Kocsmatúra – Drönk

preaperHol vagyok?… Ágyban… Úristen, mi ez a szag?…mind1… #Defáj #vízet lécci akármi mennyiazidő? mitörtént uhhvazze…elpusztulok #mindjárthányok.

Gyanítom, hogy mindenkinek volt már ilyen reggele. Nálam ez általában akkor szokott előfordulni, ha lemegyek a Drönkbe inni egy sört.

“Mindennek megvan a maga helye és ideje, és ez az egyetem”, ahogy Séf Bácsi is megmondta a South Park című sorozatban. Namármost a Drönk a tökéletes példája ennek az állításnak. Mielőtt bármibe is belekezdünk, azért egy-két alapvető információ a helyről.

A Vásárhelyi Pál Kollégium aljában található a Kruspér utca 2. B alagsor címen ez a romkocsma hangulatú pincehelyiség. A hely egyébként a többi egyetemi szórakozóhellyel egy árkategóriába tartozik, azonban mindenki vigyázzon, mert reggelre ajlas módon ki szoktak ürülni a pénztárcák, a “pedig csak két embert hívtam meg” gondolatokkal fűszerezve. Maga kis varázslatos világával egész kellemes hely… lenne, ha nem érkezne meg az egyetem “elit krémje”, és döntene úgy hogy idézzük meg az alvilág legrusnyább teremtményeit, és igyunk velük egy kisvidékit.

Maga a hely 4 részre osztható.  Az előtér a csocsóasztalával és az értelmes beszédre “nagyjából” képes vendégeivel, a pult előtti rész 3 asztallal és rendelni még alkalmas teremtményekkel. Innentől elindulunk Mordor irányába, és jön a “tánctér”, ami a közepén található asztalból és táncolni tudó (legalább is a résztvevők ezt hiszik) Michael Jackson-okból áll. Én is itt tanultam meg táncolni, nincs ebben semmi. A legmélyebb rész, ahol az éppen alvó vagy részegen lelkiző, enyhén rottyon, ám annál romantikusabban beszélgető Morgul-patkányok lelhetőek fel.

309783_10150333432552984_161364089_n

Néha szerveznek programokat, de ez a locsoló drönk (ami abból áll hogy vödörszám hordják a vizet és minden csaj nyakába kap átlag 20 literrel, hogy el ne hervadjon) kivételével nagyon nem hoz lázba senkit, mert mindenki szétcsapni megy magát.

A hely szerda, csütörtök és szombat este 9 órától várja vendégeit reggel 5ig (ha kibírod addig), diákbarát árakkal és pultosokkal. El ne felejtsem felhívni a figyelmet, hogy az ott dolgozók kemény kiképzésben részesülnek – egyes meg nem erősített hírek szerint 1,5 l unicum megivása/este a betanulás ára -, így bármilyen áldatlan állapotban képesek pontosan megmondani, mennyit kell fizetned. A lelkes, dolgozó embereket onnan lehet megismerni, hogy a pult másik oldalát támasztják, és a kint lévő emberek véralkoholszintjének számtani átlagának négyzetével rendelkeznek. (Gyakori állatfaj a mélyhűtőn alvó Drönkös, egy sörért meg is lehet simogatni.) Általában, ha nincs éppen ZH vagy Vizsgaidőszak, tele szokott lenni a hely, a tánctéren akad néha 1-2 négyzetméter, de ha egyszer oda bekerülsz, sose jössz ki. Mármint nem azért, mert annyira jó, hanem mert annyira ragad a padló a kiöntött italoktól. 23 órától reggelig. Fontos dolog, hogy mindenki az alkalomnak megfelelően öltözzön. Srácoknak farmer/rövid gatya, szakadt póló, csajoknak meg amit sose vennének föl más ember előtt.

drönk

Ha tényleg ilyen durva hely a Drönk, mégis miért jár mindenki oda? Talán DJ Youtube Shuffle századszor lejátszott Szerelemdoktoráért? Vagy a miújságért, ami jobban butít, mint a Szerves Tanszék teljes oldószerkészlete? A mindig széthányt koedukált wc-ért? Netán az elviselhetetlen melegért és cefreszagért? Én nem tudom megmondani. Egy dolog azonban biztos. Ha az ember azt akarja, hogy élete legkeményebb bulijában vegyen részt, menjen be a pultba, kérjen egy számot, igya meg a 2 deci büntető unicumot, aztán irány a tánctér a csajokkal/pasikkal, és táncoljunk az asztalon hajnalig.

Elhelyezkedés: Budapest XI. Kruspér utca 2. B alagsor

Nyitvatartás: Szerda, csütörtök, vasárnap 21:00-max 5:00-ig

Összegzés a 10 sörös rendszerhez mérten:

Sör: a környékhez képest olcsó Soproni
SÖR SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Bor: minősíthetetlen, de kisvidékinek tökéletes
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Rövid: alapvetők, semmi extra, miújságért plusz pont
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Hangulat: ilyennel máshol nem találkozol
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Pultosok: Aki ilyen részegen tud dolgozni, maximum pontot érdemel
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Randihely:  vagy totál vakon összeszedsz valakit, vagy itasd le előtte a kiszemeltet, mert másképp elmenekül

SÖRSÖRSÖRSÖR

Partyhely: Lsd. nyitószöveg
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Omlásveszély: életem legkeményebb estéi, pedig már volt egypár
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

 

Kiemelkedő ajánlat: Egyszer elmész, és majd rájössz. 😉

A drönk legfontosabb szabálya: Ha találsz egy random piát, sose, de sose igyál bele. Vannak elvetemült alakok, akik “csapdákat” helyeznek ki az ilyen alakoknak, és szerintem jobb ha nem írom meg, mi a fő összetevő.

Ha véletlenül találkoznánk lenn, szólj rám nyugodtan, úgyse fogunk rá emlékezni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s