Martos Stúdió – Belülről

10330343_1051059388239111_189447592915655161_n

Stúdió? Stábok? Marketing? Blogosok? Technikusok? Vlogosok? Műsorvezetők? Fotósok? Ajaj. Túl sok a kérdőjel… Mik ezek? Találtál már magadnak öntevékeny kört? Megtaláltad már a Stúdiót? Megtaláltad már a Blogot? Én most igyekszem egy kicsit segíteni Nektek a választásban… Vagy csak még jobban összekuszálom a gondolataitokat… Sebaj… Ha szeretsz írni, fotózni, filmezni, vágni, photoshop-pal játszani, beszélni, pakolni, alkotni, hangolni, illetve inni (vagy bármelyiket ezek közül), akkor várunk szeretettel (alkohollal) szeptember 10-én a Martos Flóra Kollégium 441-es szobájában!

A Stúdióról, amit nagy általánosságban lehetett mondani azt Gina elmondta nektek előző cikkünkben: https://martosradio.wordpress.com/2015/09/06/martos-studio-rovid-bemutatkozas/

Én most megpróbálok néhány körtársam segítségével mélyebbre hatolni a kérdéskörbe. Lássuk részletesen a stábokat!

Vannak ugyebár a Vlogosok/Videóblogosok. Ők például rengeteget segítenek nekünk és a többi körnek is. Remek videókat vágnak, reklámokat alkotnak, készítenek. Nagyszerű videót készítettünk például a Show’s Sonka vetélkedőre, vagy az Ars Presso reklámjaként, bár a nagyközönség utóbbit leszavazta obszcenitásra hivatkozva, úgyhogy ezt most nem linkelem be nektek, nehogy sérüljön a lelki világotok. Mindenesetre ennek az elkészítésével is jót szórakoztak/tunk. (Én ugyanis például blogos vagyok, de megkértek, hogy szerepeljek benne, úgyhogy vannak átfedések a stábok között is bőven.) Én mindenkinek ajánlom, aki érez magában elég kreativitást hozzá, akit érdekel, aki jól szórakozna!

1654582_961856647181231_2106563334152266009_o

Aztán ott vannak a fotósok. Ők azok, akiket minden bulin láttok egy szép Canon-nal kattogtatni. Igyekeznek mindent olyat megörökíteni az adott bulin, amire senki más nem fog emlékezni, igyekeznek képeket biztosítani nagy életeseményekről (eljegyzés is volt már), emlékeztetni minket a vállalhatatlan és vállalható állapotokra, és figyelmeztetik a technikusokat, mikor túl sok a füst a bulin. 😉 (Muhahahaaa, belsős poén.) Utána persze rengeteg ember megnyugvására szanálnak a képek között, de mikor visszanézik őket, néha eszükbe jut, hogy milyen lenne már zsarolással képekkel keresni a kenyerüket. Szóval, ha Te szeretnél lenni a mesélő, érzed magadban a „látást” ami a fotózáshoz kell, vagy szeretnéd megtalálni, akkor adj magadnak lehetőséget, és hajrá!

No és képzeljétek el, van minekünk olyanunk is, hogy internetrádió. Méghozzá műsorvezetőkkel. Tudod, mi az az internetrádió? Amit csak az egyetem netéről bejelentkezve ugyan, de tudsz hallgatni a világhálón keresztül. Minden héten esténként remek műsorokkal készülnek Nektek a Martos Rádió műsorvezetői. Nem tudom még, mi lesz az idei műsorrend, talán még nem is készítették teljesen el, de vegyél részt Te is az összerakásában, és tegyél hozzá egy műsort! Vagy egyszerűen csak szállj be a gólyaadásokba, és próbáld ki magad, alakítsd te is! Szólalj meg! Ha másra nem is, de arra felkészíthet, hogy milyen mások előtt beszélni, úgy, hogy tudod, hogy bárki hallgathat, bárki kíváncsi lehet arra, amit épp mondasz.

Aztán itt vannak a technikusok is, akik közül egyet sikerült rávenni arra is, hogy írjon a saját stábjáról pár szót:

Sziasztok!

Mi vagyunk a Martos Stúdió Technikusi Stábja. Mi felelünk azért, hogy a rádióban, valamint a különböző rendezvényeken (AP partik, felező, szilveszter, villanyfényes focimeccsek, stb.) minden megfelelően szóljon, villogjon, füstöljön, vagy éppen ne füstöljön. Illetve, ha egy buli közepén elszáll a hang, akkor tudjuk, hogy mi a rézfánfütyülős szivárványmanó történt itt. Emellett, ha jelentkeztek, tudni fogtok olyan alapfogalmakat, hogy mi az a jel, szint, decibel, impedancia, hogyan lehet eszméletlenül belőni egy fénypultot, vagy egy szépen duruzsoló hangrendszert. Természetesen a technikus munkája sem csupán a munkából áll, egy jó csapatépítés életre szóló emlékekkel szolgálhat (vagy éppen teljes sötétséggel, kinél hogy). Ha érdekel a hang és a fény világa, vagy csak gyúrnál, csak nincs pénzed kondi bérletre, akkor gyere, és csatlakozz a Martos Stúdió technikusi csapatához! 😀

Természetesen persze itt vannak a marketingesek is, akik igazából a Martos Stúdió promótálását tartják szinten. Plakátokat készítenek, szórólapokat csinálnak, videót készítenek, mindent, amire szükség lehet, hogy Ti tudjatok rólunk, hogy halljatok minket, és mi is meghalljunk Titeket! Ők óriási lelkesedéssel várnak photoshop-mestereket, és hasonló ördöngösségekben járatos friss kollégákat!

S végül, de nem utolsó sorban, várjuk az olyan elvetemültek jelentkezését is, akik szeretik papírra vetni a gondolataikat. Legyen szó versről, kritikáról, viccekről, receptekről, helyszíni tudósításokról, sportról, interjúkról, rajtunk keresztül bemutathatod az érzéseidet, a látásmódodat. Segíthetsz eligazodni másoknak, és az írással akár magadnak is. Én magam is, e cikk írása közben percről percre rájövök, hogy jó helyen vagyok, jó emberekkel, és jó dolgokat csinálok. Írj Te is nekünk, velünk! Jelentkezz hozzánk, a Martos Rádió Blogba, legyél blogos velünk. 🙂

10264243_10203233243503486_7230796267386800049_o

Úgyhogy várlak téged is, hogy kifejtsd, népszerűsítsd, megmutasd, megmondjad, kiadd, bedobd, megidd, átrakd, megszereld, szétszedd, összerakd. Jó hír, hogy nem kell, hogy válassz a stábok közül, akár mindet is kipróbálhatod, és ha jól tudod beosztani az időd, akár kettőt, hármat is vihetsz egymás mellett. Nem véletlenül vagyunk egy körön belül, hiszen mi mind egy kicsit egyek is vagyunk. Stábokba vagyunk osztva, de mind egyazon célért dolgozunk! Hogy Te is, én is jól érezzük magunkat, hogy senki se érezze magát egyedül a nagy egyetemen, hogy segítsük egymást, ahol lehet, hogy oltári nagyokat bulizzunk, hogy legyenek közös emlékek, képek, videók, hangszalagok!

Várunk szeretettel (és sok minden mással) a Martos Stúdió első gyűlésén most csütörtökön, szeptember 10-én 20:00-kor a Martos Flóra Kollégium 441-es szobájában!

10863955_993063027372081_7450488307022429103_o

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s