Jobb félni, mint megijedni, avagy hogy ne rúgjanak ki a BME-ről! /Javított verzió/

SohaNeAddFel Kedves Gólyák!
Íme pár alapvető követelmény, amit a bennmaradás érdekében teljesítenetek kell a következő félévekben, még akkor is, ha a Csocsó-Drönk-Szabadság-feeling magába szippant Titeket!

Elsősorban jó az egyetem tudtára adni, hogy a megpróbáltatások ellenére sem tántorodtál el, és te márpedig küzdenél tovább!
Ennek módja az aktív félévre jelentkezés a neptunban. Ha ezt sorozatban 3x elfelejted, hiába iratkoznál be utólag aktívra, elbocsát az egyetem!

passzívfélév

A felsőoktatatási törvény miatti fontos változás, hogy a vizsgás tárgyakat, bár akárhányszor felveheted (miután kipengetted a tárgyújrafelvétel utáni extra motivációs díjat), csak 6x mehetsz el belőlük vizsgázni, aztán byebye. Nincs értelme tehát a vérengzősebb tárgyakból a nagy számok elvét vallva (elődeinket követve) minimál tanulással próbálkozni a vizsgával, mert könnyen több tárgyból is eljöhet a fenyegető 6. alkalom…

csillapodj30 kredit! Jól véssétek az agyatokba ezt a számot, ugyanis minden félév végén számot kell adni arról, mit produkáltál az előző 2 aktív félévben, ennek pedig el kell érnie az összesen 30 mintatanterv szerinti kreditet és a 2-es súlyozott tanulmányi átlagot! (ez rátok természetesen csak tavaszi félév végétől vonatkozik) Amennyiben ez nem valósult meg, önköltséges képzésre sorolnak át titeket, de az átsoroltak száma nem haladhatja meg a hallgatók 15%-át. Ha rezeg a léc, érdemes potyakreditekkel (értsd: a vegyésztárgyakhoz képest primitíven egyszerű szabadon választható tárgy – a szerk.) élni, de ebből is csak annyit vehettek fel amennyit a mintatanterv megenged.

TVSZ:3.paragrafus

Tanulmányi mérőszám0k, avagy átlagfajták.

Egyéb, kevésbé drasztikus, de fontos infó:

  • ZH-s tárgyak esetében az összes ZH felét pótolhatod, de ezt erősen tanára válogatja, úgyhogy első előadáson érdemes figyelni az infókat!
    ZH-król: TVSZ 13.,14.,16. paragrafus
  • A megszerzett aláírás +6 félévig érvényes
  • A headset vs. személycserés támadás jutalma is elbocsátás, kíméletesebb esetben kötelező passzív félév lehet.

arcA BSc diploma megszerzéséhez 210 kreditet kell teljesíteni, amely a következőkből áll össze: 181 (környész: 177) kredit alapozó és szakmai törzsanyag tárgy, 4 (környész: 8) kredit kötelezően választható gazdasági- és humán tantárgy, 10 kredit szabadon választható tárgy, és 15 kredit szakdolgozat. Ezen tárgyak listája a ch.bme.hu oldal oktatás menüpontja alatt található. Ezen felül ingyenesen még 10 %-nyi, azaz 21 kredit vehető fel. Minden további tárgy felvételéért kreditenként 1800 forintot kell fizetni a képzés végén. Ebbe a 10%-ba az elbukott majd újra felvett tárgyak hálistennek nem számítanak bele…

És ne feledjétek a lényeget: Soha ne add fel!
neaddfel egér

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s