A SAS LESZÁLLT…

„ Rég voltunk már a Martos falai között, a BME minket vár,

Ó hogyne jönnénk már, hogyha a Sonka hív, ébredő tűzmadár,

Baszod, Sasok és Vének is.

Ti kértétek, hogy álljunk ki,

Baszod, óóó Sasok és Vének is.”

ss-cover-nepi-nagy

Az idei Show’s Sonka egyik legnagyobb kuriózuma az alumni csapat, a Vén Sasok csapatának nevezése volt. A “régebb óta fiatalok” idén megmutatták nekünk, hogy bár vagy egészen, vagy fél lábbal már kint vannak az egyetemi életből, azért mindig is meg fogják találni a hangjukat a BME területén belül.

34041006172_5c62219ca8_o

Hogy kicsit belelássunk, hogy hogyan is jött ez az egész ötlet, hogy csapatba gyűljön a sok szárnyalni vágyó sas, Orosz Grétát, a csapatkapitányt kifaggattam kicsit a részletekről. Lássuk, mit is mesélt el a kis csapatról:

Legelőször a csapatról szeretnék kérdezni. Kitől jött az ötlet, hogy megalakuljon az alumni?

Tulajdonképpen mi már két éve is beszélgettünk a dologról, még mikor én voltam a főszervező – válaszolja Gréti –, de tavaly valahogy elmaradt a dolog, és idén is elég érdekesen jött össze a csapat. Egyik AP alkalmával Juci már igencsak jól érezte magát, amikor összefutott Tihanyival, és szépen kijelentette neki, hogy idén lesz egy alumni csapat is a Sonkán. Másnap Tihanyi meg is kereste őt, hogy megbeszélte a HK-val, és benne vannak a dologban, jöhetünk. Juci meg csak pislogott…. oké… akkor jövünk. Ezután keresett meg engem, hogy mi lenne, ha idén tényleg megszerveznénk a dolgot. Csináltunk egy Facebook csoportot, ahova nagyjából 100 embert meghívtunk, akikről tudtuk, hogy régen is sokat játszottak, és benne lennének. Közülük nagyjából 40-en vissza is jeleztek azonnal, hogy jönnének, vagy csak akár az ötletelésben is, de szívesen segítenének. Így jött össze a kis csapat.

Akkor sok megedzett Sonkás gyűlt össze egy helyen. Neked ez hányadik játékod volt?

Tulajdonképpen az első. Pár éve a Nyuggerek csapatába tartoztam, de igazából csak a sportnapra mentem el, úgyhogy nem mondhatnám, hogy aktív tag voltam. Aztán ugye két éve úgy alakult, hogy én lettem a főszervező, és csak belecsöppentem az egészbe. Teljesen a többi szervezőre voltam utalva, akik már tudták, hogy minek hogyan kell mennie. Abban az évben igazán benne voltam az egész forgatagban, és a szívügyemmé is vált. Idén pedig végre kipróbálhattam, milyen is a másik oldalról a móka.

Nyilván a ti időtök volt legjobban megkötve, (Hej! Élet, melós élet…) de azért páran mindig megjelentetek a programokon. Csak azt sajnálom, hogy nem kaptunk tőletek csapatvideót, arra nagyon kíváncsi lettem volna.

Hát igen, sajnos ez most így jött ki, sokan vannak a csapatban, akik csak most lettek pályakezdők, nem lett volna szép dolog már az első hónapokban szépen ellógni a munkából.

Azért az egyik feladatot még túl is teljesítettétek. Az egyik előfeladat az volt, hogy minél messzebbről kell képeslapot küldeni a koliba. Kaptunk is tőletek kettőt is. 😃 Mindkettőre nemes egyszerűséggel csak az volt ráírva: A Sas leszállt.

Igen, ez nem egy véletlen bakiból adódott, csak be akartuk biztosítani, hogy legalább ezt a feladat meglegyen. 😀 Az egyiket Örkény Robi küldte New Yorkból, de mondván, hogy mi van, ha még ez sem érkezik meg időben, egy másikat is küldött az édesanyám Hollandiából.

Melyik programokon tudtál ott lenni?

A beiratkozásra én is el tudtam ugrani és ott voltam még a kocsmatúrán, meg a sportnapon is. Sajnos mindenhol nagyon kevesen voltunk, a szigetelésre konkrétan két ember mondta biztosra, hogy el tudnak menni, de azért páran még ott is hozzácsapódtak a kis csapathoz, úgyhogy azért mindenhol megjelentünk.

Azért a kocsmatúrán szép számmal megjelentetek, ezek szerint azt nem nagyon akarta kihagyni senki.

Hát igen, persze, az az egyik kedvence mindenkinek.😃Ott nagyjából mindenki megcsillogtatta a tehetségét.

