Show’s Sonka és Vegyésznapok egy szervező szemével

sssCsörög a telefon… Vasárnap reggel… Nem, még nem akarok felkelni! Aztán belémhasít a gondolat… Holnap kezdődik, már csak egyet kell aludni. Akkor még nem tudtam, hogy nem nagyon fogok aludni.

Délután pakolás, a srácok nagyon ügyesek, mire felérek, már minden kelléket összerendeztek. Még egy utolsó szervezői gyűlés, hogy mindenki toppon legyen. Közben izgatottak vagyunk, este lásztminitbifórtászk, kíváncsian várjuk, hogy a csapatobolond--pulykaknak hogy tetszik a feladat. Utolsó állomás mindenkinek a Drönk. Lemegyünk, iszunk egy párat, várjuk a csapatokat. A második vodka-bombám után szépen szállingóznak is le az ismerős arcok. Mindenki együtt bulizik… Istenem, reggel beiratkozáson milyen másnapos lesz mindenki…

Hétfő reggel, beiratkozás. Anna ébreszt: “Rami, 10 perc és kezdünk!” Levánszorgok, már a 4.-en hallom a muzsikát. Sorra jönnek a csapatok, indulók, csapatzászló, Csocsómakett, több száz kiló ruha, mindenki jelmezben. Életmentő a reggeli. És a sonkatorták, egytől-egyig isteniek. Közben mindenki bulizik… Hát igen, eszméletlen jó zenéket válogattunk össze a csapatvideókhoz…

tihi_kokó

Este Vacsoracsata, még nincs vége a napnak. Sorra visszük le a Csocsóba az este kellékeit. Első feladat a fröccsváltó. Majd kikerül a tömérdek mennyiségű májkrém, szenvednek is tőle rendesen a csapatok. Jöhet a svédasztal, a nutella, majd a kaja-pia-váltó. Azt hiszem, mindenki jó szájízzel távozik a feladattól. Tihanyi főszervező úr azért még figyelmeztet mindenkit: “Este buli van!”.

Elkezdek készülődni, a szobámból hallom, ahogy a Borozó megtelik emberekkel. Folyik a fröccs és a pálinka mindenhol. Lent is beindul a zene. K3KO és Glob játszik, adják is rendesen a talpalávalót.

Második naIMG_8270p. Délelőtt előadás, a csapatok hulla fáradtan, másnaposan, vagy éppen aznaposan értékelik Puki bácsi előadását. De legalább mindenki megtanulja: “A műanyagot dobd be a sárga kukába!”.

Kettőkor kezdődik a Legek versenye, mindenki megcsillogtatja a kreativitását. Bánom is, hogy nem lehetek jelen, de sajnos szólít az iskola.

Kocsmatúra előttKocsmatúra hallgatom a sztorikat, úgy látszik, a csapatok mindent megmutattak a Legeken. Indulunk az első állomásra. Az Ajlast és Kheservest kísérni mókás. Mindent megisznak, egy csepp se megy mellé. Az utolsó állomásra mindenki kissé megfáradva érkezik. Úgy látszik, idén a Happy Drinkben alapozunk az esti bulira. A Csocsóban a szokásosnál kisebb a hangzavar, de ez nem is csoda, ez a Silent Disco lényege.

1-2 óra alvás, de talán le se fekszem. Már szerda van, sportnap. Pakolni kell, aztán irány a Kamaraerdő. A tanszékek és a csapatok jó része már kint van, kezdenek főzni. Mindenhol finom illatok szállnak, a játékosok pedig teljes erőbedobással küzdenek a nagy sportokban: foci, röpi, kidobós, TicTacToe8708662108_2d09a93fe9_b és kicsit megkésve indul az elmaradhatatlan sörpong is. Aztán jön a hír, lassan kész az ebéd. A tanszékek igazán kitettek magukért. Teli hassal, kajakómásan, jöhet is a sörváltó és a fröccsváltó. A szervezői gárda is megmutatja, a vén sasok is tudnak még inni. A sorversenyek után megfáradva elkezdünk pakolni. A csapatok hazafelé szállingóznak, majd mi is indulunk.

Mivel mással is lenne érdemes megünnepelni a szülinapod, ha nem egy jó Groovehouse koncerttel?! Persze a retrocsomagból ki nem maradhat Spigiboy sem, öröm bulizni ilyen jó zenére.

Csütörtök, utolsó nap a versenyből. Holnap már alhatok. De addig is még hátravan a kolifutás és az AlpáRIÓi. A kumisz (#TEJTORNÁDÓa korrektor) és a mikrózott kevert még a legjobb futókat és ivókat is kivégzi. Nem csoda a sok fáradt arc látványa a HajIMG_1791ógyárin.  Sorra jönnek a csapatok, zeng a sziget a csapatindulóktól. Az állomásunkon 4 liter “finom” fröccsel kísérhetik le a kevertkukit és egyéb feladatokat, miközben még sportolnak is. Kellemest a hasznossal.

Mindenki tűkön ülve várja az eredményt. Kilencedik helyezett, nyolcadik, és így tovább az első kettőig. Tavalyhoz képest fordult a kocka, idén az IMG_6994AJLAS kapja a fél disznót, a M.A.SZ.L.A.G pedig a fél grillcsirkét. Kiosztjuk a díjakat, a csapatok jutalma egy-egy üveg Kevert. Meg persze a rengeteg maradék bor ráadásképp, amitől a hangulat is a tetőfokára hág. Így lesz a jó bulizni Revolution és Szecsei seggrázós zenéjére az este.

Kicsivel több alvás, azt hiszem, ez a heti rekordom. Felkelek. Lent már készülődnek a “Disznóvágásra”. Sül a tarja, hurka, kolbász, oldalas. Minden, mi szemnek és szájnak ingere, mintha egy igazi vidéki disznóvágásba csöppentem volna. Jóllakottan, a legjobb társaságban zárom a hetet. Persze az estét sem hagyjuk ki, felszállunk a bulivonatra, ahol Tömös és Bruttshow a két masiniszta.

A hét végére igencsak elfáradtam, de nem túlzok azzal, ha többetek nevében beszélek, hogy igazán megérte!xd

Ha tudnám, most előrepörgetném az időt 2017 áprilisára. De sajnos nem tehetem, úgyhogy nincs más, mint epekedve várni a következő Show’s Sonkára és Vegyésznapokra!

NyamNyam!!!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s