Martos Bogrács Kör – A fő, hogy jó hangulatban egy jót együnk!

Logó.pngVárunk mindenkit szeretettel a Martos Bogrács Kör Nyílt főzésére október 2-án, pénteken 11 órától a Martos Flóra Kollégium 4. emeletén!

Ha csak enni szeretnél, a VPK Nagytermében várunk 18:00-20:00 közt vörösboros marhapörkölttel! 🙂

https://www.facebook.com/events/1069749546383605/


A Bogrács Kör históriája:

Egyszer volt, hol nem volt, 2011-ben idekerültünk erre a hatalmasnagy egyetemre, és csak ámultunk-bámultunk. Ahogy telt-múlt az idő, túléltük a nyári táborokat, a Gólya7-et, az első zéhát, az első estét a Drönkben, a mik-mak órákat, a péntek reggeli tesiket, és még lelelelmegannyi varázslatos és kevésbé varázslatos dolgot. Megtanultuk, hogy hogyan lehet olcsón inni, bulizni, jól érezni magunkat. Egyszercsak rájöttünk, hogy egy valamit nem tudunk még. Azt, hogy hogyan lehet nagyon olcsón, nagyon finomat enni. Méghozzá jó sokat. Ekkor Vala összehívott minket egy találkozóra, és megosztotta velünk a tervét arról, hogy hogyan lehetne ezt elérni úgy, hogy jól is érezzük magunkat közben. Felvázolta a lehetőségét annak, hogy hozzunk létre egy kört, és havonta egyszer csütörtökön délután főzzünk egy jót, szóljunk minden VBK-s hallgatónak, hogy ők is jöjjenek, és egyenek a főztünkből, beszeráron. Alakulásunk óta egyre többen vagyunk, egyre profibb a szervezés, kari rendezvényeken rendszeresen főzünk, például a Felező bálokon, a Körexpókon, egyszer-egyszer a KémszámTáborban és amikor csak felkérnek minket.


Bogrács körös mindennapok:

Pár hetente tartunk főzéseket. Aznap reggel bevásárolunk minden földi jót az aznapi lakomához, majd kora délután neki is látunk elkészíteni azt. A zöldségek aprítása és hússzeletelés közben a jó hangulatot egy pár üveg borral vagKép1y sörrel tovább fokozzuk. A 2. emelet végén igazi party hangulatot teremtünk: viszünk fel hangfalat, amelyről kellemes muzsikát biztosítunk a kemény munka mellé. Estefelé felteleportálunk a 441-be, viszünk oda padokat, asztalokat, és felszolgáljuk a vacsorát. Vacsora közben is a a finom üccsi és a minőségi muzsika  biztosítja a jó hangulatot.


Nyílt főzés eddig és idén:

2012 óta hagyományosan megszervezzük a Nyílt Főzést, amelyre szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a Kör tevékenysége és szellemisége. Idén rendhagyó módon a Mentor Körrel és az Ars Presso Körrel együttműködve a Nyílt Főzés a Gólyacsata zárónapján lesz, így a felszolgálás előtt az Eredményhirdetésen, utána pedig a bulin vehettek részt.bogracsdiag


TL; DR version:

A Bogrács Kör egy család. Amolyan falusi. Összeülünk, együtt sírunk a hagymától, együtt szidjuk a krumplit, együtt ünnepeljük az Isten adta nedűt, miközben mellettünk rotyog a kondérban az ínycsiklandó finomság. A Martos Bogrács Kör egy olyan társaság, amelyhez érdemes csatlakozni, ha szeretsz jókat főzni, enni és mulatni.

Egy kis ízelítő a Kör munkásságából:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s