Kocsmatúra – Martos Csocsó Klub

preaperHa valaki igazi vegyész akar lenni, bizonyos alapvető információkkal tisztában kell lennie. Ilyen például, hogy a hidrogén a periódusos rendszer első eleme, ha kis betűvel írják a mol-t akkor tudjuk, hogy nem a cégről, hanem az anyagmennyiségről van szó, melyik az ital, amiről kapta a kar a nevét, és hogy mi is az a Martos Csocsó Klub.

Martos Csocsó KlubA Martos Csocsó Klub a Martos Flóra Kollégium földszintjén található. Nehéz rájönni, de a hely a benne található csocsó asztalokról kapta a nevét. Ha ide betértek, biztosan találtok egy szabad, remekül karbantartott asztalt a játékhoz, mellé pedig a pult jelentős választéka vár rátok. A pultosok nagyon kedvesek, a karon tanulók dolgoznak itt mellékállásban. Jó érzés, mikor egy haver szolgálja ki az embert, és mondjuk sörcsapolásnál, vagy egy vodkanarancsnál véletlenül megbillen a csapos keze.


csocsó

A hely minden hétköznap délután 14:00-tól várja vendégeit. Ilyenkor általában nyugodt kávézó hangulat uralkodik, a délelőtti órákon megfáradt, vagy az éppen akkor ébredő, másnapos diákok szoktak ilyenkor betérni egy finom kávéra. Tapasztalat alapján mondom, hogy ár-érték arányban az itteni kávé magasan veri az összes környékbeli helyet. Néha-néha pár elvetemült hallgató is megjelenik egy sikeres vagy kevésbé sikeres ZH után ünnepelni egy sör erejéig.

Estefele azért kezdenek felpörögni az események, főleg szerdán és csütörtökön. Kezdenek előkerülni a sörzsiráfok (aki nem tudja, mi az, itt az ideje, hogy kérjen egyet ;)), a sörpadokon elkezdődik a piapong, és a hely hangulata is megváltozik. Az eddig csendes “kiskocsmában” fellendül az élet és keményebb estéken “elszabadul a pokol”. A focimérkőzéseket egy óriási televízión, valamint két vetítővásznon nézhetitek. Kellemes élmény, mikor a helyiség egyik végében éljeneznek, és kérik a következő kört, a másik részen meg káromkodnak, és azért kérik a következő kört.

A csocsó mindig tud új programmal szolgálni. Idén harmadszorra kerül megrendezésre a Sörpong bajnokság (megemlíteném, hogy ilyenkor a játékosoknak akciós a csapolt sör), minden hétfőn 20:00-tól kvízest várja az intellektuális szórakozásra vágyókat, péntekenként pedig a legendás vegyészkari esemény, az Ars Presso dübörög hajnalig, folyamatos italakciókkal. Ezen kívül egy sörváltó válogató, sportfogadás vagy kocsmatúra is gyakran előfordul.

1 2

Ha már az italoknál tartunk, beszéljünk kicsit az árakról. Ahogy a többi egyetemi szórakozóhelyen, itt is diákbarát árakkal várnak titeket. A Soproni  standard 300 Ft/ korsó, de csapolt Arany Fácánt és Edelweiss-t is kedvező áron vásárolhattok. Röviditalokból a Berentzentől a Chivas Regalig bármit lehet kapni, azonban akik a kommersz, égetett szeszek megszállottjai, csalódni fognak. Borokból széles kínálat áll rendelkezésre, ám itt se számítson senki tabletta-zamatú, műtrágyás kisfröccsre! Itt mindet palackokból öntik, nem karniszterekből, vagy PET-palackból. Az egzotikusabb dolgokra vágyóknak, a pultosok örömmel készítenek több fajta koktélt is, az ismertektől a kevésbé ismertekig (különösen ajánlom keddtől csütörtökig a buliba készülőknek, akik nem ijednek meg egy kis koradélutáni megborulástól).

Akárhogy is, ez az igazi vegyész törzshely, melegen ajánlom mindenkinek, hogy mindenképp látogasson el, és nézze meg a helyet.

Ezentúl a cikkeim végén egy kis összegzést fogtok látni, ami segít eligazodni, és összehasonlítani az egyes helyeket.

Weboldal: www. csocsoklub.hu

Asztalfoglalás/helykibérlés: asztalfoglalas.csocsoklub@gmail.com

Elhelyezkedés: Budapest XI. Stoczek utca 5-7.

Nyitvatartás: minden hétköznap 14:00-max 2:00-ig

Összegzés a 10 sörös rendszerhez mérten:

Sör: a környékhez képest olcsó
SÖR SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Bor: minőségi, de drága
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Rövid: sok fajta van jó áron
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Hangulat: mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Pultosok:
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Randihely:  délután remek hely, este csak a bevállalósabbaknak
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Partyhely: a pénteki buli mindent visz
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Omlásveszély:
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Kiemelendő ajánlat: csocsó asztalok és a Szivárvány akció

1kemcso

Remélem mindenkinek meghoztam a kedvét egy jó csocsómeccshez, sajnos a héten Egyetemi Napok miatt nem lesz nyitva, azonban jövő héttől remélem, minél többetekkel találkozni fogok egy hideg csapolt sör mellett!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s