Heti Recept – Amerikai csokitorta

Heti Recept

Ez a torta bármikor bevethető, egész gyorsan elkészíthető, hiszen a krémjét nem kell főzni. Ugyanúgy megállja a helyét egy szülinapi tortaként, mint egy hétvégi bűnözés tárgyaként. Egyszerűen omnomnomnomnom…

Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: 1 óra előkészület + 30 perc sütés
Árkategória: nem olcsó

Hozzávalók:
Egy 24 cm átmérőjű tortaformához

A tésztához:

  • 12 dkg puha vaj
  • 22 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 6 tojás
  • 13 dkg 50%-os csokoládé (én 71%-osat használok, úgy igazán csokis)
  • 13 dkg liszt

A krémhez:

  • 23 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg jó minőségű kakaópor
  • csipetnyi só
  • 20 dkg porcukor
  • fél vaníliarúd – ha nincs otthon, egy csomag vaníliás cukor is tökéletes
  • 2 dl tejszín

Egy marék fagyasztott málnával szoktam megbolondítani, ha éppen úgy hozza a kedvem. Ad egy kis savanykás ízt a tömény édességbe… 🙂

Elkészítés:

A tészta elkészítése:

A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, és hozzákeverjük az eddigiekhez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

A krém elkészítése:

A vajat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót, és a vaníliarúdból kikapart magokat. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.

Összeállítás:

A tésztát óvatosan három egyenlő vastagságú tésztalapra vágjuk. A krém felével megkenjük a lapokat. Ha teszünk bele málnát, akkor a megkent lapokra szórjuk rá, a legfelsőt kivéve! A krém másik felével végül kívülről bevonjuk a tortát.

Amerikai csokitortaEzt az édesanyám készítette a 22. születésnapomra. Nem lehet ezt a receptet megunni!

Jó étvágyat! 🙂

Tipp: Ha eddig ódzkodtál a marcipán használatától (“Úgysem tudom egyenletesen feltenni!”, “Biztos össze-vissza szakadna!”), de azért kipróbálnád, ennél a tortánál jobbat nem is találsz! A krém annyira puha, hogy simán addig nyomkodod, simogatod rajta a marcipánt, míg “puklimentes” nem lesz. Ha pedig a szakadásoktól félsz, akkor tégy úgy, ahogy én tettem az első marcipános tortámnál: legyen pöttyös! Így, ha elszakad a borítás, fogsz egy pöttyöt, és “befoltozod”. Voilá! 😉

Szülinapi tortaEz volt az első próbálkozásom a marcipánnal. Ez pont egy amerikai csokitorta málnadarabokkal. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s