Itt van az ősz, itt van újra… Személy szerint nálam a nyári ‘jajj lenne már vége a nyárnak, én őszi gyerek vagyok’ melegben alig jön rám a “süthetnék”, ellenben szeptemberben újra beindul a Zsófi-féle sütigyár.
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Elkészítés ideje: 30 perc + 1 óra hűtés + 40-50 perc sütés
Árkategória: közepes
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás sárgája
- csipet só
A töltelékhez:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg őrölt mandula
- 40 dkg cseresznye
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és berakjuk a hűtőbe pihenni egy órára (a recept pár órát ír, de én mindig is türelmetlen voltam :D).
Egy keverőedénybe tegyünk bele 10 dkg szobahőmérsékletű vajat és elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk hozzá apránként 10 dkg cukrot, a tojást, 1 tojás sárgáját, 10 dkg mandulaőrleményt és egy csipet sót.
Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél cm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt, 25 cm átmérőjű kerek sütőformát.
A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjuk a tetejére a kimagozott cseresznyét.
Előmelegített, 170 oC fokos sütőbe tesszük és 40-50 percig sütjük.
Megjegyzés: A kevésbé édesszájúaknak ajánlatos meggyel elkészíteni.
Jó étvágyat! 🙂