Vegyésznapok ’14 Fellépők: DJ Revolution


revbély DJ Revolution, a Music Killers R’n’B stílust játszó egyetlen lemezlovasa szintén a Vegyésznapok fellépőinek táborát bővíti.

rev borító

DJ Revolution (polgári nevén: Czabán Gábor) zene iránti szeretete és tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott. Fiatalabb korában elsősorban a klasszikus zene töltötte be életében a domináns szerepet. Ugyanakkor a sok éves zenei képzés mellett az aktuális zenei irányzatok naprakész ismerete a könnyűzenei műfaj egy sajátos területe felé is irányította: a beatbox-hoz. Vagy hogy mindenki értse, szájdob. 🙂 Mint a későbbiekben kiderült, ez a törekvése egyáltalán nem volt melléfogás, sőt!

revo

2002-ben felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiára, az opera tanszékre, ahol a világhírű operaénekes, Sólyom-Nagy Sándor növendéke volt. Diplomáját 2007-ben szerezte meg, ám mindvégig tovább ápolta a rá jellemző zenei sokszínűséget. Így lett Magyarország kétszeres beatbox bajnoka és 2005-ben világbajnok 3. helyezett. A sikerek ellenére látta, hogy a beatbox nem kínál számára túl széles perspektívát. Ez a felismerés vezette őt a lemezek és lejátszók világába. Karrierje vélhetően eklektikus zenei tudásbázisának köszönhetően viszonylag hamar beindult.

revo bélyeg

2005. óta Budapest összes nagyobb klubjában megfordult, és több ízben fellépett külföldön is (Németország, Anglia, Franciaország, Kína stb.). 2010 januárjában a Magyar Dj Szövetség az „év felfedezettje” díjban részesítette. Sokoldalúságát érzékelteti az is, hogy ugyanebben az évben két – Magyarországon széles körben ismert és elismert – zenész barátjával saját jazz triót alapított RTB Crew néven. A formáció különlegessége, hogy együtt még nem használt zenei eszközökkel szólaltatják meg dalaikat (rhodes zongora, tuba és beatbox). Mindennek szellemében született meg első lemezük, amelynek címe „Meet the beat”.

És akkor zárásul tavaly nyári mixét küldeném nektek. 😉É

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s