Kocsmatúra – Háztáji Mulatság

preaper

Van valami szívet melengető érzés abban, mikor az ember a hatodik héten kezdi érezni, hogy a környezetében kezdenek baljós jelek megjelenni. A szobatárs bemegy a ZH előtti előadásra, nekiállsz anyagot elkérni/összesíteni, kezd fogyni az előző héten kapott ösztöndíj, egy-két tanár arcán pedig kiül a szokásos “ti most nagyon meg fogjátok szívni” barátságos mosoly. Ennek örömére úgy érzem, mielőtt beüt a mennykő a hetedik hét formájában, bulizzunk egy nagyot. És nem máshol mint a saját szobánkban/albérletünkben.

Talán ez tartozik a legnehezebben megközelíthető “kocsmák” közé. Mekkora szoba kell, hányan legyenek (bár a társaság nagy valószínűséggel adott), mit csináljunk, mit igyunk, milyen zene legyen… lehetne  a végtelenségig sorolni. Azonban aki már gyakorlottabb, tudja hogy két típusa létezik ezeknek az eseményeknek:

1. Üldögélős, társasjátékozós, finom iszogatással egybekötött világmegváltás

2. IHB (aki nem érti azt sajnálom )

Az első típus receptje kissé nehezebb. Kell hozzá egy közös érdeklődési pont (akár póker, vízipipa, focimeccs), egy kevés alkohol,  rágcsálnivaló (senki ne gondoljon semmi rosszra) és egy nagyjából megfelelő tér/személy arány. Ezek a bulik jól össze tudják kovácsolni az embereket, nem csinálnak nagy koszt, és viszonylag olcsón ki lehet belőlük jönni. Plusz a drága szomszéd néni se fogja rátok hívni a rendőrséget, hogy a muskátlik leesnek az erkélyről, a macskájának meg epilepsziás rohama van a zenétől. Két hatalmas hátránya van a dolognak, hajnali kettőkor mindenki lefekszik aludni, és mindenki mindenre emlékszik.

A második típus már kissé érdekesebb. Ez az a helyzet, mikor pontosan tudod, hogy nem kéne de mégis beengeded azokat az embereket, akik múltkor egy bájos kis sörözésből oda jutottak, hogy 3 közlekedési táblát, valamint 2 tuját vittek fel hozzád. De te bátor vagy, úgyse lesz semmi baj, kicsit iszogattok, maximum táncolgattok, stb. Ilyenkor illik hozni mindenkinek valami jóféle itókát.  A kellemes welcome pálesz, a vicces waterfall és a 4 piapong mérkőzés után már kezdenek a ki nem mondott jóslatok beteljesülni. A rövidfogyasztás exponenciális sebességgel kezd növekedni, a hangerő hasonló módon erősödik, és mindenki nagyon jól érzi magát. Aztán elkezdenek homályosodni a képek, csak még egy feles, csak még egy feles, csak még egy feles… és másnap reggel. Az a másnap reggel. Ha szerencsés vagy, nem te vagy a házigazda, ha mégis, hát van egy rossz hírem… A szobában kialakuló cefreszag, az orbitális káosz és az iszonyatos fejfájás ráébreszt, hogy megint elszabadult az este. Szép lassan összerakod a képet, mi is történt.

A következő megtörtént események különböző helyeken és különböző emberekkel történtek meg, az ő kedvükért és a saját testi épségem megőrzése érdekében csak a történeteket mesélem el, minden más maradjon titokban.

– Végtelen mennyiségű teljesen vállalhatatlan partykép.

– Egy teljes takarítóbrigád se tudja összeszedni kinn az udvaron a csikkeket.

– A kanapé tetején táncolsz, miközben valaki a földön szétszórt szotyihéjból jósol vonalzóval.

– Az egyik srác szerelmet vall a kutyádnak, és 1 órát társalog vele.

– Az egyik szaloncukor valahogyan belekeveredett az egyik egyén farpofái közé, majd rá 3 percre magától visszacsomagolódva visszakerült a fára. (reggel indulhat az orosz rulett)

– A kollégiumi szobában összekeverte valaki, melyik oldalt van a csap és meliyk oldalt az ágy. (a többit mindenki képzelje oda)

– Hárman alszanak a földön egy üres ágy mellett.

– Kezd rémleni, mintha egy alsógatyában táncoltatok volna öten srácok a Sexy and I know it című számra, ám ezelőtt a Titanic főcímdalára balettoztatok. (szintén lányok nélkül)

– A télen fázó kis manók betörtek a házba, és eltávolították az egyik srácnak a haja nagy részét, hogy kis kabátkákat készítsenek belőle.

– Két filctoll kifogyott, de pár emberen csúnya, pénisz alakú májfoltok alakultak ki.

– Valaki belevizelt a macskaalomba.

És még holnapig sorolhatnám a dolgokat…

Az ilyen buliknak azonban van egy másik nagy veszélye, ez pedig a bepunnyadás jelensége. Ilyenkor mindenki kidől, lefekszik, inni sincs kedve az embernek, és az alvás szélén van. Ennél nagyobb partykiller nem létezik. Ilyenkor valami mozgós játékot kell játszani (vodkavity, vállalhatatlan zenére tombolás), vagy ha minden kötél szakad, egy ember feküdjön le, hogy amíg alszik, a többiek feldobódjanak, hogy milyen vicces körömlakkal kifesteni valaki fülét.

A kollégiumban is megvan a maga hangulata, ahogy mondjuk egy nagyobb szobában nekiáll 12 ember inni, vagy egy kisebben 14. Hiányoznak azok az idők, mikor egyszerre három egymás melletti szobában, plusz a folyosó végén kirakott asztalnál ittak az emberek, és hajnali 2-ig nem volt megállás (hát ha még tudnátok, nekem miket meséltek, mi volt, mikor még legnagyobb problémám az volt, hogy történelemből hányas lesz a dolgozatom), és senki nem szólt érte.

A szilveszternek is jót tesz, ha nem a megszokott kocsma / partyhelyen léptek át az újévbe, hanem valaki nyaralójában, házában. Megvan az az érzés, hogy a társaságban csak azok vannak, akik tényleg hozzáraknak az estéhez, és nem csak úgy odakeveredtek. Hasonló a helyzet születésnapokon is, vagy bármi hasonló eseményen, de egy dologra vigyázzatok, tapasztalat: ha nincs ellenkező nemű a csapatban, abból ordenáré nagy borulás lesz.

Mindenkinek kívánom, hogy nyomjon egy igazi házibulit, mielőtt elkezdődik az igazi hajtás. A magam részéről egészségetekre!

Elhelyezkedés:  Ahol nincsenek gonosz szomszédok

Nyitvatartás: Inkább sötétedés után, megvan a maga hangulata

Összegzés a 10 sörös rendszerhez mérten:

Sör: Ennél olcsóbb nincs, de erősen függ a környék kisboltjainak árától
SÖR SÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Bor: Ennél olcsóbb nincs, de erősen függ a környék kisboltjainak árától

SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Rövid: Ennél olcsóbb nincs, de erősen függ a környék kisboltjainak árától
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Hangulat: Ha ügyesen csinálja az ember, megfizethetetlen
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Pultosok: Itt mindenki tökéletesen végzi magának a munkát
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Randihely: Nem rossz, főleg, ha a házigazdának van húga

SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Partyhely: Részvétem a házigazdának
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Omlásveszély: Csak rajtatok múlik
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Kiemelkedő ajánlat: A reggeli takarítás

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s