Ez a hét elég sütőtökös hangulatban telt: sütőtökleves, sült sütőtök, és az elmaradhatatlan Gabi-féle sütőtökös süti. Ettől a sütitől az is megszereti eme édes zöldséget, aki eddig rá sem tudott nézni. Isteni finom!
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: előkészületi sütés 1 óra, azalatt a tészta elkészítése + kb. 1 óra sütés
Árkategória: közepes
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 25 dkg liszt
- 33 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- ízlés szerint fahéj
- 4 tojás
- 15 dkg dióbél
- 5 dkg hántolt tökmag
- 2,5 dl olaj
- csipet só
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
Mindenek előtt a sütőtököt összevágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 oC-on sütjük míg összeszottyad és levet ereszt. Ez körülbelül egy órát vesz igénybe.
Amíg a sütőtök sül, összekeverjük az átszitált lisztet a cukorral, a sütőporral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a vizet. Ezeket összedolgozzuk, és hozzáadjuk a durvára vágott diót.
Ha a tök eléggé megsült, kikanalazzuk a héjából a megpuhult húsát, majd robotgéppel pürésítjük és belekeverjük a tésztába.
A kész masszát (ne lepődj meg, elég híg! 😉 ) kivajazott sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe tesszük, megszórjuk a tökmaggal és 175 oC-on sütjük kb. egy órán át.
Megjegyzés: Aki szereti az amerikai ünnepeket, annak tökéletes választás akár egy halloweeni buliba (is)! 😉
Jó étvágyat! 🙂