Sportvilág – Vasi Sport Akadémia

sports Üdv Hallgatók!

Ezen a héten a szokásostól eltérően nem egy BME-s csapatról fogok nektek írni. Van egy kis csapat Vas megye szívében. Az én csapatom. 🙂 Rólu(n)k olvashattok a továbbiakban.

vsaA Vasi Sport Akadémia pár éve alakult egyetlen szakosztállyal (röplabda), aminek én is alapító tagja, illetve mai napig játékos tagja vagyok. A csapat Szombathely központú, s mivel a röplabda igencsak rossz helyzetnek örvendett, gondolván fellendítésének érdekében megpróbáljuk összpontosítani a valamire való játékosokat, edzőket, hozzáértőket, s a sport szeretőit. Több fiatal, s néhány rutinosabb játékos, illetve edző támogatásával ez a terv megvalósult. Azóta áll az Akadémia, s több utánpótlás bázist “bekebelezve” több szakosztállyal üzemel immár.

vsah

A felnőtt röplabdacsapat az NB2-ben kezdett, s a tavalyi év igen sikeresnek bizonyult. A felnőtt női NB2 nyugati csoportjának veretlen győzteseként került ki a szezon végén, maga mögött tudva a helyi riválist is, a Haladás VSE csapatát.
Ezzel kiharcolta magának az esélyt a legfelsőbb osztályba jutásért. Ezt a kérdést a keleti elsővel való rangadó döntötte el, aki a Szegedi EHÖK SE csapata volt.
Két rangadóra is sor került. Az első Szombathelyen, amelyet 3:1 arányban magabiztosan nyert a hazai VSA, előnnyel érkezve így a későbbi szegedi találkozóra. Szegeden azonban nem könnyítette meg a dolgunk az otthoni csapat. Nagy csatában 3:2-re kivívták a győzelmet, így egy utolsó, mindent eldöntő aranyszettre került sor. Ezt azonban sikerült a magunk javára fordítani, s így kivívni a feljutást a NB1-be.

vsaé

Az idei évet így az NB1-es keret tagjaként játszhattuk végig. Idén kevésbé tudtam támogatni a csapatot. A VSA jól helytállva, de sajnos sikertelenül zárta ezt az utolsó évet, azonban szeptembertől újra formába lendül, s folytatja, ahol abbahagyta!!

vsag7

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s