Heti Recept – Oreo torta

Heti ReceptPénteken tartottuk unokabátyám születésnapját. A vendégek közül csak a rokonokat ismertem, ezért egy olyan tortával kellett előrukkolnom, ami mind a huszon-néhány ismeretlen barát ínyére való. Így jött a gondolat: ugyan, ki ne szeretné az Oreo kekszet?!
A torta sikert aratott, azt pedig senkinek nem kellett tudni, hogy milyen egyszerű recepttel varázsoltam el őket.

 

Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: 
előkészület 5+15 perc; sütés: 15 perc; hűtés: 3+ óra
Árkategória: 
drága

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál olaj
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl görög joghurt
  • 3 dl habtejszín (fontos, hogy növényi legyen, azt lehet a legjobban felverni; mi a Hulala márkát preferáljuk itthon)
  • 15-20 g zselatin
  • 20 dkg Oreo keksz

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 6+ db Oreo keksz

Elkészítése:

A tortalaphoz először a tojásokat a kristálycukorral együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a kakaót és végül az olajat. 24 cm-es tortaformában, 185 oC-on, körülbelül 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a kekszet zacskóba tesszük, majd azt egy konyharuhába rejtve (így ha kiszakad a zacskó, akkor se válik csatamezővé a konyhapult) klopfolóval darabosra zúzzuk, illetve keményre felverjük a 3 dl habtejszínt.
A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, a 0,5 dl vízben előzőleg feloldott zselatint, a felvert habtejszínt (óvatosan, össze ne törjön a hab),  és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.

A díszítéshez (ami persze millió módon kivitelezhető) én 6 db kekszről lekapartam a krémet (#omnomnom), aprítógépben morzsára zúztam, és a torta tetejére szórtam. A habtejszínt felvertem, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével néhány tejszínrózsát nyomtam a tortára. Végül mindegyik rózsát  egy-egy fél Oreo keksszel díszítettem volna, ha marad türelmem és időm a buli előtt… 🙂

Az eredmény egy csupa csokis, mégsem tömény/nehéz tésztájú, könnyű krémmel borított, fincsi torta!

Oreo torta

Látható, hogy a keresztúrról újpestre való utazás kicsit azért megviselte a krémet és a díszítést a csupán 3 órás hűtés után… De azért így is pillanatok alatt elfogyott 🙂

Jó étvágyat hozzá! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s