Show’s Sonka, te csodás

ss2015borVolt egyszer, hol nem volt, volt egy Sonka. Teljes nevén Show’s Sonka. Rendkívül ritka egyed. Évről évre egy hetet tölt nálunk, Vegyészkaron, megjelenését pedig sok előkészület kíséri. Ha azonban megjelenik, hajjaj!
Lássuk csak, mi történt idén!

I. Az előkészületek

SS_15_kedd201Nagy volt a dilemma, legyen idén SS, ne legyen?Ki legyen a főszervező Ekki után? Végül Orosz Gréti volt a megmentő. Igaz, kicsit későn láttunk neki a dolgoknak, de még épp időben, hogy készen lehessünk. Minden héten órákig gyűltünk: előfeladatok, játékok, programok. Legyen Hupikék legalja, Disneyland, városi vetélkedő, szoborkeresés, csak úgy záporoztak az ötletek.

Már hónapokkal SS előtt felvetettem a baráti társaságomnak, akikkel a gólyatábor óta vagyunk együtt, hogy indulni kéne csapatban. Sokan nem is tudták mi is ez, úgyhogy elküldtem nekik a promovideót, ami után nem igazán volt kérdéses már a dolog.
Az előfeladatokat április elején kaptuk ki, ügyesen szétosztottuk, megírtuk a forgatókönyveket, majd elkezdtük a forgatást: volt fagyoskodás Kamaraerdőn, tánci a stadion előtt, zászlófestés a Borozóban. (mert persze a legtöbb munka mindig az utolsó napon van).

II. 0. nap

SS_15_hetfo19Hát elérkezett a várva várt április 13! Már délelőtt sok volt a munka: éjfélre érkeztek meg az előfeladatok, értékelni kellett őket. Hajnali 10-kor találkoztunk a Csocsóban és átrágtuk magunkat a jobbnál jobb videókon, eredettörténeteken és képeken.
Itt azonban még nem volt vége, délután következett az Ezosonka. Ezen sajnos nem tudtam résztvenni, de Youtube-ra már kikerültek a videók, így nem maradtam le semmiről (https://www.youtube.com/watch?v=RzH9bEAPRxc&list=PLszOqtK-5RkmXv8d_oGUQcic_yhEeJpeV). 🙂

El sem hittük, de az előfeladataink nagyon tetszett a szervezőknek, egész nap dicsértek minket, délután pedig a Csocsóban végignéztük az összes csapat „gyógyítóját”, majd este még frissen és üdén belevetettük magunkat az éjszakába.

III. 1. nap

SS_15_kedd1592-3 óra alvás után mehetett az első nap, bemutatkoztak délelőtt a csapatok: csapatjelmez, -zászló, -koktél, -makett, és a többi, és a többi. A finimini reggeliktől pedig már megcsömörlöttünk, de egyet sem tudtunk kihagyni. 🙂
Délután jött a Legek versenye, kreatívabbnál kreatívabb megoldásokkal, este pedig a Városi Vetélkedő, mindennel mi szem-szájnak ingere.

Szegény szobatársamnak nehéz dolga volt, hogy az esti buli után a reggeli bemutatkozásra emberi formába kerüljek… Le a kalappal előtte, sikerült, így erősíthettem a kis csapatomat a bevonulásnál, ahol felszolgáltuk a reggelit, a makettet SS_15_kedd1(ez nálunk egybe is esett) és elénekeltük az indulónkat a Szervezőtörpiknek. A Legek versenyén mindenki szorgos kis hangyák módjára rohangált, hogy minden meglegyen, este pedig megnéztük Budapest pár szabadidőközpontját.

IV. 2. nap

SS_15_szerda1Személy szerint a Városi vetélkedőben én igen elfáradtam, így rögtön el is aludtam, de cserébe reggel igazán kipihenten mehettem ki a Sportnapra a Kamaraerdőbe.
Egész nap változatos volt a program: idén is megrendeztük a nagy sportokat, a vetélkedőket, jöttek a Faninfo-sok a táncitánci programjukkal, sőt idén még támogató cégeink is megjelentek egy mini civil falu keretein belül.
A tanszéki főzések se maradhattak el, majd délután a szokásos sorverseny is megvolt.

Mivel a sportnapon a kis csapatom nem sok hasznom vette, az egyéb feladatokat csinálgattam, hála a szervezőknek volt ebből is bőven. Az ingyen sör és pöri újra ellátta energiával a játékosokat, így a sorversenyeken is odatette magát mindenki. (Azért arra a sörváltóra még rá kell gyúrnunk.)

SS_15_szerda306

V. 3. nap

SS_15_csutortok283Habár este megint jól sikerült a buli, és nem aludtam sokat, reggel igazán jó kedvvel láttam neki a kolifutás előkészítésének, majd lebonyolításának.
Délután pedig kibattyogtunk a Hajógyári-szigetre, ahová átmenetileg Disneylandet varázsoltunk, igazi chill hangulat alakult ki.
Végül eredményt hirdettünk: a M.A.SZ.L.A.G. szerezte meg idén a féldisznót, az AJLAS pedig a grillcsirkét. A többi csapat is hihetetlenül jól szerepelt, a verseny nagyon szoros volt. 😉

Nem gondoltam volna, hogy ennyire beszippant ez a Show Sonka, de mégis. Egyéb teendőimet otthagyva siettem a Szigetre és még bűntudatom sem volt miatta. A jó koccintóstól újjászülettem, mint főnixmadár hamvaiból és emlékezetessé tettük a Sonka (majdnem) utolsó napját. Oyan volt az egész, mint egy fesztivál.SS_15_csutortok244VI. +1 nap

SS_15_pentek45Már mindenki fáradt volt, lassan túljutottunk a mélyponton is. Reggel pedig kezdődött a Disznóvágás! A nyertes csapat igencsak kitett magáért, nagyon pöpec kis menüt rittyentettek már-már félhalott társaiknak. 🙂

Az utolsó napon álmunkat trombitaszó szakította meg (mert a nézését meg a járását nem elég énekelni, hangszeres kíséret kell), majd kócósan-kómásan lementünk, hogy még ma utoljára együtt legyünk a csapatokkal. A M.A.SZ.L.A.G. kitett magáért, nem nagyolta el a sütést, volt tarja, hurka, kolbász, ahogy egy igazi disznóvágáson illik.

https://www.youtube.com/watch?v=x5eJkvRJPmk

Ezzel véget is ért rövid kis történetem. Imádtam a Show’s Sonkát! Minden egyes percét. Habár utána napokig a “Csak a nézését meg a járását” ment a fejemben… na meg a “Jollyban a Jollyban a Jollyban az ablak” (bocsi, nem hagyhattam ki :D); állítom, hogy ez volt életem eddigi egyik legjobb hete. Az évemé pedig biztosan.

Van egy olyan érzésem, hogy ezentúl az összes Show’s Sonkán ott leszek, továbbra is játékosként, vagy akár szervezőként. Egyedül az nincs benne a pakliban, hogy kihagyjam az év legnagyobb eseményét, ami miatt azt mondja az ember: na ezért megéri egyetemistának lenni.

Miért kell ilyen sokára lenned, következő SS?! Máris hiányzol! 😥
Addig is, az aftermovie:

https://www.youtube.com/watch?v=OAURzcCPki4

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s