Sportvilág – BME DA FC

sportsÜdv Hallgatók!

Ismét jelentkezem némi sporthírrel. A héten a BME DA FC, azaz a BME NB1-es futsal csapatáról készültem némi információval. Akkor vágjunk is bele.

szakosztalyi_logo
A csapat keretét a BME hallgatói, oktatói és végzett mérnökei is egyaránt gyarapítják. Céljukként tűzték ki, hogy a nemzeti bajnokság élvonalában való elindulással, valamint sikeres szerepléssel öregbítsék egyetemünk hírnevét és népszerűsítsék a mérnöki pályát. A klub Magyarország legnagyobb futsal egyesülete, s legnagyobb egyetemi egyesülete is, hisz 2200 főt tudhat tagjai közt.

Eredményeiket tekintve büszkén jelenthetjük ki, hogy a miénk az egyetlen és a legsikeresebb egyetemi klub az összes NB1-es sportágat figyelembe véve is, továbbá Európa legmagasabban jegyzett egyetemi bázisú egyesülete!

32f7_nsdjbcay5z

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség 2007-ben írta ki először a főiskolai-egyetemi (MEFOB) futsal bajnokságot, amelyen már akkor részt vett a BME futsal csapata. Majd 2008-ban a győri Országos Egyetemi Bajnokság első helyéért járó díjat zsebelhették be. Mind az óta folyamatosan fejlődik a csapat, ez évben is két rangos nemzetközi egyetemi tornán vettek részt. A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján, valamint az IUTT Eindhoven Futsal Tournament-en, s mindkét tornán a 2. helyen végeztek. Mindezeken túl NB1-ben a 8. helyet szerezték meg, férfi NB2-ben az 5. helyen végeztek, míg női NB1-es csapatuk az előkelő 4. helyet tudhatta magáénak. Ezen felül 3 utánpótlás csapattal is rendelkezik futsal klubunk, s ezzel bátran kijelentették, hogy eddigi legeredményesebb szezonjukat teljesítették.

A nagyérdemű is felfigyelt sikereikre: a Barcelonával BL győztes és a Chelsea-vel ezüstérmes edző, Henk ten Cate látogatott el hozzájuk.

IMGP7874

A csapat válogatott játékosokkal is dicsekedhet. A felnőtt női válogatottba 2-3 játékost kölcsönöznek folyamatosan, míg férfi felnőtt és utánpótlás válogatottakba további 6 játékosuk jár állandó jelleggel. Mind ezen túl játékosainknak összesen már 223 válogatottsága van.

6e4b_s3jgdspg7

Úgy gondolom ez becsülendő, s minket is büszkeséggel kell, hogy eltöltsön. Ez a mi egyetemünk, a mi csapatunk, a mi sikereink.

Huszár Viktor elnök szavaival zárnám soraimat: „Hisszük, hogy a jó mérnök és a jó futsal játékos emberi kvalitásai közösek: flexibilitás, csapatmunka, munkafegyelem, és bízunk benne, hogy a futsal révén a mérnöki életpálya szépségére és emberi kvalitásaira is fel tudjuk hívni a fiatalok figyelmét.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s