Radnóti Másképp

732962_4A két héttel ezelőtti cikkemhez kapcsolódóan, erre a hétre is egy programajánlóval készültem. November 9-én, vasárnap Radnóti Miklós halálának hetvenedik évfordulóján egy rendhagyó eseménnyel emlékezik meg a költőről a fiatal kortárs művészek apraja-nagyja. A majdnem egy egész napot kitöltő programsorozatnak nem más, mint a méltán híres Akvárium Klub ad otthont.

A Holokauszt Emlékévhez kapcsolódóan ezzel a programsorozattal kíván reflektálni a történelem e sötét korszakára a fiatal művészekből álló csapat, és céljuk nem más, mint hogy felhívják a figyelmet Radnótira, a magyar háborúellenes líra – jogosan mondhatni – egyik legnagyobb alakjára, és az ő munkásságára. Ám aki ezen megemlékezés keretein belül Radnóti verseiből történő felolvasást várna, csalódnia kell. A program nevében lévő “másképp” pont erre utal, hiszen a részt vevő művészek Radnóti műveit alapul véve, és mindazokból inspirációt merítve, de saját kútfőből fakadt előadásokkal és festményekkel tisztelegnek a költő előtt.

10421614_10152701190434318_3193133070364343256_n

A rendezvény 14:00-kor egy kiállítással nyitja kapuit, Babos Zsili Bertalan, Lukács Andrea és Szalay Bence képeivel. Mindemellett kettő órától veszi kezdetét a Horváth Kristóf ’Színész Bob’ és Németh Péter ’MC Zeek’ által vezetett team slam workshop, melynek résztvevői saját élményeiket dolgozzák fel Radnóti által inspirált formában.

A programsorozatot színesíti a Gór Nagy Mária Színitanoda öt órától kezdődő előadása és a  BeatKOHO koncertje.

A megemlékezés főbb eseményei viszont csak ezután veszik kezdetüket. Hét órától kerül megrendezésre a nyílt nevezéses, pénzdíjazású slam verseny “Radnóti Miklós és művei” témában, majd ezután következik az esemény valódi csúcspontja a “Radnóti slam!”, hét előre felkért slammer, a Words Are Melodies zenekar, és a Kiégő Izzók csapatának együttműködésében.

Az este zárásaként pedig nem más,  mint az Akkezdet Phiai és az Amoeba közös produkcióját hallgathatjuk meg, de a tovább bulizni kívánók számára DJ Chi Korea biztosítja fél 12-től a talpalávalót.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s