Interjú – Halott Pénz&Diaz

halottpénzKapuzárási pánikunkat enyhítendő, felejthetetlen Egyetemi Napok során mi is kirúgtunk még picit a hámból, de közben lázasan gyűjtögettünk fotót, videót, interjút. Sikerült elcsípnem Halott Pénzt és Diazt, akik készségesen fogadták fotózkodási és interjúkészítési buzgóságomat, így egy jó fröccs mellett volt szerencsém faggatni őket kissé megmámorosodott állapotunkban, és hallgatni, ahogy 1-1 témáról beszélve rendesen megered a nyelve a két szájkaratebajnok fiúnak.

Kinek a feneke ihlette A feneked a gyengém c. számot?

D: Kaptál már ilyen kérdést?

H.P.: Nem.

D: Háhá, jó amúgy!

H.P.: Mármint privátban igen, de alapvetően nem. Kétféle választ tudnék erre adni. Az egyik, hogy nagyon vonzódom a fenekekhez, a másik pedig az, hogy van egy kubai barátnőm, és a fenék eléggé meghatározó az ő kis testén – D: Szereted az ő fenekét, na! – fenekedagyengemde alapvetően ez egy feelingről szól, tehát nem konkrétan, hanem hogyha megnézzük a verzéknek a szövegét, akkor ez sokkal inkább egy csajozós dolog, kicsit olyan, hogy valami megfog egy lányban, és most éppen egy fenékről van szó, de alapvetően nem csak a fenékről van szó, hanem valami olyan dologról, ami egy lányban megfog. Szerintem tökre fontos, hogy minden lány gyönyörű, és minden lányban van valami, amibe bele lehet szeretni. Nyilván ez a feneked a gyengém-dolog félig-meddig romantikus, félig-meddig olyan, hogy tudod, kicsit talán szexuális töltetű, de azt gondolom, hogy ez abszolút belefér. Érted, férfiak vagyunk, lányok vagytok, meg egyáltalán, és így működik a világ.

Mi az első dolog, amit megnéztek egy nőn?

H.P.: Nincs ilyen, hogy egyvalamit, hanem pont ez, hogy valami megfoghat rajta. Rengeteg lány van, rengeteg gyönyörű lány mászkál, és azt gondolom, hogy minden lányon van olyan, ami tényleg meg tud fogni. Lehet az a szeme, lehet az, ahogy beszél, lehet a humora. Én például a humoros lányokat nagyon szeretem, és azt, hogyha valaki jó fej, valaki éppen formás. Amit leginkább kiemelnék, hogy a csajoknak az agyába tudok beleszeretni, tehát a fejbe, az értelembe tudok beleszeretni, és a testiség az egy dolog, de azt gondolom, hogy alapvetően hosszútávon csak az agyak tudnak igazából összekapcsolódni.

Diaz, Te mit gondolsz erről? Neked nem feltétlenül fontos, hogy néz ki egy lány?

D: Hát egyrészt nehéz dolgom van, kolléga nagyon sok mindent elmondott. – H.P.: *nevet* – Most csak elképzelek egy szituációt: szembe jön velünk egy leányzó és nem tudnám azt mondani, hogy jaj, most a szeme, vagy jaj, a szája, hanem egyben nézem én is. Nyilván van olyan lány, akinél “úristen, a szeme, láttad a szemét?”, vagy “láttad a száját?”, de én sem szeretek kiragadni egyetlen pontot. Az meg nálam is nagyon fontos, hogy agyban milyen, tehát én szeretem az értelmes lányokat, akikkel el tudok beszélgetni fontos dolgokról, az élet nagy dolgairól, vagy akár zenéről. Az meg pláne vonzó, ha mondjuk zenéhez is ért.


Mi lenne, ha egy olyan lány tetszene meg nektek, aki egyáltalán nem szereti a zenéteket?

H.P.: Az egyáltalán nem probléma. Tehát attól, hogy valaki éppen nem szereti Halott Pénzt, még nem lesz rossz ember, vagy nem gondolom azt, hogy “úristen, nem szereti?!”. Nem, nincs ilyen. Nem attól lesz valaki jó vagy rossz ember, hogy szereti a Halott Pénz-számokat, vagy hallgat-e Diazt otthon, hanem nyilván ez sokrétű dolog, hogy valaki milyen zenét szeret meg. Lehet az egy szituáció, lehet egy emlék, lehet egy olyan szöveges tartalom… Szóval nincs erre semmilyen kizáró ok.

hp
D: Mondjuk én ebben kicsit máshogy gondolkodom. Csak eszembe jutott egy példa: ha valaki mondjuk metál rockot szeret, valószínű, hogy azzal én nem találnám meg a közös pontot, az is valószínű, hogy furcsa lenne, ha mondjuk abszolút utálná, amit csinálok. Mert nekem egyébként valahol fontos az, hogy a barátnőm rajongjon értem, úgy, ahogy neki is fontos, hogy én rajongjak érte. Nekem fura lenne, hogyha mondjuk “gyere, meghallgatod az új számunkat? – meghallgatom”, meghallgatná, és azt mondaná, hogy “hát ez így szar”.

H.P.: Egyébként ezek bevonzzák egymást, tehát érted, a zene, amit csinálunk, az nyilván mi is vagyunk – D: Így van! – , és a kettő, hogyha nem találkozik, akkor ettől függetlenül amúgy sem hiszem, hogy nagyon komoly dolgok történnének. Szóval nyilván ez is közrejátszik, hogy a zene által kicsit kiadjuk magunkat, és hogyha ez találkozik, akkor az tök jó. De tényleg, a részemről nincsen kizáró ok, én rengetegféle zenét hallgatok, és rengeteg dolog inspirál. Hogyha mondjuk egy lány teljesen máshogy gondolkodik, én nem azt látom benne, hogy “úristen, ő teljesen mást gondol, mint én”, hanem kíváncsi vagyok, hogy miért gondolja azt, illetve hogy hogyan lehet a közös nevezőt összehozni. Van egy ilyen régi mondás, hogy az igazság a párbeszédben lakozik, és nem feltétlenül abban, hogy Te vagy Én gondolok valamit, hanem a párbeszédben.

Női ideál?

D: Én szeretem, hogyha egy nőnek van melle. – H.P.: *nevet* – A méret a lényeg? D: Nem feltétlenül a méret a lényeg, de a forma az mindenféleképpen.

H.P.: Én tökre nem mellekben meg fenekekben gondolkodom, pedig írtam erről számot, hogy fenekek, meg ilyesmi… Én például a humorban hiszek nagyon, hogy a humor, hogy laughgirltudunk együtt nevetni, az a legjobb. – És az szerinted elég egy kapcsolathoz? – H.P.: Attól függ, rövidtávú, vagy hosszútávú kapcsolatról beszélünk, de azt gondolom, hogy hosszútávon például a humor az nagyon fontos. Az, hogy tudjatok közösen nevetni, igen, ez eléggé fontos. Meg tényleg, hogyha egy fiúnak a viccein nevet egy lány, az szerintem már jó dolog.

D: Sőt, azt mondják egyébként, hogy ha egy fiú viccén nevet a leányzó, az már fél siker. Állítólag. De mi nagyon humoros csávók vagyunk, úgyhogy… – HP: Ez biztos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s