GólyaTábor – csapatkapitány-szemmel

GólyatáborMindenkinek megvan mindenből a maga “elsője”. Első csók, első koncert, első üveg Koccintós/Áldomás, első gólyatábor. Na meg akkor ott van az első olyan gólyatábor is, amiben csapatkapitány is lehetsz. És ugye a CsK is ember, csak legfeljebb hamarabb megy tropára a hangszála, mint a többieknek.
Ráadásul ebből a szemszögből talán egy kicsit izgalmasabb is lehet írni erről a három napról, mint egyébként, nemdebár?

“Aztán legkésőbb este 8-ra mindenki érkezzen meg a Csocsóba!” – hangzik 24-én, vasárnap délután az email, ami kijelöli a fő Nagy Gólyatábor Előtti Szervezői Tanácskozás időpontját. Ami aztán úgyis negyed órával később kezdődik.

Csocsó Klub felújítva, jé, még a kábelek is lógnak! Megy a diavetítés, Traxli és Guszti felváltva mondják a lényeget, holnap 9:30-ra mindenki legyen ott, mert 10-kor már jönnek a gólyák! Megkapjuk a szép sárga pólókat, éééés a lényeg, a léééényeg: a nyakbaakasztók-névkártyák! Eltart a procedúra vagy fél órát, de mindenki visítva röhög a másik névtábláján.
A csapatkapitányi színes mappákat is megkapjuk, benne névsorral és bemutatkozásokkal… Húhúhú, nézdmár, na és neked milyen gólyáid lesznek?
Aztán pedig jön az este másik lényege, a gólyatánc megtanulása. Szép lassan, lépésenként… Az első két sor fiúserege eléggé alkot, a többiek meg nem látnak tőlük, de sebaj, azért csak sikerült valahogy! “Na, már megvan a fele!” “Már tényleg nincs sok!” “Már tényleg csak a vége jön!” Na persze. Aztán csak sikerül mindenkinek kábé elsajátítani. És akkor együtt! Most a fiúk! Most a lányok! Hurrá! – és tényleg sikerült, bár egy órába telt.

Hát, a Csocsó már nem így néz ki pontosan...
Hát, a Csocsó már nem így néz ki pontosan…

“Utána mindenki irány a Drönk!” – pecsételi meg Gréti a következő reggel szervezői elmeállapotát.
Lassan mindenki át is szivárog az említett szeszesital-viszonteladói klubhelyiségbe, de én nem is maradok olyan sokáig, mondván be is kell még pakolni, meg van még egy-két elintézendő dolog otthon indulás előtt, meg ugye aludni is kell valamikor még.

Aludni, mi? Persze. Majd alszunk, ha meghalunk.

Így történt, hogy bepakolás után (“jó, még ez a póló jöhet, jó lesz majd vele >>takarítani<<“) talán fél órányi alvással indult a gólyatábor reggele.

“Tessék, itt vannak a névtáblák, nyakbaakasztók.” “Álgólyánk tévtáblája is megvan? Ja, igen, de miért SÖTÉTEBB SZÍNŰ? Tökre rá fognak jönni, ne hülyéskedj már!!! Ja, oké, itt egy másik, az is sötétebb, jól van, így talán nem annyira feltűnő.”
Aztán megkaptuk a délelőtti fogyasztásra rendeltetett 12 l fehér Áldomást, azonos mennyiségű ásványvízzel, vagyis voltaképpen 24 l fröccsöt. Elég lesz az 40 embernek? Hááát, jaaa, igen, majd max isszuk a vonaton is!

Kávé elfogyasztva, érkeznek a gólyák. Tessék, itt írd alá, meg itt, meg kapsz ilyet, meg ilyet, meg tessék, itt a körömlakk is. “KöRöMLaKK?!?!” Igen, na. Majd mindjárt érkezik egy lány is talán, és akkor kifestitek egymásnak. Én is segíthetek, de látod, hogy néz ki a bal kezem máris.
Megkaptuk több példányban a vegyészindulót, a gólyatábor-himnuszt, és indulásig meg kéne tanulni mindkettőt, plusz csapatindulót írni, plusz azért már fogyasztani is egy kicsit, ráadásul jó lenne valami ismerkedős játékot is játszani már, ha elegen vagyunk.
Ó, persze, délig van egy csomó idő, simán fog menni!
Na, fiúklányok, gyerünk, írjunk egy jó kis csapatindulót! Legyen benne valami fíling, bor, csapatszín, vidámság, meg ilyenek!
Mert ugye jobb, ha ők mondják, mi legyen, és találják ki, minthogy nagyon beleszólnék, mert azért mégis az ő csapatuk, én inkább csak segíteni vagyok.
Na, gyerünk! Nem megy? Jó, akkor semmi baj, előtte megtanuljuk a két indulót, aztán közben fogy a fröccs, menni is fog már a végére az írás!

Szőlőt vajon látott-e?
Szőlőt vajon látott-e?

