Heti Recept – Málnás-diós brownie

Heti ReceptSzámomra a brownie volt az a süti, mely megtanította nekem, hogy nem kell attól félni, hogy nem sült még meg eléggé a süteményünk. Igaz, ehhez 3(!!!) totttttálisan elszúrt, azaz teljesen átsült példány kellett. A negyedik alkalomra be kellett látnom, hogy ezt a sütit tényleg nem szabad teljesen átsütni, le kell vetkőznöm a magyaros “jólátsütvejóazcsak” ösztöneimet. 😀 Cserébe már az általam készített muffinok is túlsütés előtt kerülnek ki a sütőből. Szóval, számomra ez egy “tanító” süti, érdemes kipróbálni. Nem mellesleg: omnomnomnomnom… 😉

Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: 1 óra
Árkategória: nem olcsó

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg, legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 12,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg durvára vágott dió
  • 12,5 dkg málna

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőnket 180 °C-ra. A 3 tojást habosra keverjük a cukorral, valamint a vaníliás cukorral. A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, és a tojásos-cukros löttyel elkeverjük.

Apránként a lisztet is hozzáadjuk, majd a diót is belekeverjük. Végezetül a málnát ÓVATOSAN beleforgatjuk ebbe a kissé híg tésztába, sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsibe öntjük, és 25-35 percig sütjük.

Heti Recept - Málnás-diós brownie

Tipp: Ha az ösztöneink azt súgják, még sütni kell,  SEMMIKÉPP NE HALLGASSUNK RÁJUK! Jó az úgy, ahogy van! 😉

Jó étvágyat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s