VII. Réffy-kupa

réffyIdén a megszokottnál valamivel hamarabb, október legelső hétvégéjén került megrendezésre a VII. Réffy-Kupa Emlékverseny. Nagyszerű hangulat, parádés meccsek, sok gól…címszavakban ezzel lehetne jellemezni a két napos eseményt.15 csapat kezdte meg a küzdelem-sorozatot, voltak köztük öreg diákok, tanárok, lányok, 3 db 4 fős és 1 db 3 fős csoportban a pénteki napon. Igazi majális hangulat volt a Bogdánfy úton, gyönyörű napsütés, olcsó sör, örömfoci…ugyanis ezen a napon nem lehetett kiesni, minden csapat, aki elindult, az játszott szombaton is. Azonban az erőviszonyok gyorsan körvonalazódtak, és a játékosok/nézők már a lehetséges döntős csapatokról vitáztak. 🙂
Jól kezdtek a tavalyi döntősök, a Hőköteges Csőherélők 3 győzelemmel, míg az Öregfiúk 2 győzelem mellett 1 döntetlennel büszkélkedhettek, ám  a Bazdelőre, valamint a rekordbajnok FC Real Zetor csapata is bejelentkezett a kupáért 100-100 %-os pénteki teljesítménnyel. Kiemelendő, hogy a zömével lányok alkotta Martos Csocsó Klub csapata 3. helyet ért el a csoportban! 🙂
réffy1A szombati napon pedig már eljött az egyenes kieséses rendszer ideje. Az első körben a Hőköteges Csőherélők erőnyerők voltak (legjobb pénteki csapatként), ám a többi 14 csapat már reggel 9 órától megkezdte a nyolcaddöntőket. (Péntek esti AP után többeknek kicsit korai volt a 9 óra…). Akik túlélték ezt, déltől a negyeddöntőkben küzdhettek meg egymással, ahol már igazi presztízs csatákat is láthatott a közönség, természetesen a sportszerűség keretein belül.A legjobb négy csapat közé, a már tegnap is kiemelkedő, Hőköteges, Öregfiúk, Bazdelőre, Zetor négyes jutott.
Elsőként a Zetor-Hőköteges mérkőzésre került sor. Már az első pillanatoktól kezdve felpaprikázott hangulat uralkodott a pályán, látszott, hogy a Hőköteges tagjai mindenáron le akarják győzni a rekordbajnokot. Rendkívül hajtós meccs alakult ki, sok góllal, Hőköteges fölénnyel és egyre durvább játékkal. A meccs utolsó 10 percében pedig sajnos olyan történt, aminek egy ilyen Emlékversenyen nincs helye, és nem is foglalkoznék ezzel többet. A Hőköteges Csőherélők jutott elsőként a döntőbe.A másik ágon egy fokkal nyugodtabb meccsen a motivált, tehetséges fiatalokból álló Bazdelőre gárdája diadalmaskodott.
A bronzmeccsen a két rangidős csapat közönségszórakoztató focit produkált, sok látványos góllal! Egy igazi gálameccs volt, ahol a Zetor bizonyult jobbnak.
A döntőben tehát a tavalyi ezüstérmes Hőköteges Csőherélők, és a Bazdelőre feszült egymásnak. Hőköteges vezetés után, a Bazdelőre előbb kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte, végül taktikus játékkal, meggyőző fölénnyel verte ellenfelét!
Tehát a végeredmény:

1. hely: Bazdelőre FC
2. hely: Hőköteges Csőherélők
3. hely: FC Real Zetor
4. hely: Öregfiúk

Legjobb női játékos: Takács Rebeka
Legjobb kapus: Nagy-Győr László
Gólkirály: Halasi Bence
Kós Péter-díj: Karagity András

réffy3Gratulálunk a helyezett csapatoknak, díjazott játékosoknak és köszönjük a szervezők munkáját, hiszen ismét két nagyszerű, sportos napot tudhatunk magunk mögött!

réffy4

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s