HK hírek

hk_logo310 Kisebb szünet után újra itt a HK hírek a VBK Hallgatói Képviseletének közérdekű információival. Új félév, új hírek, hogy mindig képben lehessetek, mi történik a HK háza táján. Nézzük, mi minden történt ebben a félévben eddig!

Az első ülésen szó esett többek között a félév fontosabb programjairól, mint a Jegesest, a Grofcsik András emlékverseny és a Vegyésznapok. Beszámoltak a kollégiumi férőhelyek szétosztásáról, a Csocsó Klubban megtartandó zártkörű események előterjesztésiről, az Ars Presso kör új SzMSz-éről, valamint a Bogrács Kör alakuló üléséről.

A legfontosabb bizottsági ügyeknél érdemes megemlíteni a következőket:
Egy kérdőív kidolgozására való törekvést, melyen keresztül a kollégiumi lakók kinyilváníthatják a kollégiummal kapcsolatos észrevételeiket.
A szociális pályázatok elbírálása az ülés napján megkezdődött, 380 hallgató jelentkezett idén szociális támogatásra, ami az előző félévhez képest kevesebb.
Szintén aznap kezdődött meg a Kari BME pályázatok elbírálása is, 59 hallgató pályázott két kategóriában az ösztöndíjra, közülük ketten mindkét kategóriában.
Az oktatás területén is akadtak új hírek: 13 tutor jelentkezett, közülük kellett a 8 nyertest kiválasztani, valamint az ülés hetén még lehetett pályázni demonstrátori posztra. A kari vezetéssel együtt véglegesítették a zh-ütemtervet.

A második ülésen egy taggal bővült a HK csapata, Merkei Viktória visszatért Portugáliából, és elfoglalta posztját az Oktatási-, a PR-, a Kollégiumi- és a Pályázati Bizottságokban.

Elfogadták a Martos Stúdió kör új SzMSz-ét, melyet egy pontban módosítottak is.
Ismertették a tavaszi félév Kari BME  eredményét, ebben a félévben 28-ból 16-an részesültek közéleti, valamint 33-ból 20-an tanulmányi ösztöndíjban.
Elfogadták Tóth Miklós előterjesztését a Csocsó Klubban megrendezésre kerülő csocsóbajnokságokra.

Az ülésen megtárgyalt bizottsági ügyek:

Beszámoltak a kollégium területén történő fejleményekről: megtartották a féléves szintgyűlést, ahol értesítették a lakókat az aktuális tudnivalókról, valamint, hogy a várólistáról folyamatosan értesítik a hallgatókat, ha lehetőség adódik a beköltözésre.
Lezajlott a szociális pályázatok elbírálása, 380-ból 343 pályázatot sikerült hiánytalanra elbírálni.
Az ülés hetén még lehetett pályázni az öntevékeny köröknek támogatásra.

A Stúdió kör alakuló ülése sikeresen lezajlott.

A következő, rendkívüli ülésen előterjesztették a 2014. év első félévének normatíva költségvetésére, valamint a tanulmányi ösztöndíj összegére vonatkozó javaslatokat.

A félév második hetéig ezek voltak a legfontosabb események, amelyek a HK-val kapcsoltosak. Bővebben olvashattok az üléseken történtekről a vegyész HK oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s