Brazil VB 2014 Előszó – avagy – Mi is történt az előző VB óta?

200px-Brazil2014Már csak négy nap és elkezdődik az idei év legnagyobb sporteseménye, a brazil labdarúgó világbajnokság! Emellett mi sem mehetünk el szó nélkül, cikksorozatunkban folyamatosan figyelemmel követjük a foci VB állását! Az idő elrepült a 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság óta… lássuk mi minden történt azóta!

Volt pár esemény, amely felett nem mehetünk el szó nélkül:

 • tüntettünk a felsőoktatási törvénytervezet ellen
 • bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk kiállni a jövő fiatalságának jogaiért, és elmagyaráztuk a T. döntéshozóknak, hogy az egyetemisták nem csupán a saját jogaik védelmében képesek az utcára vonulni
 • a Szalay utcában rózsát temettünk
 • van hallgatói szerződésünk
 • nem teljesített kredit és pótdíjért másfélszer többbet utalunk a közös konyhára…

… azért akad, aminek, mi vegyészek jobban is örülhetünk:

 • 2010-ben támasztottuk fel a nagy múltú, 1969-ben alapított Martos Stúdiót
 • azóta is töretlen népszerűséggel és lendülettel sugározzuk a Martos Rádiót, olvashatjátok napról-napra a Martos Rádió Blogot!
 • 2011 óta újra vetélkedhet a szomjas vegyész a Show’s Sonka kupáért a Martos Stúdió csapata jóvoltából. (1970-es évektől szervezi a Martos Stúdió a vegyészkari vetélkedőt)
 • a kari  közösségi élet felpezsdülésének köszönhetően megalapult a Mentor Kör
 • négy évbe telt, de 2013 óta újra szabályos jogi keretek között működhet az Ars Presso kör
Tatu-kabala
Fuleco – a sportos tatu

Én mindezekért rendkívül mód hálás vagyok Neked, kedves Olvasó, hogy figyelemmel követted az eddigi pályafutásunkat, ami Rólad szólt, és szólni fog a jövőben is! És természetesen mindenkinek, Nektek, akik emögött a rendkívül nagyszabású és önzetlen munka mögött álltok! Köszönöm!

Na jó, ez szép és jó, de hogyan is jön mindez a VB-hez? 2010 nyarán teszt, a dél-afrikai VB-ről, a vuvuzelákról és a gigantikus stadionokról teszt jelleggel indítottam a blogunkat, amelyet először Ági, majd Era vitt sikerre. Aztán letörve a nőuralmat, az Electric Shock Duo rangidős feje vette át a kormányrudat és munkája nyomán a blog csillaga még fényesebben tündökölt. Ahogy aztán a Stúdió vezetésében, a blognál is megtörtént a generációváltás, és immár Nyizsi szárnyai alatt repülünk bele a Brazil VB 2014-es adrenalinnal és angolul tanuló éjszakai pillangókkal teli izgalmaiba!

Mert ugye mindenki olvasott már az eddig megjelent bulvár hírekről? Egy kis linkgyűjteményben összefoglaljuk a megjelent hírek legjavát (angol nyelvű források következnek):

 brazil prosti 2014Prostik – A hatalmas turisztikai bevételből nem csak a kormányban pöffeszkedő döntéshozók szeretnék kivenni a részüket, hanem komoly előkészületeket hoznak a samba országának éjszakai pillangói is. Történetesen a nagy rohamra angol nyelvleckékkel készülnek. Valószínűleg az érdeklődő turisták tőlük francia nyelvleckékre számíthatnak.

stadion brazil 2014Stadionok – Írhatnánk hosszan a sok elmaradásról, amik a stadionok építésével kapcsolatosak, vagy a tragédiákról, amelyek a munkálatokat szegélyezték, de nem szeretnénk ilyen borúlátóak lenni. Inkább figyelmedbe ajánljuk a CBSnews.com linkgyűjteményét, ami segítségével szabadon bebarangolhatod az összes mérkőzés leendő helyszínét.

200px-Brazil2014Statisztikák – Hol máshol lehetne a legjobb, legpontosabb és leggyorsabb információkhoz jutni, mint a FIFA hivatalos honlapján? Az érdeklődő futballőrült könnyen utánanézhet évtizedekre visszamenőleg az országok közötti mérlegeknek, de a könnyen kereshető adatbázisok révén részletesebb statisztikák is kibányászhatóak. Nem elhanyagolható tény, hogy a folyamatos frissítés révén a meccs- és csoporteredmények egyből felkerülnek, illetve érdekességeket is olvashatsz a válogatottakról.

tény factTények – Minden arról, ami eszedbe juthat, hogy megkérdezd Lacikát, a a futballőrült havert, vagy Jocót, aki Arsenalos sál nélkül még a strandra sem hajlandó kitenni a lábát a házból! Tájékozódj innen és vágj fel a plusz infokkal a haverok előtt a közös sörözések alkalmával! A meglepetés garantált!

A következő cikkben Fuleco-val a kabalaállattal és a dekoratív vendéglátó hölgyekkel fogunk foglalkozni!

Már csak 4 nap!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s