X. Réffy-kupa

Október 7-8 között immár tizedik alkalommal került megrendezésre a Réffy-kupa, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar hagyományőrző focikupája. Réffy Józsefre emlékeztünk, a kar többszörösen kitüntetett, kiemelkedő tanárára, aki nem csak a katedrán, de közös játékok során, a pályán is bebizonyította, hogy számára a diákság az első. A kar egyik legnépszerűbb oktatója volt, mi évente egy közösen eltöltött nappal, játékkal tisztelgünk életművének. 29782227783_5bd97e627d_o

A főszervezőkkel Schmidt Tamással és Pintér Olivér Péterrel beszélgettünk:

 Milyen külön élményt nyújtott a szervezés?

Nagyon jól esett a sok dicsérő szó a Réffy-kupa végeztével. Jó volt érezni a megbecsülést a beleölt munkánkért. Örömmel töltött el minket az a tudat is, hogy ennyi embernek kikapcsolódást és sportolási lehetőséget biztosítottunk. Jó érzés tovább vinni egy hagyományt, amibe ráadásul újítást is sikerült belevinni. Gondolok itt a körök külön versenyére. Minden a terveink szerint alakult, mindenki szívesen segített, amiben tudott, ha rászorultunk. Sőt, még az időjárás is kegyes volt hozzánk erre az egy hétvégére.

 Mennyire voltatok megelégedve a hangulattal?

A csapatok szerencsére idén is szép számmal kilátogattak a Réffy-kupára. Ezen felül idén nagyon sokan ott maradtak megnézni a többi csapat meccsét is, amikor ők már végeztek. Remélem, hogy jövőre még többen így fognak tenni, ez adja meg az esemény varázsát. A mentorok által szervezett forraltborozás is nagyon sokat hozzátett a hangulathoz, reméljük, hogy jövőre még több hasonló kezdeményezés fog érkezni a csapatok részéről.30116931430_635bb5b0f7_o

 Mennyire voltatok megelégedve a csapatok hozzáállásával, teljesítményével?

Az esemény teljes egészében a fairplay szellemében zajlott le. Még ha voltak is a csapatok között nézeteltérések, ezeket nagyrészt meg tudtuk beszélni. Sajnos egy-két momentum volt, amikor a győzni akarás kerekedett felül, de összességében nagyon szimpatikus játékosok alkották a torna mezőnyét. A csapatok teljesítményére abszolút nem panaszkodhat senki, nagyon színvonalas, hajtós meccseket láthatott a nagyérdemű. A vége felé pedig igazán izgalmas, parázs csaták alakultak ki a győzelemre esélyes csapatok között.

 Van-e olyan mozzanat, amit kiemelnétek a kupáról?

Schmidt Tamás: Számomra a fordulatos, kiélezett és izgalmas döntő. Két régóta rivalizáló csapatnál másra nem is számíthatnánk, de sem a tavalyi döntőben, sem pedig az egy évvel korábbi elődöntőben, amiket ugyanez a két csapat játszott, nem láthattuk ennyire együtt őket. 


Pintér Olivér Péter: Számomra az volt a legmeglepőbb pillanat, amikor egy kisfiú megállított, hogy megkérdezze, milyen rendezvényen jár, kik vagyunk mi, kik játszanak éppen a pályán. Én pedig elmeséltem neki, hogy az egyik csapat a Bazdelőre FC, és nagyon meglepődött, hogy ez tényleg egy csapat neve. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy a sport összehozza az embereket, nem is csak az ismerősöket, hanem a véletlenül arra tévedőket is.

Mindenképpen szeretnénk megköszönni a Martos Stúdió munkáját, valamint a Hallgatói Képviselet támogatását, amely nélkül nem jöhetett volna létre a X. Réffy-kupa. Ezen felül szeretnénk megköszönni a csapatoknak a részvételt, valamint hogy hozzájárultak az esemény színvonalának emeléséhez. Reméljük, jövőre is legalább ennyien kilátogatnak majd a Réffy-kupára.29782226313_f529e075bd_o

Béri János, a Martos Stúdió csapatának kapitánya oldottabb hangulatban összegezte számunkra tapasztalatait:

Hogyan készültünk a meccsekre? Heteken keresztül csak márkás, Fifás mezben jártunk mindenhova, hogy magunkba szívjuk az erőt. Voltunk több, rangos focimeccs-közvetítésén és ezeket magyarosan kielemeztük “vak a bíró” felkiáltásokkal. 

Ellenfeleink mind klasszis játékosokat vonultattak fel. Számunkra általában az első gól volt a problémás, ezért ott abbahagytuk, lévén akkor a második még bonyolultabban abszolválható. Elméletileg. Minden játékból tanultunk valamit, például a Martos Csocsó Klub játékosai megmutatták, hogy az igazi győzelem nem egy jó játékosra épül, hanem 5-re. Játékstílusuk a Bazdelőre csapatéhoz volt hasonló. Mármint a névre hasonló. Ez a taktikai csavar elvette tőlünk a győzelmet. Szerintem mindenki elégedett a játékosaim moráljával. Természetesen kiemelném a Martos Stúdió nem-túl-aktív tagjait is, akik a Dalai Lámával együtt meditáltak győzelmünkért, meghaladva a mi teljesítményünket 9000%-al. Amúgy a lányok jobbak voltak. 

A viccet félretéve, egy felettébb jó hangulatban eltöltött, színvonalas szervezésű két napon vagyunk túl, remélem hogy évről évre ugyanekkora lelkesedéssel fognak játszani a csapatok és mindig összehozza majd a vegyészkarosokat a Réffy-kupa. 

A kupa végeredménye pedig:

Bazdelőre FC címvédőként diadalmaskodott, mögöttük a Sevilla Sekanál végzett, bronzérmes az Inas FC valamint negyedik helyezett a Talpas Sir.

A körök közti versenyben a Martos Csocsó Klub csapata vívta ki a győzelmet, második helyezett a Martos Stúdió, még dobogós helyen a láMAFC, a Mentor Kör delegáltjaival, a sort a Központi Hatalom, azaz a Hallgatói Képviselet zárta.

Gratulálunk minden résztvevőnek, reméljük, jövőre is mind eljöttök, újra együtt játszunk és szórakozunk!

A rendezvényen készült képekért kattintsatok IDE!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s