FESZTIVÁL: MI ÍGY!

– Na hello, merre vagytok? Bent vagytok már? – Aj, nem még a bejáratnál állunk a tömegben. – De gyertek mááár! Nem akarom foglalni már a sátorhelyet, körbe kéne nézni! – Nehogy elmenj, tartsd a frontot, bent meghívunk egy sörre!

35532743204_4787e0dd22_o (1)

Kissé ugyan nehézkesen, de végül bejutottunk mi is bejutottunk a kapukon, és a nagy cölöpverés és „Ez meg mi, és hova való, én ezt nem értem” típusú sátorállítás után körbenéztünk, hogy mit is találunk az EFOTT -1. napján. Ugyanis idén kibővítették egy nappal a programtárat. Ezt a napot az akusztikus zenének szentelték. A Punnany Massif is fellépett, a hangulatnak megfelelően romantikusan megvilágított színpadon indították meg a fiúk az egész hetes mókát.

35532711034_d66ec394af_o

Reggelente a Baross Rádió selymes hangú tagjainak ébresztőjére keltünk. (Sajnos megesett az is, hogy valami kevésbé kellemes hang reggel 8-kor, a buliból visszatérve mindenkinek ébresztőt fújt a „Mindenki, aki alszik, az p*nci” mondattal.) Ezt a napot arra használtuk ki, hogy alaposabban körbenézzünk. Sajnos a civil falu legtöbb sátra még nem nyitott meg, ugyanígy a fesztiválterület egy része is le volt zárva, úgyhogy az aznapi délelőtti program a pancsolás, napozás, evés-ivás, habparty és vízibiciklizés volt, ahogy egy hétvégi nyaraláson szokás. Sokan arra készültek, hogy az EFOTT-ot idén is elviszi az eső, de ez idén másképp alakult. Mi meg annyira örültünk neki, hogy még csak árnyékot sem kerestünk egész nap. Ez nagy hiba volt.  Egy baráti vállon csapás végzetes is lehet néha.

Az első napon bevettük a civil falut is. Rajzoltunk csokiért, üzenetet küldtünk a jövőbe, célba dobtunk, kitűzőket gyártottunk és mindenhová benéztünk. A PTE diákjai hangszerestül vonultak végig az egész fesztiválon egyenruciban, hatalmas dobokkal és trombitával. Az EFOTT csapata lehetőséget kínált nekünk, hogy interjúkat készíthessünk pár magyar bandával: a 30Y-nal, a Blahalouisiana-val és az Ivan and The Parazollal. Olvassátok el, nézzétek meg az eredményt a blogon! 😊

36199951902_96bcb8a78b_o

Délutántól kezdve persze átvették a koncertek a főszerepet. Különösképpen a külföldi sztárfellépők előadására hömpölygött az embertömeg, de azt hiszem, a magyarok sem maradtak egyáltalán hoppon. Napról napra egyre vesztettünk a frissességünkből, de nem a lelkesedésünkből. Sok-sok ismerőssel találkozni, és egymás fején röhögni  tökéletes fesztiválprogram.

Az utolsó napon a fiúk is megmutatták a tehetségüket, ugyanis a Lidl egy komplett konyhát is kiköltöztetett a fesztiválra, úgyhogy ha jó előre foglaltál időpontot, kipróbálhattad magad. A “mindent, amit találunk kutyulgassunk össze jó lesz az, szép lesz az” stratégiát választották a hőseink. A menü: spaghetti, hambipogácsa, konzervhal, retek és hagyma. Meg valami, ami nagyon csípett. Most biztos senki nem tudna kényszeríteni, hogy megegyem, de akkor olyan jól esett, édesanyám főztje. Itt is köszönet Berci és Miki Ramsey séfeknek a kulináris orgazmusért.

36199949952_d9422b3a2c_o

10 dolog, amin legközelebb nem lepődünk meg:

  • 50 forintból még tudsz venni kettő és fél Fornettit.
  • Van az úgy, hogy a sátradhoz visszaérve egy random gyerek alszik a hálózsákodon, és szépeket álmodva összenyálazza azt.
  • Az sem meglepő ha el akarják csórni a napszemüvegedet egyenesen a fejedről,
  • vagy a cölöpöket a sátradtól esetleg eladják a sátradat 300 forintért,
  • vagy néha-néha a piádat is behúzzák… elég nagy ilyen helyeken a cápaszaporulat.
  • Néhanapján haza kell cibálni az egyik cimbit, akinek soha nem láttad a sátrát sem, és azt sem tudod merre van. Ilyenkor ha lehet, hagyd inkább egy bokorban. 😀
  • Messze van a kisbolt, de a kellő mennyiség elfogyasztása után az ember szinte visszateleportál, egészen a nagyszínpadhoz.
  • A zuhanyban csak hajnali 5kor van meleg víz, úgyhogy érdemes addig rotyogni valamerre.
  • A babzsákos (el)fekvőhelyek nagyon nagyon kényelmesek, ha megfárad az ember.
  • Ha minden kötél szakad, a civil faluban ajándékba kapott világítós cipőfűzőt el tudod adni 2000 Ft-ért. Abból Pestig el lehet jutni.

+1: Ne próbáljátok megszámolni hányszor megy egy nap a Despacito, mert lehetetlen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s