Sportvilág – Mindenek előtt

sports

Üdv Hallgatók!

“Lustaság fél egészség!”  Terjeszti a közmondás. Nyilván igaz, de azért mi lenne az emberiséggel mozgás, sport nélkül?! A következőkben némi sport-információval fogok szolgálni számotokra. BME-s csapatok és eredményeik, sportélet a nagyvilágban. Na de akkor a mai adag…

Először is kezdjük BME-s sporttal, hiszen nekünk is vannak csapataink. Egy profi futsal, egy profi röplabda, s egy amatőr kosárlabda csapattal bővelkedhetünk, s több kisebb csapat is a BME sporttáborát bővíti.  A későbbiekben be fogom mutatni nektek a csapatok eredményeit, felépítését, érdekes információkat róluk.

Pontosan mit is takarnak ezek a sportágak:

A futsal, más néven teremfoci, a nagypályás futball teremben játszott változata. Szintén 2 csapat játszik egymás ellen, 4-4 mezőnyjátékossal s a 2 kapuban 1-1 kapussal. Szabályai a focihoz hasonlóak. A pálya mérete különbözik, ami egy az egyben egy kézilabda pályának felel meg. A játékidő 2×20 perc.

futsal

A kosárlabda egy olyan labdajáték, melyet két öt főből álló csapat játszik. A játékosok célja, hogy a labdát az ellenfél csapatának kosarába dobják, illetve megakadályozzák ugyanebben a másik csapatot. Ismert szabadtéri és teremben játszott formája is, konkrét szabályai korcsoportok illetve kontinensenként eltérhetnek.

kosár

A  röplabda csapatsport, amelyet két, egymástól egy magas (nemenként változó magasságú) hálóval elválasztott csapat játszik egy labdával, amit főleg kézzel és karral (ritkábban más testrészekkel) érintve tartanak mozgásban a pálya légterében. Mindkét csapat háromszor érintheti meg a labdát, mielőtt továbbítja azt a másik térfélre. A játék szettekből áll, egy szett 25 pontig megy. Amelyik csapat előbb eléri a 25 pontot, az megnyerte a szettet. Egy meccset 3 nyert szettig játszanak. Ebből fakadóan a játékidő tág intervallumon mozog (fél órától akár 2,5 óráig is).

röplabda2

Saját részről számomra ez a legkedvesebb sportág, mivel hogy örömteli és hosszú röplabdás múltat tudhatok magam mögött. 🙂

De ezeken kívül is rengeteg lehetőség van, bármilyen korosztálynak, bármilyen ízlésnek megfelelően. Ne gondolja senki, hogy csak akkor van értelme egy sportba belekezdeni, ha állandó rendszerességgel van ideje azt csinálni, 100%-os erőbedobással. Azok a profi sportolók.
A sport azért van, hogy örömet szerezzen, hogy kikapcsolódj, hogy levezethess bármilyen nyűgöt, feszültséget.

Néhány sporthírrel zárnám is soraimat. Sportra fel!!!

Férfi Labdarúgó NB1:

1. DVSC-TEVA
2. Videoton FC
3. Diósgyőri VTK
4. Ferencváros
5. Győri ETO FC
6. Szombathelyi Haladás
7. Budapest Honvéd FC
8. PMFC-MATIAS
9. Lombard FC Pápa
10. Újpest FC

Női Röplabda NB1:

1. Vasas Óbuda
2. Aluprof-TF-Budapest
3. LINAMAR-Békéscsabai RSE
4. UTE
5. FATUM-Nyírsuli
6. MTK-Budapest
7. 1.MCM-Diamant Kaposvári E.
8. ALBRECHT MVSC MVSI
9. Palota RSC
10. Magyar Női Junior Válogatott

Férfi Röplabda NB1:

1. Dunaferr SE
2. Dági KSE
3. MAFC-BME
4. Vegyész RC-Kazincbarcika
5. Szolnoki Főiskola RKSI
6. Sümegi RE
7. Férfi Junior Válogatott
8. VANNET PTE-PEAC
9. DEAC
10. SZESE-Győr.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s