Heti Recept – Rigó Jancsi

Heti ReceptHát ha van süti, amit tök másképp csinálunk mi a családban, akkor az a Rigó János! Nem igazán hasonlít a Pákozdról származó névadójára, de legalább annyira finom (ha nem finomabb)! Nálunk ez leginkább húsvéti sütemény, de van, hogy máskor is megcsináljuk, annyira megkívánom… 🙂

Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: durván 1 óra
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál hideg víz
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 2,5 kanál liszt

A csokimázhoz:

  • 10 dkg vaj (fontos, hogy ne margarin legyen!)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tésztához a kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját és a 10 kanál vizet elkeverjük, és hozzáadjuk a lisztes-sütőporos-kakaós keverékhez. A diót a tésztába keverés előtt durvára vágjuk. Ezután a tojások fehérjéjét felverjük, és nagy mozdulatokkal – nehogy a hab összetörjön – belekeverjük a tésztába. 180 fokon megsütjük.

A töltelék, vagyis inkább krém elkészítéséhez a tejből és a lisztből pépet főzünk, majd hozzáadjuk a vajjal kikavart porcukrot. Ha kihűlt a tészta, rákanalazzuk a krémet.

Végül a mázhoz a vajat, a kakaót és a cukrot folyásra melegítjük és a tésztára öntjük.

Személyes véleményem: omnomnomnomnom… 🙂

Jó étvágyat hozzá! 😉

Rigó János

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s