Easy rider (bike version)

13619966_1022845294459941_1465461565702885572_n

Belevágtunk a kalandba, nem is akárhogy! Letekertünk kerékpárral Budapestről Velencére. Munkába is biciklivel jártam, ami kitett napi 16 km-t, ezért úgy gondoltam, hogy igazából meg se fogom érezni azt az 50 km-t, ami kedden várt ránk. Tévedtem.

A tekerj az EFOTT-ra program keretében a nagy többség reggel indult, a Testnevelési Egyetem vezetésével, akik a Magyar Posta közreműködésével vállalták, hogy leviszik az összes csomagot. Így a kerékpárosoknak nem kellett semmire koncentrálniuk az úton kívül és szabadon élvezhették a tekerés gyönyöreit.

13631566_1023608414383629_1203188274863627399_n

Mi, Zsuzsival kicsit később indultunk a fesztiválra, el akartuk kerülni a nagy hőséget. Készülve a fesztivál áraira, nagy lakomát csaptam, csak éppen az indulás előtt… A Martos Flóra Kollégium előtt találkoztunk, és közösen indultunk a nagy útra. A GPS segítségével elég könnyen kikeveredtünk a városból és a Nagytétényi úton át eljutottunk Érdig, ahol elértem a holtpontot, majdnem vonatra szálltam és feladtam. Zsuzsi végig tartotta bennem a lelket, így próbáltam megemberelni magam. Szerencsére egy körforgalomnál a 7-es felé vettük az utat, és nem kerültünk állomás közelébe. Egy 6%-os emelkedő után jobban is lettem, és végre rendes tempóban tudtam haladni csak előre és előre. A szervezők nagyon kedvesen megvártak minket Martonvásáron, ahol volt egy frissítő pont vízzel, dinnyével és információval is. Ott tudtuk meg, hogy a kettő közül melyik kempingbe érdemesebb menni. 🙂

bpv

A célban szintén vártak szervezők őrzött kerékpár tárolóval, ajándékkal (kaptam kulacsot :)) és frissítővel és még nyereményjáték is volt, melyben egy kerékpáros táska lehetett a szerencsésé. Ráadásul a dicsőség is a miénk volt, hiszen a fesztiválon bárhol elhangzott hogy biciklivel érkeztünk Budapestről, szinte mindenki kerek szemekkel nézett ránk, és sokan gratuláltak is.

IMG_5909

Amennyiben jövőre is elérhető távolságban lesz az EFOTT, ismét előkapom a kerékpárt, de most már biztos nem előtte csapok lakomát!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s