócsni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s