Számomra a brownie volt az a süti, mely megtanította nekem, hogy nem kell attól félni, hogy nem sült még meg eléggé a süteményünk. Igaz, ehhez 3(!!!) totttttálisan elszúrt, azaz teljesen átsült példány kellett. A negyedik alkalomra be kellett látnom, hogy ezt a sütit tényleg nem szabad teljesen átsütni, le kell vetkőznöm a magyaros “jólátsütvejóazcsak” ösztöneimet. 😀 Cserébe már az általam készített muffinok is túlsütés előtt kerülnek ki a sütőből. Szóval, számomra ez egy “tanító” süti, érdemes kipróbálni. Nem mellesleg: omnomnomnomnom… 😉
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: 1 óra
Árkategória: nem olcsó
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg, legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 12,5 dkg liszt
- 7,5 dkg durvára vágott dió
- 12,5 dkg málna
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőnket 180 °C-ra. A 3 tojást habosra keverjük a cukorral, valamint a vaníliás cukorral. A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, és a tojásos-cukros löttyel elkeverjük.
Apránként a lisztet is hozzáadjuk, majd a diót is belekeverjük. Végezetül a málnát ÓVATOSAN beleforgatjuk ebbe a kissé híg tésztába, sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsibe öntjük, és 25-35 percig sütjük.
Tipp: Ha az ösztöneink azt súgják, még sütni kell, SEMMIKÉPP NE HALLGASSUNK RÁJUK! Jó az úgy, ahogy van! 😉
Jó étvágyat! 🙂