Kocsmatúra – Ha elfogy az energia

preaperRemélem, kellemesen telt ez az egynapos hétvége. Az egésznek egyetlen hibája, hogy pontosan semmire sem volt elég, főleg nem arra, hogy az ember kipihenje magát. Igaz, előttünk áll a hosszú hétvége, de még van pár nap, amit energiánk utolsó morzsáival ki kell húznunk. Szeretnék egy kis ismertetőt adni, hogy milyen lehetőségeid vannak egy kávé erejéig feltöltődni két labor között, vagy éppen reggel magadhoz térni, és emberi formát felvenni.

Úgy érzem, nem szükséges elkezdenem mesélni a kávé előnyös és hátrányos tulajdonságairól, ezeket már mindenki eleget hallotta/átélte. Inkább arra koncentrálnék, hogy hol, milyen minőségben juthattok hozzá ehhez a nedűhöz. Megpróbáltam minél több helyet összeszedni, ahol tudtok kávézni. Az osztályozást itt nem sörben, hanem kávéban adom meg egytől ötig.

1. Automaták

Fogalmazzunk úgy, ez a kávézók Oportója. Hajnali két óra, nincs semmi nyitva. Szarnak szar, de hát ez van. A gépek 90%-a forral vizet, ad hozzá egy kis port, és bumm, kész a Chocapic. Véleményem szerint inkább kérd meg a szobatársadat, hogy pofozzon fel, attól is éberebb leszel.  Választék van, de gyanítom, hogy egy kávéra szakosodott sommelier se tudna különbséget tenni a brazil és az olasz capuccino között.

Ár (hosszú kávé): 80-100 Ft

Elhelyezkedés: Nagy forgalmú folyosókon.

Íz: Én nem vagyok oda érte.

Erősség: Nem értem, minek van rajta az erősséget szabályozó gomb.

Kézremegés: (Itt saját mércét alkalmazok: 1-es a kialudt, frontmentes állapot, 5-ös a reggel-háromszor-hányásos-másnap)

2. Csocsó Klub

Erről már írtam korábbi cikkemben is. Itt tényleg nagyon finom a kávé, kellemesen be lehet ülni, ha éppen a délutáni ZH-ra nincsen energia, és mégegyszer át akarod futni az anyagot. Egyetlen probléma, hogy csak délután 2-től van rá lehetőség. A melange-t különösen ajánlom mindenkinek. 😉

Ár (hosszú kávé): 120 Ft

Elhelyezkedés: Stoczek utca 5-7. földszint

Íz: Kimondottan finom.

Erősség: Fel fogsz tőle ébredni.

Kézremegés: Felessel már nem mernék koccintani.

3. Nano Drink Bár

Kellemes hangulatával és 10 órai nyitásával tökéletes azoknak, akik épp nem tudják átvészelni a  lyukasórájukat, vagy akik első órára lusták bemenni, de még pont van 15 percük meginni egy kávét, a tanár úgyse foglalkozik vele, ha késel. Ezen előnyös tulajdonságai ellenére az elegáns tálaláson kívül sok kiemelkedőt nem tudnék mondani róla.

Ár (hosszú kávé): 200 Ft

Elhelyezkedés:  Budafoki út 33.

Íz: Finom.

Erősség: Átlagos.

Kézremegés: Volt már rosszabb analitikai laborom.

4. Stoczek Menza

Gondolom, a hallgatók nagy része már ebédelt a Stoczek Menzán. Azonban nem vagyok biztos benne, hogy jártatok ott a délelőtt folyamán is. Ilyenkor különféle reggelikkel várnak titeket, és egy kellemes kávéra is be tudtok ülni. Maga a hely ilyenkor csendes, nyugodtan lehet olvasgatni, a kávé pedig kellemesen feldob, nem is beszélve az elég szélesnek mondható választékról. Reggel korán nyitnak, így első óra után érdemes beülni egy kis lazításra, vagy egy elkeseredett rövid távú memóriatágításra labor előtt.

Ár (hosszú kávé): 160 Ft

Elhelyezkedés: Stoczek utca 1.

Íz: Elegáns és finom, a barna cukor, méz lehetőségéért pluszpont.

Erősség: Átlagos.

Kézremegés: Lehet, hogy csak kipihent voltam.

5. Latte

Gondolkodtam rajta, hogy beírjam-e ezt a helyet, hiszen gyakorlatilag számunkra csak egy kis ablak, amin keresztül beadod a pénzt, és kapsz egy kávét elvitelre. Ennek ellenére az ott kapható kávé minősége miatt muszáj volt megemlítenem. Reggel fél nyolckor nyit, amivel a környéken magasan veri az összes helyet, ráadásul remek minőségű kávét kapsz. Remek tulajdonságai sajnos az árában is látszódnak. Ettől függetlenül, ha teljesen készen vagy, mindenképp itt vedd, mert helyre fog rakni, az tuti.

Ár (hosszú kávé): 200 Ft

Elhelyezkedés: Budafoki út 27.

Íz: Nagyon finom.

Erősség: Sima espressot még nem mertem inni náluk.

Kézremegés: Nem nyilatkozom.

6. CH és K büfé

Nem lustaságból írom egybe a kettőt. Párszor már mindkét helyen megfordultam, de a két kávé között egyáltalán nem találtam különbséget. Maximum annyit, hogy a K-ban nagyobb a sor. Egyszerű  “letisztult” ízvilágú kávé, “ha csak 5 perc van 2 óra között” típusú.

Ár (hosszú kávé): 130 Ft

Elhelyezkedés: CH épület földszint, K-labirintus alagsor

Íz: Semmi extra, alsó-közép kategóriás.

Erősség: Jobb, mint az automatás.

Kézremegés: Átlagos.

7. Arab, 0-24-es, alias “gyrosmelletti”

Szeretném a bátrabb olvasók segítségét kérni. Ki van írva a bolt elé, hogy kávé 100 Ft. Eddig egyszer hajnali hazasétálásomkor láttam, hogy egy csöves és egy munkás kinézetű ember (hogy, melyik melyik volt azt nem tudtam biztosra megmondani) ivott itt egy kávét barátságos pofavágások közepette. Kérlek, írjátok meg kommentben, milyen ez a titokzatos kávé, ami még a munkában edződött emberek arcára is izzadságcseppeket csal. A kommentelők között kisorsolok egy 50%-os gyomorfekélyműtét-kupont a TB támogatásával.

Remélem, tudtam egy kis tájékoztatást adni és segítséget nyújtani. Jövő héten visszatérek a következő kocsmával.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s