Heti Recept – Gesztenyemousse torta

Heti ReceptElmúlt advent második vasárnapja is,  eljött a karácsonyt közelítő félidő! 🙂
Ennek örömére megosztom veletek a második, karácsonyra kinézett receptemet, melynek legfőbb hozzávalója egy igazi téli csemege, a gesztenye. Azért erre esett a választásom, mert a családomban nem egy férfiú képes a natúr (rumos) gesztenyepürét kétpofára enni. 🙂

Advent második vasárnapja

Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: 20 perc + legalább 5 óra hűtés
Árkategória: nem olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg csokis zabkeksz
  • 6 dkg margarin
  • 6 lap zselatin
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 1 evőkanál fehér rum
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3,5 dl legalább 30%-os tejszín
  • 15 dkg, legalább 70%-os étcsokoládé

Elkészítés:

A zselatint áztassuk vízbe. A kekszet törjük morzsává és keverjük el az olvasztott margarinnal. Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű csatos forma aljába és tegyük a hűtőbe.

A pürét, a rumot, a porcukrot, a zselatint és a tejszínt olvasszuk össze és töltsük a kekszalapra. Tegyük pár órára (leginkább egy egész éjszakára) a hűtőbe.

Másnap olvasszuk fel az étcsokoládét vízgőz felett, és vonjuk be vele a tortát. Tegyük vissza a hűtőbe, míg a csokiréteg megszilárdul.

Tegyünk a tetejére rumba áztatott cseresznyét.

Heti Recept - Gesztenyemousse torta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s