Heti Recept – Cseresznyés-mandulás pite

Heti ReceptItt van az ősz, itt van újra… Személy szerint nálam a nyári ‘jajj lenne már vége a nyárnak, én őszi gyerek vagyok’ melegben alig jön rám a “süthetnék”, ellenben szeptemberben újra beindul a Zsófi-féle sütigyár.

Elkészítés nehézsége: Könnyű
Elkészítés ideje: 30 perc + 1 óra hűtés + 40-50 perc sütés
Árkategória: közepes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 40 dkg cseresznye

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és berakjuk a hűtőbe pihenni egy órára (a recept pár órát ír, de én mindig is türelmetlen voltam :D).

Egy keverőedénybe tegyünk bele 10 dkg szobahőmérsékletű vajat és elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk hozzá apránként 10 dkg cukrot, a tojást, 1 tojás sárgáját, 10 dkg mandulaőrleményt és egy csipet sót.

Heti Recept - Cseresznyés-mandulás piteEgy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél cm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt, 25 cm átmérőjű kerek sütőformát.
A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjuk a tetejére a kimagozott cseresznyét.

Előmelegített, 170 oC fokos sütőbe tesszük és 40-50 percig sütjük.

Megjegyzés: A kevésbé édesszájúaknak ajánlatos meggyel elkészíteni.

Jó étvágyat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s