EFOTT day 1 – It’s EFOTT time!

IMG_5917Mindenkinek van egy első. Első fesztivál. Első EFOTT. Első nap. Első blogcikk. Nekünk mindez egyszerre!

 

Képkivágás
A busz szabályait sem a felszálló embermennyiségre tervezték

Verőfényes napsütés és dögmeleg köszöntötte ma BAZ-megye lakóit. Én túlpakolt bőrönddel, sátorral, hálózsákkal, és minden rámbízott műszaki cikkel egy még légkonditól megkímélt piros ladában, Anna hasonlóan, a PÁVA(H) IC- n érkezett Miskolcra. Itt találkoztunk az elbűvölő, nulla csomagtérrel megáldott EFOTT busszal, majd végtelen emberrel együtt, családias zsúfoltságban átutaztunk az egyetemvárosba. Egész hamar bejutottunk, sátrat vertünk az EFOTT rádió egyik hangszórója mellett, és bejártuk az akkor még alakulóban lévő fesztiválterületet. Akkor még nem nézték kinek mi van a csuklóján, így a Tankcsapda próbáját is megleshettük.

Az egyetemváros remek hely a fesztiválra, sok nyitott tér színpadoknak, sok út járműveknek és sok árnyék a sátrazóknak. Egyedül azt sajnálom, hogy egy backstage és VIP átjáró miatt a főbejárattól a PEPSI nagyszínpadig a lehető leghosszabb úton lehet csak eljutni.

IMG_5947
A legjobb szobatárs: Pikachu!

Délután dolog hiányában elmentünk a kényelmes közelségbe eső Lidlbe, majd kifeküdtünk az árnyékba, és vártuk, hogy ellepje a fesztivált a tömeg. Este már pörgött az élet, megnyitottak a pultok, a dodgem, a kártyatöltő állomások, és elkezdődtek az egyelőre még csak nagyszínpados koncertek.

 

IMG_6112Eddigre már fesztiválszüzességünk elvesztésének csúcsára hágtunk, megtaláltuk a G-pontot is. Elvégre is nincs is nagyobb élvezet, mint egy rendszeresen takarított, nemtoitoi WC!

 

 

A koncertek előtt még csekkoltuk a Tankcsapda autogram-osztását, majd felkészültünk lélekben a 25. évfordulós jubileumi koncertjükre. Jól tolták, igazán látványos show-t hoztak össze, közben pedig Lukács Laci végig biztatta a tömeget, hogy milyen jók vagyunk, bár néha érezni lehetett az iróniát a hangjában: látszott, hogy a többség nem volt olyan hatalmas fan, de azért a klasszikus well-known számokat végigtombolta mindenki, ahogy azt illett. A koncert végén még tortát is kaptak, Lukács Laci pedig bejelentette, hogy mivel a tortát jobban szeretik, mint a rock ‘n’ rollt, ezért lépnek is, és nincs ráadás (na jó, természetesen azért volt!)

IMG_6055

Viszont most mi is búcsúzunk, mivel mi meg jobban szeretünk partizni meg pörögni, mint írni.

See U tomorrow guys!

Edina&Anna

Egy gondolat a(z) “EFOTT day 1 – It’s EFOTT time!” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s