Pénteken tartottuk unokabátyám születésnapját. A vendégek közül csak a rokonokat ismertem, ezért egy olyan tortával kellett előrukkolnom, ami mind a huszon-néhány ismeretlen barát ínyére való. Így jött a gondolat: ugyan, ki ne szeretné az Oreo kekszet?!
A torta sikert aratott, azt pedig senkinek nem kellett tudni, hogy milyen egyszerű recepttel varázsoltam el őket.
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: előkészület 5+15 perc; sütés: 15 perc; hűtés: 3+ óra
Árkategória: drága
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
- 3 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál holland kakaópor
- 3 evőkanál olaj
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 2 dl görög joghurt
- 3 dl habtejszín (fontos, hogy növényi legyen, azt lehet a legjobban felverni; mi a Hulala márkát preferáljuk itthon)
- 15-20 g zselatin
- 20 dkg Oreo keksz
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 6+ db Oreo keksz
Elkészítése:
A tortalaphoz először a tojásokat a kristálycukorral együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a kakaót és végül az olajat. 24 cm-es tortaformában, 185 oC-on, körülbelül 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a kekszet zacskóba tesszük, majd azt egy konyharuhába rejtve (így ha kiszakad a zacskó, akkor se válik csatamezővé a konyhapult) klopfolóval darabosra zúzzuk, illetve keményre felverjük a 3 dl habtejszínt.
A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, a 0,5 dl vízben előzőleg feloldott zselatint, a felvert habtejszínt (óvatosan, össze ne törjön a hab), és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
A díszítéshez (ami persze millió módon kivitelezhető) én 6 db kekszről lekapartam a krémet (#omnomnom), aprítógépben morzsára zúztam, és a torta tetejére szórtam. A habtejszínt felvertem, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével néhány tejszínrózsát nyomtam a tortára. Végül mindegyik rózsát egy-egy fél Oreo keksszel díszítettem volna, ha marad türelmem és időm a buli előtt… 🙂
Az eredmény egy csupa csokis, mégsem tömény/nehéz tésztájú, könnyű krémmel borított, fincsi torta!
Látható, hogy a keresztúrról újpestre való utazás kicsit azért megviselte a krémet és a díszítést a csupán 3 órás hűtés után… De azért így is pillanatok alatt elfogyott 🙂
Jó étvágyat hozzá! 😉