Közben meg ugye frusztrál, hogy a többi csapat már bőven írja a sajátját, de sebaj, tudom, hogy mi úgyis jobbak leszünk!
Hopp, meg is érkezett már az emberek nagy része, valami játékot csinálhatnánk is. Laci, én tudok valami jót, figyu, nyomjuk be, tök jó lesz! Jó lett, zsírszuper, bár ekkora hangzavarban névtanulósat nem lehet játszani, de majd legfeljebb játszunk olyat, ha leszálltunk a vonatról. Nekem is jól jönne már, mert így hirtelenjében hiába tanulgattam előző este, azért negyven embert nehéz rögtön megjegyezni. “Nembaj, második napra már biztos jók leszünk!”
Na, be is indul az írás, gyerünk srácok, még van tíz perc, az alatt csak kitaláljuk azt az utolsó két sort is, ami kell, ugye?
Ugye.
Na nem baj, akkor majd mielőtt felszállunk a vonatra!
Fröccs megvan? Mind az öt? Oké, srácok, mindenki egy fröccsöt, aztán indulás! Laci, te menj elöl, én meg majd viszem a végén!

Huh, oké, megnyugvás, álgólyát is sikerült legalább ugyanannyira bizonytalanul megszólítanom, mint a többieket, és ő se jött külön oda spanolni! Első csellindzs kész.


Megérkezünk a Délibe, és tulajdonképpen indul a buli. Sikerül összedobni a csapatinduló végét, elénekeljük egyszer-kétszer a többi csapatnak, nincsen hangotok, egy kis játék, ilyesmi. A körme pedig már mindenkinek színes, szerencsére.

Aztán kezdődik a vonatút. Saját kocsi a csapatnak, ide-oda üldögélés, ismerkedés.

Ez a vonat is talán épp Balatonlellére megy éppen.
Ez a vonat is talán épp Balatonlellére megy.

Meg kéne ismerni mindenkit valamennyire, úgy lenne a legjobb szórakozás. A közben több példányban reprodukált csapatindulót sikerül kiosztani, gyerekek, jönni fog a zsűri nemsokára, és el kell majd nekik énekelni! Meg feladatok is lesznek már!
Úgyhogy jól telik a vonatút, meg is érkezünk lassan a táborba. Az időjárás nem néz ki a legjobbnak a három napra nézve, de itt vagyunk, és csakazértis! Jól fogjuk érezni magunkat!

Szobabeosztás rendben. Rendben? Én melyik szobában lakom? És én? Sebaj, itt a papír, megnézzük. Mi pedig öt másik szervezővel elfoglaljuk a kétágyas szobánkat. Minden este izgalmas volt, elhihetitek! 😉

Mivel csapatkapitányként mindkettőnknek lyukas volt előző nap a memóriája, sikerült közben kideríteni, hogy mi várható programként aznapra.

Van időnk vacsora és kútfúrás előtt végre egy kis névtanulósat játszani! Hála az égnek.
Bár a csapatinduló még nem megy kívülről, azért már mindenki úgy tűnik, jól érzi magát, indulhat az este. Csapatvetélkedőkön a feladatok a szokásosak: egy kis iszogatós, egy kis bevállalós, egy kis gyorsasági, egy kis mennyiségi, meg egy kis erősgyomrú.
Meg is kapjuk a két nap múlva esedékes színdarab stílusát. Hogy ezt? Na nem baj, van rá két napunk kitalálni!
Közben biztassuk a többieket feladat közben, gyerekek, és nehogy már a többiek hangosabbak legyenek nálunk! Na, jó ez már, jók vagyunk eléggé.
És a zsűrit se felejtsük el azért vesztegetni egy kicsit. Lányok, fiúk, menjen a masszír, ide egy kis sör, oda meg az eperpálinka, úúúgy, úgy, jó lesz!

Ők túl idősek voltak, hogy eljöhessenek White Party-ra.
Ők túl idősek voltak, hogy eljöhessenek White Party-ra.

Persze miután mindenki szó szerint elázott, és meg is volt a póló kötelező felmosóronggyá alakítása, jöhet az este: White Party lesz! Még jó, hogy hoztam a fehér nadrágom.

Nem megy viszont olyan sokáig, bár valamennyi szervezőt-CsK-t még látok, hamar sikerül kidőlni. A tendencia egyébként a napokkal előre haladva elég természetes módon haladt abba az irányba, hogy hajnali három körül már alig volt csapatkapitány a táborban, mert mindenki kifeküdt. De egy, csak egy csapat van talpon a vidéken…! – gondoltam, majd rendszeresen 5 másodperc alatt elértem a függőlegesből vízszintes és alvó pozícióba.

Ugye közben meg nem elfelejteni, hogy mikor kútfúrás közben az egyik álgólya a helyéről elvándorolva visszabeszél a szervezőknek, és ezért azonnali nullásgéppel való hajnyírásra ítélik, illik eléggé meglepődöttnek lenni a csapat felé, és mondani, hogy igen-igen, nem szabad ilyeneket csinálni, mert akkor le fogják nyírni a te hajad is! – Megjegyzendő, hogy a hajnyírásról egyébként nagyon mi sem tudtunk.


