Kocsmatúra – Nano Drinkbár

preaperMa egy kicsit nyugodtabb vizekre evezünk, kiheverve a másnapot, egy hangulatos, csendes kis kocsmába ülünk be meginni egy sört, esetleg kávét. Üdvözlök mindenkit a Nano Drinkbárban.

Ez a kis kocsma a Budafoki úton található, közvetlen a Martos Kollégium vonalában. És amikor azt mondom, hogy kis kocsma, mindenki értse szó szerint. Maga a belső rész nem lehet több 30 négyzetméternél, ezt ugyan feldobja a kiülős terasz, ám így se tervezze senki, hogy 30 fős tankörtalálkozót kényelmesen meg tud tartani. A maga 6 db 2 vagy 4 személyes asztalával igazán családias légkörrel rendelkezik.

Aki ide belép, valahogy megcsapja  egy olyan érzés, minthogyha nem egy kocsmába, hanem tényleg egy valódi bárba ülne be. A falakon a képek, és a lágy zene, a pult kialakítása, és az összes többi apróság megadja a helynek az enyhén elvont, ám mégis barátságos hangulatot. A pultosok is ezt az érzést váltják ki az emberből. Eddigi látogatásaim során egy rövid hajú kellemes hölgy és egy barátságos alak szolgált ki, akinek csak a szaxofon hiányzott a kezéből.

 

A külső részen, amit túlzás lenne terasznak nevezni, mivel konkrétan egy ház bejáratának az előudvara – ami véleményem szerint pár éve még biciklitárolónak volt a helye – 3 kis asztal található. Valahogy azonban ez is a megfelelően a városi kis klub érzését adja át, főleg, amikor este tényleg gyertyafényben lehet koktélozni, sörözni. Hozzá kell tennem, hogy a mérges ott lakó néni és az ablakból kiöntött víz kellően le tudja csendesíteni a részegen kiabáló embereket. A vendégeket előre meg szokták kérni, hogy ha lehet kinn ne legyen nagy a hangzavar a saját érdekükben.

Jöjjenek az adatok. Maguk az árak szerintem magukért beszélnek, ide sörözni vagy koktélozni (meg kell említenem, hogy ár/érték arányban elég finomak) éri meg beülni, utóbbi inkább a kifizetés utáni időszakban. A röviditalok ára nem túl drága, bár tegyük hozzá, hogy az egyetemi szórakozóhelyek jelentős része eléggé elkényeztetett minket az áraival. A vendégek hada változó, főleg a 25-30 éves korosztály (bár Coffost senki se keresse) szokott főleg idejárni intellektuális beszélgetésekre (bár mindenki kezelje a helyén a mondatot, gyanítom, még nem jártam ott keményebb estéken).

Jelentős előnye még a helynek, hogy vasárnap is nyitva van, így a vasárnapi visszaérkezés után is nyugodtan be lehet ülni sörözni. A belső helyiségben egy nagy LCD tévé is található, így ha valaki egy nyugodtabb hangulatú meccsnézésre vágyik, jó választás ez a hely.

Akárhogy is, aki a csendesebb, lazítósabb iszogatók közé tartozik, ugorjon be egy-két italra, biztos nem fog csalódni. Én még a nyáron jártam itt jó pár alkalommal. Valahogy megvan a hangulata, ahogy sörözgetve, vízipipázva elüldögélsz az ernyő alatt, gyakorlatilag kinn az utcán. Mit ne mondjak, felejthetetlen…

Elhelyezkedés: Budapest XI. Budafoki út 33.

Nyitvatartás: minden nap 10:00-23:00-ig

Összegzés a 10 sörös rendszerhez mérten:

Sör: a környékhez képest olcsó, átlagos
SÖR SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Bor: nem ezért fogsz benézni ide
SÖRSÖRSÖRSÖR

Rövid: alapvető italok megvannak, de a koktél a lényeg
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Hangulat: A nyugodtabb beszélgetős társaságnak ajánlom
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Pultosok:  Egészségükre! Én még nem csalódtam
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Randihely:  Tsunami, főleg este
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Partyhely: NOPE
SÖR

Omlásveszély: Ez nem az a hely ahol asztalon fogsz táncolni, de bemelegítésnek jó
SÖRSÖRSÖR

Kiemelendő ajánlat: Koktélok

Remélem, mindenkinek meghoztam a kedvét. Ha este nem is, legalább egy kávéra ugorjatok be egy lyukasórában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s