YOLO – Avagy miért MENJ külföldre!

yoloTombol a globalizáció, kinyílt Európa! Mi magyarok (különös tekintettel a mérnökkezdeményekre, azaz ránk!) valahogy mégis kevésbé élünk a kiutazás lehetőségével. A YOLO című rovatot ebben a félévben annak szentelem, hogy eloszlassak pár tévhitet a kiutazással kapcsolatban, azaz kicsit meghozzam a kedveteket a merész döntéshez.

Pár szó a szerzőről:
travelKülföldi tapasztalataim két BEST kurzussal kezdődtek. Aki nem ismerné, annak pár mondatban összefoglalva ez egy olyan szervezet, ami műszaki egyetemek között szervez programokat minden évszakban 1-2 hétre. Napközben tanulmányi program az egyetemen, délutántól hajnalig pedig városnézés csapatjátékokkal fűszerezve majd PARTY!

És a legjobb: te csak a kijutást fizeted, ha már ott vagy mindent ők állnak.
A második legjobb: nem a tanulmányi átlag számít, hanem kizárólag a személyiséged, amit egy minél kreatívabb motivációs levélben kell bemutatnod.

Ezek a rövid kurzusok egyébként, nagyon jók arra, hogy felszabadultabban használd az angolt, és hozzászokj az új emberekhez (akikből még életre szóló barátok is lehetnek! ). Egy ilyen élményt leginkább mini-erasmusként tudnék jellemezni, ahol a szép helyek mellett inkább a társaság ragadott meg.

travel8Az első hosszabb külföldi élményem 5 hónap volt Portugáliában a Villax Iván ösztöndíjjal. Ott a Hovione gyógyszervállalatnál dolgoztam. Itt a munka mellett kevésbé volt bulizós az életmód, viszont a szép fizetésből lehetőségem nyílt sokat kirándulni és csodálatosan szép helyeket látni ebben a gyönyörű országban.

A második gyakorlati helyem a Procter & Gamble-nél volt Frankfurtban 2 és fél hónapig. A helyek itt is szépek az emberek pedig barátságosak voltak, node a fizetés… az pláne!

A következő cikkekben több részletet is megosztok a tapasztalataimról, de a mostani beharangozómban az általam választott  Top5 érvet olvashatjátok!

travel2

1. MOST VAGY FIATAL
Ez hangzik a legnagyobb közhelynek, mégis ebben van a legnagyobb igazság. Aki fiatalon halogatja, két gyerekkel a nyakában vagy otthonülős férjjel/feleséggel sem lesz bevállalósabb.

2. FEJLESZD A SZEMÉLYISÉGEDET
Mi sem tesz alkalmasabb munkavállalóvá, mint az ha megtanulsz alkalmazkodni a sokszor nem éppen tökéletes személyiséggel rendelkező embertársaidhoz. Egy idegen helyen rengeteg különböző karakterrel találkozol, és megtanulod elfogadni őket olyannak, amilyenek.

3. LÁSS VILÁGOT
Egy város vagy egy ország egy időre az otthonoddá válik!

4. TALÁLD MEG ÖNMAGAD
Az itthoni biztonság és szülői gondoskodás az egyik legjobb dolog a világon, de ha igazán magadra akarsz találni, irány a mély vízbe! Rengeteget tanulhatsz magadról és sokkal önállóbbá válsz!

5. TANULJ NYELVEKET
Ez bizony alapvető követelmény a mai világban! Igazán pedig csak úgy mehet jól, ha élőben gyakorlod.

travel-europe

Hírdetés

Egy gondolat a(z) “YOLO – Avagy miért MENJ külföldre!” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s