Aztán jön a következő nap, meg is ragadjuk az alkalmat a gólyáknak tartott előadások alatt egy kis gyors CsK-tájékoztatóra: nagyon jó eddig minden, csak szóljatok, hogy legyenek néha kicsit csendesebben, itt voltak tegnap a kékek, XY csapatra kicsit többször kellett rászólni az este, lehet rendelni egy kis csapatitókát is, mondjatok el egy-egy szükséges dolgot. Rossz az idő, vízi vetélkedő helyett jön a MacGyver, lehet majd gyártani a csapatzászlót!

Azért megvan egy jó kis vízi avatás egy jó kis Keverttel. Nade ki kell találni, ki az álgólya!

Kommentár nélkül.
Kommentár nélkül.

Remélem, jól csinálta, és nem árulta el magát semmivel…

Közben egyre jobb a csapat, mindenki egyre jobban érzi magát, csinálunk is csapatzászlót, mindenki sürög-forog. Megérkezett a csapatitóka is, én ennyit életemben nem láttam még.
Zászló időre kész, még jó, hogy cseréltünk csapatszín-temperát a többi csapattal.

Este vetélkedő, buli, padon alvó gólya ágybarak, reggel felkel.
Mondom felkel… Csak egy fél órát még, légyszi! Nem, nem lehet, reggeli torna van úgyis.
Megint sűrű napnak nézünk elébe: sportnap, színdarabírás, előadások, állomások. Oké, akkor te nyomod a sportnapot, én meg majd a színdarabot, jók leszünk, a csapat is kezd összeállni, meg mi is jól vagyunk már. Nevek rendben? Teljesen. Nő az önbizalom, pontversenyben is jól állunk, még ezt a napot meg kell húzni, srácok! Sportban jók vagyunk, mindenki kézizik-kosarazik-röpizik-fitneszezik-ketrecharcol-focizik-gyúr, nem lesz itt semmi probléma.

Színdarab nagy nehezen, de kezd összeállni. Többiek már próbálnak, mi még írjuk, ajjajj! Hangom már nem sok, de most nem lehet feladni. Egyik főszereplő esti programok előtt háromnegyed órával még egyik próbáláskor sem volt. Ejha. Hol van? Focizik. És most? Most vécére ment. És most? Most hozza a pálinkát.
Kezd egész jóra kikerekedni a dolog, lassan eljut az idegállapot az “úristen mikor és hogy leszünk kész”-ből a nirváná végnyugalmába, itt az összes szereplő, sikerül háromszor összepróbálni, lehet gyártani a kellékeket, ebből itt meg majd a közönségre is spriccelj egy jó adagot!

És működik. Mindenki szakad a röhögéstől, innentől mindegy, mi van, fiúk, odamegyünk, megcsináljuk. Kútfúrás pipa, vetélkedő hatalmas hajrával pipa, színdarab méginkább.
Na, és ki nyert? Túl szoros, talán sikerül! Hát a barna csapat! Mindenki jól jár, így az igazságos.
A jutalom fröccs és kevert nagy mennyiségben. Na meg persze egy kis utalvány a Csocsóba csapattalálkozóra.

Bár a bútorzat más, az érzés hasonló volt.
Bár a bútorzat más, az érzés hasonló volt.

Reggel van, alvás is volt, csak éppen 1 óra összesen.
Fel kéne kelni… Mondom fel kéne kelni…
Csörög egy telefon, nem az enyém, a többiek öten egymásra zsúfolva fel sem ébrednek rá, de felveszem. Traxli az, mondja, hogy keljünk fel, 1 órán belül össze kell szedni a tábort, keltsük a gólyákat, pakoljunk össze, vonat mikor indul… Kérdezi, hogy ez biztos én vagyok-e, mert nem az én hangom. De, az enyém, csak gólyatábor van. Oké, oké, kelünk máris…
Az ágyból felülve viszont csörög az én telefonom is. Traxli az. Kéne kelni, 1 órán belül össze kell szedni a tábort, keltsük a gólyákat, pakoljunk össze, vonat indul…
De hát fél perce beszéltünk, Traxli. Azt mondja nem, nem, kizárt. Mondom de, Melindát hívtad. Nem, nem, én nem hívtam Melindát, lehet, hogy az Guszti volt.
Na de azért még jó, hogy mindannyian tisztában vagyunk saját magunkkal, de ha legalább keverjük magunkat mással, akkor is eljut az információ mindenhova.

Jó reggelt, Vietnám, indulunk! 1-1 bor és kevert felkapása még a tegnapi iszogatóshelyről, nehogy útközben szomjan maradjunk, aztán indulhat a csapat.
Vonaton aztán egy jó csapatkép, és véget is ért a három nap…
Összesen 9 óra alvás, 39 csapatgólya, 60 l napközbeni fröccs, 3 feledhetetlen (?) nap.

Hogy jó volt-e? Nem is kérdés. Visszamennénk? Nem is kérdés.
És hogy mikor fogom végre leszedni a körömlakkot a körmömről, hogy ne nézzen transzszexuálisnak mindenki a metrón? Talán majd egyszer.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s