NégyesHatos Söröző

preaper

A négyes és a hatos villamos Budapest életében központi szerepet tölt be, mindenki ismeri, mindenki tudja merre megy, honnan jön. Azonban, hogy melyik megállóban leszállva hova érdemes menni, vagy hova nem, arról sokan nem győződtek még meg. Így hát elindultunk kedves ismerőseimmel az éjszakába, majd a villamosról egy előre nem megbeszélt megállóban leszállva megindultunk az első alkohollal szolgáló hely felé. Ez a Király utcai megálló, s a NégyesHatos Király, másképp a NégyesHatos Söröző volt.villamos

Maga a hely a 4es6os sémát követi, így az ilyen témájú kocsmákat ezzel egy kalap alá veszem. Ennek a stílusnak az egyik hozadéka, hogy sok ember fér el benne kényelmesen, ámde így sem elégítette ki a lakosság összes igényét, – már ami a befogadóképességet illeti, – s közvetlen a szomszédságában található a NégyesHatos Plusz. Továbbá jellegzetesek a székek/padok az újságpapír mintával. Ez, valamint az élénk színek adják át azt az egyfajta fiatalos hangulatot, amit itt érez az ember.

negyeshatos_kiralyEzt a légkört tovább erősítik az egyetemistabarát árak, széles választékban. Csapon többféle sör csordogál a korsókba, a polcokon megannyi fajta rövidital sorakozik, várva a kitöltést. Persze, ha valakinek dagad a pénztárcája az ösztöndíjtól, s meg szeretné ünnepelni minőségi itallal a sikeres vizsgát, könnyen megteheti. A választék azonban a visszájára is fordul, mivel olyan széles, hogy nincs kirakva a fogyasztóknak az asztalra, (vagy csak elvitték a rajongók) hanem a plafonról kell leolvasni a pult fölött, ami egy idő után már elég kényelmetlenné válhat.

S mindez része az általános témának, ami tulajdonképpen minden pozitívum, amit el lehet mondani. Azonban pontosan emiatt válik  hétköznapivá. Ha egyetlen ilyen kocsma lenne, akkor szívesen többször is visszajárnék, azonban pár hely meglátogatása után vontatottá válik. Ugyanaz a sjhkslválaszték, ugyanazok az asztalok, ugyanazok a székek, néha az érzés is elfog, hogy a csinos, biztos kezű pultoslányok is ugyanazok minden helyen, s a határozott pultosfiúk is ugyanazok, kik láttán mindenkinek elmegy a kedve a rendbontástól. Bár számomra unalmassá válik, ugyanakkor biztonságot is ad, mert tudhatom, hogyha ide akarok legközelebb menni, mi vár rám.

Elhelyezkedés: Budapest, Erzsébet krt. 58, 1073

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap: 00:00-24:00

Összegzés a 10 sörös rendszeren:

Sör: Pár kör után már finom az olcsóbb is
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Rövid: Az alapokból akad, koktélok nagyon nincsenek, likőrökből sokféle
SÖRSÖRSÖRSÖR

Hangulat: A társaság többet tesz hozzá.
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Randihely: Ha más ötlet nincs, utolsó mentsvárnak megteszi
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Partihely: Inkább alapozáshoz
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Pultosok: A munkájukat jól végzik (há’ most adják a sört, nem?)
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Kiemelkedő ajánlat: Éjjel-nappal nyitva!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s