Egy “csipetnyi” kortárs művészet

cafeMai alkalommal úgy gondoltam, hogy az előző cikkek színházzal kapcsolatos témáihoz képest kicsit távolabbi vizekre evezek, és ezen a héten valami átfogóbbal rukkolok elő. Nem is kellett sokáig téma után keresgélnem, hiszen egyetemre menet a metrómegállóban szemembe ötlött egy érdekes plakát. Négy furcsa figura volt rajta, valami színes, kusza betűköteg, amit nem tudtam megfejteni elsőre és egy dátum. De ami a legjobban megragadta a figyelmem, az a fehér betűkkel írt, kristálytisztán olvasható „Töltsd fel magad!” felirat volt.

A plakát már akkor felkeletette az érdeklődésem, és mikor másodszorra szembe találkoztam vele, rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül. A furcsa betűk, amiket nem tudtam kiolvasni, voltak a dolog nyitja. Kicsit közelebbről vizslatva a dolgot jöttem rá, hogy a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál plakátjára bukkantam.

cafe_budapest-1024x768

A 23. alkalommal megrendezésre kerülő, nagy volumenű és a közönséget közel 250 programmal váró rendezvénysorozat múlt hét pénteken vette kezdetét, és jövőhét vasárnapig vár minden érdeklődőt. A programok között mindenki válogathat saját kedvére, hiszen szinte minden művészeti ág képviseleteti magát a fesztiválon, többek között komoly- és könnyűzene, jazz, tánc, kortárs zene és opera, színház és újcirkusz, képzőművészet, divat és design, irodalmi program és fotókiállítás színesíti a palettát.

A már korábban bevált helyszínekhez – a Művészetek Palotája, a Zeneakadémia, az Erkel Színház, a Budapest Music Center, a Trafó, a Millenáris, az Átrium Film-Színház, a Bálna és az A38 – a mostani fesztivál során csatlakozott a Müpánál felállított CAFe Sátor, de a romkocsmákban, sőt, akár a közterületeken is összetalálkozhatunk a kortárs kultúrát népszerűsítő programokkal.

Tovább színesíti a programkínálatot, hogy három nagy múlttal rendelkező esemény is a CAFe keretében valósul meg: a hazai és a nemzetközi formatervezők legjavát bemutató

BUDAPEST-DESIGN-WEEK

11. Design Hét Budapest;

artmarkt

az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár

Névtelen

és az Armel Operaverseny és Fesztivál 2014-es döntői.

A sok színes program közül én mégis kiemelnék egyet. Talán nem ez a legjelentősebb az összes közül, de véleményem szerint annál inkább élvezetes. A program neve nem más, mint „Versek szódával”. Ahogy a névből is következtetni lehet, az előadók (többségében kortárs költők), mint a bort szódával szokás, ők is megpróbálják lazítani, élvezhetőbbé és könnyebben emészthetővé varázsolni a költészet néha nehézkesen feldolgozható elemeit a hallgatóközönség számára. A program ingyenes, ma este fél nyolckor veszi kezdetét a Városház Parkban.

Ha nincs akadálya, mindenképpen érdemes ellátogatni a programokra és ha netán már ott vagy, élvezd ki a programokat és mottóhoz hűen „Töltsd fel magad!” művészettel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s