34087710992_4a12547e40_o

Én is voltam egy állomáson a kocsmatúrán, ami nektek az utolsó előtti volt, és azt kell, hogy mondjam, még teljesen a toppon voltatok. Öt kocsma után is úgy álltatok oda, hogy oké, hát akkor igyunk. 

Hát igen. A mi kis csapatunk nem kispályásokból lett összerakva. Meg azt is meg kell hogy mondjam, hogy arra is figyeltünk, hogy mindenki tudjon inni, és igazságos legyen a dolog. Senki nem maradt ki, egységesen részegedtünk le. Mi egész héten, ugye ez nyilván látszott is, nem arra hajtottunk, hogy mindenkit legyőzzünk, ezért amikor már a többi csapatban az összes gyorsivó kidőlt, mi még szépen iszogattunk. 😃

És hogy bírtatok, hogy mondjuk a kocsmatúra vagy éppen a kolifutás után dolgozni kellett menni?

A kocsmatúra nem volt igazából bajos, mert a másnapi sportnapra amúgy is legtöbben szabit vettünk ki. A kolifutás pedig elég viccesen alakult. Először úgy döntöttünk, hogy idén kihagyjuk, nem lesz Sas a futáson, de aztán mégiscsak akadtak vállalkozó szelleműek, akik beneveztek. Csak az volt a baj, hogy elnéztük az időt, és mindenki egy fél órával később jelent meg, kivéve egy embert. Úgyhogy csak tiszteletbeli Sasok szálltak versenybe, és futottak velünk még egy kört, kivéve ugye azt az egyetlen emberünket. Ugyancsak ő volt az egyetlen, aki dolgozni is ment még aznap délre. Csak ezt az üzenetet kaptuk tőle munkába menet: Büdös vagyok. 😃

Végül nagyon feltornáztátok azokat a krediteket, ilyen szép mentésre azért nem sokan képesek. Időközben megjött nálatok is a versenyszellem?

Haha, hát nem, nem mondanám. Az előfeladatok után 0,9 volt az átlagunk, úgyhogy mi a héten arra hajtottunk, hogy utolsók legyünk. Persze, egyébként felmerült, hogy azért mégiscsak jó lenne, ha görbülne az a kettes. Mégiscsak itt voltunk, akkor már legyen szép az az utolsó hely is. Az eredményhirdetésen már vártuk, hogy 10. hely: Véééén Sasok. Hát sajnos ez nem így alakult. Tényleg szépen felhoztuk azokat a krediteket, annyira, hogy egy csapatot meg is tudtunk előzni. Szóval még ez sem igazán úgy jött össze, ahogy mi terveztük. De az EEEGY ÜVEG KEVERT így is járt mindenkinek. Viszont az úgy elfogyott, hogy a második körre már nem is ért vissza hozzám. Sajnos. 😀

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy idén mik voltak a kedvenc programjaid, milyen volt a hét összességében?

Ugye a mi csapatunk nem egy kiforrott társaságból alakult meg, hanem igazából több régi rivális csapat embereiből tevődött össze. Például volt ember az Alkoholizmus Tanszékből, a Lombitchból, és az Etilből is. Most pedig együtt voltunk, együtt csináltunk mindent, egyáltalán semmi feszültség nem adódott, és ez így is van rendjén. Tartsanak össze az öregek. 😃 Sajnos az egyik kedvencemen, a legek versenyén én sem tudtam részt venni, de azért messziről mi is próbáltuk adni az instrukciókat azoknak, akik elmentek.

Igen, az nekem is az egyik kedvencem volt, és annyira vártam, hogy valaki behozza a legsármosabb csövest, de sajnos ez idén nem jött össze. 😃 Azért hoztak be a csapatok egy-két dolgot, ami kárpótolt. És a többi játék, amin ott voltál?

Tetszett, hogy a feladatok között több olyan is volt, ami inkább ügyességi vagy logikai volt, és nem csak sörváltóztunk mindenhol. A kocsmatúráról egy idő után már nem tudok nyilatkozni, nem minden maradt meg szépen, tisztán. 😃 A sportnap is nagyon jó volt, mi igazából kicsit kikapcsolni jöttünk, hoztunk két tálca sört, mert a mi májunk már nem bír el annyi Zöld 21-et, és csak röhögtünk a másikon, hogy: Nézd már, mekkora gyökér azzal a banánnal! (Hogy mindenki értse, a sorverseny egyik feladatában a plöttyedt banán eszközként szolgált.) Úgyhogy összességében azt tudom mondani, hogy jövőre is nagyon szívesen beszállnánk a versenybe, és akkor igazán odatesszük magunkat.

34108799102_cab9734d70_o

Nagyon szépen köszönöm ezt a kis élménybeszámolót és azt is igazán köszönjük, hogy eljöttetek az idei Show’s Sonkára, és adtátok a hangulatot! Várunk Titeket jövőre is Vén Sasok! 😊

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s