Sportvilág – MAFC BME Kosárlabda

sportsÜdv Hallgatók!

Ismét egy kis sport következzék. Ma a BME amatőr kosárlabdacsapatáról fogok nektek némi információval szolgálni. Kezdjünk is bele.

kosárcímer

A MAFC kosárcsapat régóta képviselteti magát az NB II-ben, annak is közép A csoportjában szerepel, s mindig is az aktuális BME-s hallgatókból került ki a csapattagok nagy része. Azonban a 2008-2009-es szezon után egy nagyobb átalakuláson esett át a klub, azóta MAFC BME néven szerepelnek a másodosztályban.

kosár3

Ezen a nyáron a teljes vezetőség is lecserélődött, s kicsit talán ennek is betudva a csapat az utolsó előtti helyen végzett a 2008-2009-es szezonban. Azóta azonban minden hivatalos ügyet maguknak intéznek, így lehet az is, hogy a szakosztály vezetője Pintér Csaba BME-s hallgató, aki egyben játékával is hozzájárul a csapat előmenetelében. Az átszervezés óta a mezőnyben kialakított teljesítményük is egész jól alakult. A 2009-2010-es évben az NB II 5. helyén végeztek, az ezt követő évben pedig a 7. helyet foglalták el a tabellán. A 2011-2012-es idényben a 15. helyet sikerült elcsípniük, míg egy évvel később a 8. helyen végeztek, az Egyetemi A Ligában pedig a 4. helyet zsebelhették be.

Összességében a 2009-es átszervezés óta stabil középcsapata lett az NB II-nek, és a több játéklehetőség biztosítása érdekében indítottak egy csapatot az Egyetemi A Ligában is, MAFC Kármán néven, ahol jelenleg is az élmezőnyhöz tartoznak.

kosár2

Mint kiderült, jelentkezőik köre is egyre bővül évről évre a kosarazni vágyó hallgatók felől, és célként tűzték ki, hogy minél előrébb végezzenek mindkét tabellán.
Céljuk továbbá, hogy rendszeres és színvonalas sportolási lehetőséget biztosítsanak az egyetemisták számára és hogy méltóképpen képviseljék egyetemünket a magyar másodosztályban, ami a legmagasabb amatőr osztály ebben a sportágban.
A szakmai munkát Laki Ádám irányítja, a szakosztályvezető pedig a klubot játékosként is segítő Pintér Csaba.

Edzéseik szabadon látogathatók kedden és szerdán a BME Sportközpontban, 20:00-22:00 időben.

NB II-es mérkőzéseik többsége vasárnap délután van, hazai találkozóik a Menyecske utcai Általános Iskolában.

Mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy ha szeret kosarazni, s kicsit komolyabban is hajlandó vele foglalkozni, akkor mindenképp keresse meg őket, segítse győzelemre a csapatot, s öregbítse egyetemünk hírnevét!

Hajrá MAFC!!!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s