Halfesztivál élménybeszámoló

Halfesztivál mindenkinek!Immáron harmadjára rendezték meg Budapesten február 19-22. között a Halfesztivált, melyen igazi gasztro csodákkal találkozhatunk. Elhoztunk egy szeletet belőle nektek is! (Vigyázat, éhségfokozó képek következhetnek!)

 

A Budapesti Halfesztivál igencsak gyorsan kinőtte magát, míg tavaly a Magyar Nemzeti Múzeumnál volt látogatható, addigra most már a fesztivál a Vajdahunyadvárhoz (a Hősök teréhez közel) költözött. Ahogy a honlapjukon is írják, a rendezvényen megtalálhatóak az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve az egzotikus sushin, a pad thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinón át (tengeri süllő) egészen az angol fish & chipsig.

Halászlé
Halászléből is nagy volt a választék.

Továbbá nem csak halakkal, de rengeteg kézműves csodával is találkozhatott az aki ellátogatott, melyekből kiemelném a csokiból készült csavarokat, fogókat, kerámiából készült evőeszközöket, illetve a mennyei lekvárokat. Volt szerencsém még megkóstolni a Chilicon legerősebb paprikáját is, melyen sok levegővel és zsebkendővel jutottam túl.

Halfeszt
Kézműves orgazmus: 2011 legerősebb paprikája, csokiból készült figurák, nagyon aranyos párnák.

Az igazi kuriózum viszont szerintem az, amiről eddig sokan még csak fantáziáltak, vagy nem is mertek… mégpedig a Halkolbász! Ez a különlegesség tavaly annyira sikeres volt, hogy most már a Grill Király nevezetű helyen kívül (tavaly csak náluk volt, illetve a Siófoki halfesztiválon is) szinte mindenhol láttam. Idén az óriás hot dog volt az újdonság, melyben egy halkolbász volt. A halkolbász jelentős része tényleg halból van, busából és harcsából, viszont a füstölt íz eléréséhez használnak hozzá egy kis bacont is. Különlegességekről lévén valószínű sokan nem is hallottatok a harcsa gyrosról/lepényről sem, pedig isteni! Benne nem a szokásos salátakeveréket találhatjátok, hanem magyar szájízre szabva savanyúságot, hagymát, ehhez pedig tejfölös/kapros öntetet adnak, és megtöltik nagyon finom rántott harcsával.

Halkolbi
Halkolbász és lepény harcsával a Grill Királytól.

Viszont, hogy ne csak áradozzak az eseményről, megemlítenék egy-két negatívumot is. Február lévén este már rettentő hideg volt kint, a Vajdahunyadvárnál, ráadásul a szél is megpróbálta ellehetetleníteni az esemény élvezhetőségét. Láttunk egy sátrat, ahol bárki leülhetett inni/enni, és voltak hősugárzók, de ezek csak dísznek. Úgy gondolom, hogy több (működő!) hősugárzóra lett volna szükség, illetve valamilyen paravános megoldással szélfogóra is.
A másik negatívum viszont a szervezőktől független, ugyanis csütörtökön torkos csütörtök volt (ami azt jelenti, hogy 50% kedvezménnyel vásárolhatsz, ott ahova van kupon), így gondoltuk jól belakunk mindenből. Az árak nem voltak feltüntetve, így igazából annyiért vettél amit amennyiért mondták. Viszont visszamentem szombaton, és legnagyobb megdöbbenésemre, ami csütörtökön 1000 Ft-ba került (azaz az eredeti ára 2000 Ft kellett volna legyen), aznap 1500 Ft-ot kóstált. Szerintem pofátlanság átverni a vásárlókat, arról nem is beszélve, hogy sajnos a fesztiválon kicsit elszálltak az árak, félek, egyre jobban inkább a külföldiekre számíthatnak.

Összességében szerintem a Halfesztivál egy nagyon jó kezdeményezés, (ha jól felöltözik az ember, akkor) kihagyhatatlan élmény, és igazi kuriózum. Én biztos, hogy jövőre is ott leszek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s