A fő, hogy jó hangulatban egy jót együnk!

Várunk mindenkit szeretettel a Nyílt főzésen október 16-án!
Hozzatok magatokkal egy kis itókát, hogy ki ne száradjatok a sok munkában! 😉

www.facebook.com/events/1501432546776153
A tovább mögött pár szó a Körről a körtagoktól.


A Bogrács Kör históriája:

Egyszer volt, hol nem volt, 2011-ben idekerültünk erre a hatalmasnagy egyetemre, és csak ámultunk-bámultunk. Ahogy telt-múlt az idő, túléltük a nyári táborokat, a Gólya7-et, az első zéhát, az első estét a Drönkben, a mik-mak órákat, a péntek reggeli tesiket, és még megannyi varázslatos és kevésbé varázslatos dolgot. Megtanultuk, hogy hogyan lehet olcsón inni, bulizni, jól érezni magunkat. Egyszercsak rájöttünk, hogy egy valamit nem tudunk még. Azt, hogy hogyan lehet nagyon olcsón, nagyon finomat enni. Méghozzá jó sokat. Ekkor Vala összehívott minket egy találkozóra, és megosztotta velünk a tervét arról, hogy hogyan lehetne ezt elérni úgy, hogy jól is érezzük magunkat közben. Felvázolta a lehetőségét annak, hogy hozzunk létre egy kört, és havonta egyszer csütörtökön délután főzzünk egy jót, szóljunk minden VBK-s hallgatónak, hogy ők is jöjjenek, és egyenek a főztünkből, beszeráron. Alakulásunk óta egyre többen vagyunk, egyre profibb a szervezés, kari rendezvényeken rendszeresen főzünk, például a Felező bálokon, a Körexpókon, egyszer-egyszer a KémszámTáborban és amikor csak felkérnek minket.


Bogrács körös mindennapok:

4-5 hetente tartunk főzéseket csütörtökönként. Aznap reggel egy páran elmegyünk megvenni a hozzávalókat, majd 2 óra körül nekikezdünk az aznapra szánt kaja megfőzéséhez. A zöldségek aprítása és hússzeletelés közben a jó hangulatot egy pár üveg borral vagy sörrel tovább fokozzuk. Az 1. emelet nagy örömére hozunk fel hangfalat és laptopot, így a zenei aláfestés is biztosítva van. Este 6 órakor felköltözünk a 441-be, viszünk oda padokat, asztalokat, és elkezdjük felszolgálni a vacsorát. Minden vendég elégedetten, és tele hassal szokott távozni.


Nyílt főzés tavaly és idén:

2013-ban jutott először eszünkbe, hogy szervezzünk a gólyáknak egy nyílt főzést, ahol láthatják, kik vagyunk. Nagyon öntudatosan vágtunk bele a dologba, de az eredményéről álmodni sem mertünk. Több tagunk van, mint valaha, és egyre nagyobb rendezvényeken tudunk jól összehangolt csapatként működni.
Idén már nagyon hamar elterveztük, hogy megint megtartjuk ezt a remek kis programot. Sok időt öltünk bele, remélem, mindenkit tudtunk értesíteni róla, higgyétek el, nagyon nagy élmény lesz! Ha másért nem is, de megtanultok gulyást főzni egy kisebb hadseregre, valamint láthatjátok, milyen könnyű olcsón enni valami finomat és laktatót, valamint mi is az a Waterfall meg a Kocsma, hogy a Dán kártyát ne is említsem. 😀


TL; DR version:

A Bogrács Kör egy család. Amolyan falusi. Összeülünk, együtt sírunk a hagymától, együtt szidjuk a krumplit, együtt fintorgunk a minőségi lőrétől, miközben mellettünk rotyog a kondér. Aztán kellő kedvvel “megterítünk” a vendégeknek, és vidáman esszük az aktuális pörköltet. Occsón. A koliban. Mert ez így jó.
Gyertek főzni! Aki attól félne, hogy a kör csak munka, de semmi kacagás, azt győzze meg az alábbi diagram:

bogracsdiag

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s