Ha túl nagy a választék – Orange is the New Black

series-online

Előfordult már veled, hogy szeretnél elkezdeni egy sorozatot, de nem tudsz választani? Vagy nincs ötleted? A tanácsom: olyat nézz, amilyen hangulatban vagy. Vidám? Archer! Borongós? Gotham! Életszerű? Orange is the New Black.Ha elkezded, akkor ne egy részt nézz meg, mert nagyon ritka, hogy ötven perc után már úgy érzed, ki fogod pörgetni az összes évadot. Szóval ülj neki, és juss el addig, amíg érdekelni kezd a dolog. Adj neki esélyt. Ja, és persze ahogy azt a leitatós sörreklámok után mondani szokás: csak mértékkel!

orange_is_the_new_blackKépzelj el egy közel tökéletesnek tűnő, határozottan jó kerékvágásban haladó életet. Aranyos, fiatal  pár, szerelem, tervezgetett esküvő. Majd egy nap váratlanul kiderül, hogy menyasszony, Piper Chapman (Taylor Schilling) tíz évvel ezelőtt egy nagy táskányi drogpénzt csempészett Európába. Kevésbé idilli. Mégpedig a barátnője kérésére, akivel leszbikus kapcsolatban álltak hosszú évekig. Szegény férjjelölt. Piper tizenöt hónap letöltendő börtönbüntetést kap. Vajon kibírja a szerelem a különlétet? Mennyire durva hely egy női börtön? Nézz bele a sorozatba és meglátod.

Számomra valami újat tudott adni ez a sorozat. Nem a tipikus börtönfilmes-verekedős világot mutatja felszínesen, hanem sokkal mélyebbre ás. Van ideje kiforrnia a rengeteg karakternek, nyomon követjük fejlődésüket. Az ember azt hinné, hogy állandó forgatási helyszínnel a sorozat rövid idő alatt unalmas lesz. Pedig gyakran váltják egymást visszaemlékezések, izgalmas eredetsztorik (ki miért jutott oda), és a falakon kívül zajló események és remekül színezik a mindennapjaik történteit.

1466451898-orange-is-the-new-black-cast-1

Egy női börtönben töltött időt így lehetne túlélni, vagy ehhez hasonlóan. Nincsenek karatemesterek, se minden golyót kikerülő halhatatlan hollywoodi sztárok. Cserébe bebizonyítja, milyen fontosak az emberi kapcsolatok. Akár érdekből köttettek, akár barátságból. Elgondolkodtat, hogy akarunk-e valaha olyat csinálni az életben, ami miatt tizenöt hónapra lecsukhatnak.

Véleményem szerint az első évad 8/10, a második már a 9/10-et közelíti. Ha így halad tovább, a 4. évadra már bővítenem kell a skálámat.

IMDB:                                   8,3

Rotten Tomatoes:           96%

Metascore:                        79

Hamarosan jelentkezem egy új sorozattal, addig is jó szórakozást mindenkinek!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s