Vegyésznapok ’14 Fellépők: Hősök

bélyeg hösökÚjabb fellépőről rántjuk le a leplet a Vegyésznapok közeledtével. A Hősök zenekar is a fellépők táborát gyarapítja. Akkor mit is kell tudni róluk?

boríto hösök

A Hősök, mint együttes két Veszprém megyei duóból alakult ki. Mind a pétfürdői, mind pedig a veszprémi csapat hasonló mértékű zene iránti tisztelettel, szeretettel rendelkezett, így nem volt kérdéses számukra, tehetségüket miért ne kamatoztathatnák egy közös produkcióban is. Az Ammóniaszökevények (Joeker, Eckü) hívására igent mondott az Őrült Oldal (Mentha, Brash). Első közös szerzeményük, mely a 2001-es évre dotálható, a Hősök nevet viselte. Sok-sok próbálkozást követően nem kis sikereket zsebelhettek be érte az előadók. A felállás immáron állandónak minősült. A négyes fogat így első közös produkciójuk nevét választva bandanévnek, folytatta tovább a jobbnál jobb szerzemények “előállítását”.

hosok

2002 januárjában kezdődtek meg első munkálataik egy szombathelyi stúdióban. Az albumon közreműködnek más neves hip-hop előadók is. Ugyanebben az évben neveztek az Animal Cannibals által rendezett HipHop Mission nevezetű megmérettetésre, ahol is az északi elődöntőn egy különdíjjal és egy válogatás CD-n való szerepléssel, valamint a döntőben való részvétellel gazdagodtak.

Júniusra elkészült az első album, mely a Szóhisztéria címet viselte. Ugyanez év őszén látott napvilágot a Nyugat nem enged című maxi, mely csak és kizárólag internetes hozzáférésben volt elérhető. Fellépést fellépés követett, majd 2003 nyarán csatlakozott a formációhoz Gerysson, mint a zenekar kizárólagos DJ-je. Ekkortájt készült el a második albumuk Nyelvtan címmel. Továbbá ugyanebben az évben nyerték meg a fent említett HipHop Mission nevű megmérettetés döntőjét. Ugyanezen év végére készült egy videoklip, mely a Mindörökké címet viselte és mellé egy négy számot tartalmazó maxi is.

A következő évben a közös munka kissé lelassult, így inkább a fellépésekre koncentrált a csapat. Mivel a kiadótól távoztak a fiúk, így immár független előadóként folytatták pályájukat. Az év végére készült el egy nagyon jelentős darabja munkásságuknak, a Magyar Hiphop Remixek című alkotás, mely 17 hazai előadó dalának remixét és 3 saját szerzeményt tartalmazott. Az album azonban kizárólag limitált kiadásban és internetes terjesztésben látott napvilágot.

2005-ben jelent meg Mentha első szóló projektje Áldozat címmel. A Hősök nevéhez köthető ezentúl még a Westprém City Allstars névre hallgató válogatás album 24 számmal a megye színvonalas előadóitól. A válogatást követte Mentha 2007-es bemutatkozó albuma.

zhe_hosok_1

Ebben az évben jelent meg egy újonnan alakult formáció bemutatkozó albuma. Az EcküPixaKombó első lemeze a Kúperteszt címre hallgatott.

Öt év hallgatás után 2008-ban jelent meg egy újabb Hősök album 15 új trackkel, címe: Klasszik. 2009-ben jelent meg egy 7 felvételt tartalmazó maxijuk Betűzdel címmel, két Mentha, Eckü bónusszal.

2010. óta a veszprémi Zhe Banddel kiegészülve adnak élőzenés koncerteket. A rengeteg közreműködői munka után 2011-ben jelent meg legújabb lemezük Négy Évszak címmel.

S akkor végül egy szám a legújabb albumukról. Remélem már ti is legalább annyira várjátok, mint én. 🙂

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s