Kocsmatúra- Akácfa

preaper

Úgy döntöttem előző heti kihagyásom után kilépek a Móricz-Alle-CH szentháromság területéről és írok nektek egy híres, bár általam kevésbé kedvelt helyről. Üdvözlök mindenkit az Akácfában.

A Blaha Lujza tértől nem messze található ez a “kis kocsma”. Elsőre tényleg csak egy ajtó látszik belőle, amikor megközelíti az ember, aztán furcsa dolgokat kezd észrevenni. A bejárat előtt több taxi áll, egy morcos biztonsági őr üldögél az ajtóban, és ha emlékeim nem csalnak, a kellemes ammóniával kevert csöves-szag terjeng 50 méteres sugarában.

5.jpg

Mikor az ember belép a helyre, az elé táruló látványtól szólni se tud. Egy óriási kocsma fogad minket, felszínes puttóságával. De a mély… a mély… Nos fogalmazzunk úgy, hogy nem egyfajta társaság található meg. A 60 éves csövestől a 20 éves fiatalig szinte minden korosztály megtalálható, este azért főleg fiatalokkal találkozhat az ember. A pultban egyszer már dolgozott Csollány Szilveszter is, azóta 3 fiatal üldögél ott és hihetetlen sebességgel dolgozik, akár a csonkolt lajhárok. A bejárattól jobbra egy lépcső is található, mely egy sorozatgyilkos pincéjébe is vezethetne, de ez adja meg igazán a hangulatát a helynek. Egyszer láttam egy csajt magassarkúban lesétálni, hát, fogalmazzunk úgy, hogy szerves laborban nem lehet eléggé betépni a mosogatástól, hogy ilyen lábkoordinációd legyen.

Lenn is található egy pult, valamint sok, hosszú ülőhely. Már ha található hely. Általában estére meg szokott telni, és ennek 2 oka van. Az egyik, hogy a biztonsági őr nem dob ki senkit, amíg nem verekedik, a másik az eszméletlen olcsó pia. Komolyan, a CBA-n kívül nem tudok olcsóbb helyet, ahol ennyi pénzből be lehet rúgni. 270 Ft-ért csapolják az ászokot, a folyó bor 80 Ft/dl, a kommersz pedig 220 Ft. Emellett folyamatos akciók vannak, ajánlom, ha valaki ki szeretne kicsit mozdulni az egyetem környékéről. Másik nagy előnye a nyitvatartás. Nem vagyok alkoholista, de a reggel 9-es kezdés azért nem rossz. Ha vége van a bulinak, 3 óra alvás, és már lehet menni folytatni egy reggeli sörrel.

Rengeteg egyéb szórakozási lehetőség van, flipper, léghoki, csocsó (már ha van hely az asztaloknál). Másik érdekesség, hogy ott található Pest egyik legjobb gyrososa. De tényleg, valami eszméletlen jó gyrost adnak, ha valaki nem szeret inni, enni mindenképp menjen el.

Egy kis hangulatkeltés: Egyik barátom mesélte, hogy mikor oda járt gimnáziumba, gyakran látta, hogy a tanárai kedvenc diákjaikkal itták apró pici darabokra magukat. Egyszer én is örülnék, ha a Libellában söröznék egyik tanárommal.

Adatok:

Helyszín: Dohány utca 56, Budapest, Hungary, 1072

Nyitvatartás: hétköznap 9:00-5:00, szombat 10:00-5:00, vasárnap 12:00-5:00

Elérhetőség: info@legjobbkocsma.hu ,

                       061-782-6990,

                       http://www.legjobbkocsma.hu

Összegzés a 10 sörös rendszerhez mérten:

Sör:  Olcsó Arany Ászok, de a kifinomultabb ízlésűek ihatnak Drehert is.
SÖR SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Bor: Rossz, de legalább olcsó.
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Rövid: A környékhez képest olcsó, sok fajtából lehet válogatni.
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Hangulat:  Az igazi megmagyarázhatatlan alja kocsma, mégis adja a dolog.
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Pultosok: No comment.
SÖRSÖRSÖR

Randihely: Nincs az az Isten!

SÖR

Partyhely: Néha lenn kialakul, a merészebbeknek inkább, időnként repked a pillangó.
SÖRSÖRSÖRSÖR

Omlásveszély: A lehető legjobb omlás/ár arány.
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Kiemelkedő ajánlat: Macishot és Hulk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s