Stúdió konyhája – Csúsztatott palacsinta

IMG_8473FIGYELEM – A cikk termékmegjelenítést tartalmaz!

A múlt heti senkineknincspénzedeennikell gondolatmeneten végigmenve ezen a héten csúsztatott palacsintát csináltunk, szintén kolis hűtőből összekukázott hozzávalókból.
Kivételesen receptből dolgoztunk, már ha lehet annak nevezni, hogy tudtuk, miből mennyi kell, cserébe nem volt mérlegünk se szemmértékünk, de azért a végeredmény nem lett rossz.

De mi is az a csúsztatott palacsinta? Lényegében arról van szó, hogy hogy a palacsintának csak az egyik felét kell megsütnöd, utána rácsúsztatod a tányérra, megkened lekvárral vagy más földi jósággal, és hipp hopp, így kész is a csúsztatott palacsinta.
Van némi eltérés a tésztájában is. Bár a recept szerint ez a palacsinta inkább hasonlít az amerikai pancake-re, mint az általunk ismert francia crépe-re, ebből mi annyit vettünk észre, hogy – bár a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan forgattuk bele a tésztába – se a tészta nem lett sűrűbb, se a palacsinta dagibb, ellenben az íze ugyanolyan.

Az alapanyagok:
IMG_8462

A sütő brigád (a képről hiányzik Fruzsi):
IMG_8470A remekmű:
IMG_8473Lehet így is enni – igényesen, késsel-villával:
IMG_8485És Berci style-ban is 🙂
IMG_8482

Jó étvágyat!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s