Bulijárat-Royal Republic az A38-on

115f6fd2ad2148f99523141a3de0078e

Az Artemovszk 38 nevű, volt teherszállító hajó 2003 óta Budapest egyik legjobb szórakozóhelyévé nőtte ki magát. Nemrég a Royal Republic csapott itt bulit. Cikkünkben a feltörekvő svéd banda első magyarországi koncertjéről olvashattok:

Alig múlt el este 8 óra. A rakparton sétálva éreztem, hogy nem egy átlagos éjszaka elé nézek. A fedélzetre léptem, a jegyemet leolvasták a szkennerek és pár perc múlva már bent is voltam a hajó gyomrában. Ez az egyedüli, utánozhatatlan hangulatú A38. A felvezető Dinosaur Pile-Up-ra már nem értünk oda barátaimmal (hála az alapos alapozásnak, de egy linket azért megérdemelnek), viszont a második előzenekar egyszemélyes hadseregét, Tim Vantolt még elkaptuk pár szám erejéig. Ahogy ott állt, a színpad közepén és egy szál gitárral a kezében énekelt, én egyáltalán nem éreztem a banda hiányát mögüle. Időnként mikrofon nélkül is, de olyan erős hangon, hogy szerintem a hajó kazánházában is hallani lehetett.

royal-republic-royal-republic-31377489-607-307

ROYAL REPUBLIC

A bandát 2007-ben alapították Svédországban, Malmöben. Ragyogó, sodró erejű powerpop-r’n’r fúziót játszanak, a lehető leglazábban. Dallamos riffek, üvölthető szövegek jellemzik zenéjüket, amit egy felejthetetlen show-val koronáznak meg a színpadon.

A Royal még az első számát sem kezdte el, már mindenki tombolt, nem volt szükség felvezetésre. Egyik legjobb számukkal nyitottak, a Walk-kal, ettől a buli elszabadult. Mivel  fellépésük eredeti célja új albumuk lemezbemutatója volt, a koncert nagy részében arról szóltak zenék, olyan slágerek mint a Getting Along vagy a Baby. Nem maradhattak ki a palettából a klasszikusok sem: Tommy Gun, Underwear. Egyszer kíváncsiságból az órámra néztem, már több mint 60 perce játszottak, de nem akartam elhinni. 

img_1788

Kellemeset lehetett pogózni elöl, de pár méterre a gócponttól már “nyugisabb” volt a helyzet. Az emberek teli torokból énekeltek, a zenészek igazán kitettek magukért. Megidézték a Weekend Man-t, hogy adjon számunkra egy brutál jó estét. A Make Love Not War refrénje előtt leguggoltak Adamék, példájukat a közönség is követte, és a jelre felvisított a gitár, feldübörögtek a dobok, majd mindenki egyszerre ugrott fel. Érezni lehetett, ahogy a hajó több centit  mozog fel-le, tőlünk! A buli innentől orkán erejűre nőtt, egészen a végéig.

img_20161019_231419-2

Ilyen jól felépített koncerten rég jártam már. Az előzenekarok nagyon jól megalapozták a hangulatot, a Royal pedig tarolt utánuk. Első perctől az utolsóig érződött profizmusuk. A zenészek őszintén zenéltek, ahogy csak egy maguktól még nem elszállt banda tud játszani. Mindent beleadtak, hogy jól érezzük magunkat, rajtuk is látszott, hogy meghálálják a közönség lelkesedését. Elmondhatom, hogy aznap este Budapesten nem lehettem volna jobb helyen. A Royal Republic életre szóló élményt szerzett számomra, mindenkinek ajánlom, akinek egy kicsit is tetszik ez a stílus.

Ha csak egy számukat hallgatnád meg, mert ZH-ra készülsz:

Ha az is érdekel, hogy milyen volt élőben: (amatőr felvétel)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s