4es6os, SHOT Cafe & Bar

preaperA négyes és a hatos villamos Budapest életében központi szerepet tölt be, mindenki ismeri, mindenki tudja merre megy, honnan jön. Azonban, hogy melyik megállóban leszállva hova érdemes menni, vagy hova nem, arról sokan nem győződtek még meg. Ezúttal a SHOT Cafe & Bar-ba tévedtünk be, mely körülbelül félúton található a Király utcai és a Wesselényi utcai megállók között.

aaa167Továbbá elhelyezkedését nézve abban is kedvező, hogy második szomszédja a Madách Színháznak, így kiváló kulturális kiegészítő kerekedhet kikapcsolódásunkhoz. Kívülről kicsit sem hivalkodó, egészen, míg meg nem látjuk az ajtó fölötti táblát, nem is szembetűnő, hogy itt van ez a kis kocsma. Azonban belépve a vélemény megváltozik, ugyanis bár elsőre is nagyobb, mint kívülről látszik, de az emeletnek hála megduplázódik a férőhelyek száma.

A választék varianciáját verhetjük végsőkig a koktélok tekintetében, a másfél literes Long Islandtől kezdve a vodka bombáig, ami koktélt csak el lehet képzelni, az itt megtalálható, nem úgy, mint a sör. Van pár, de ha valaki folyékony kenyeret akar fogyasztani, arra nem kevés más hely kedvezőbb lehet.

aaa165

Ahogy a neve is elárulja, kávé tekintetében sem mondhatni elmaradottnak, bár csak ír kávét kóstoltam, barátaim megerősítettek, hogy a többi is enyhíti a test és elme álmosságát, bágyadtságát.

aaa171Elsőre az álmot és a bágyadtságot a hangulat is adja, egészen, míg belőle fel nem ébred az ember. Míg szisztematikusan végiggondolva a tényeket, rá nem eszmél, hogy alig több az átlagosnál, se nem rosszabb, és csak kicsivel jobb.  Értem ezalatt, hogy nincsenek váratlan, bátor újítások, amelyekről biztosan gondolnánk, hogy becsalogatja, illetve bent tartja az utca népét, s melyektől hátast dobna a nagy érdemű. Mert ugyan minden helynek megvannak a saját különlegességei, amiben kimagaslóan sokat kínáln, de ez alapján nem ugrik ki a többi kocsma közül, s még csak nem is az a késdobáló hely, hogy rosszabb legyen az átlagosnál. Az, ami miatt mégiscsak jobb egy kicsivel, azok a pultosok. Bennük az fogott meg leginkább, hogy bizalommal fordulnak az emberekhez. Bár lehet, hogy csúcsidőben meglátogatva több fenntartással kezelik a vendégeket.

Elhelyezkedés: Budapest, Erzsébet krt. 35, 1073

Nyitvatartás:

  • Vasárnap-péntek: 12:00-04:00
  • Szombat: 10:00-4:00

Összegezve a 10 sörös rendszeren: 

Sör: alig-alig, de valami azért van
SÖRSÖRSÖR

Rövid: koktélok, amíg a szem ellát
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Hangulat: Mint amikor a gyermekkori csínyt megúsztuk büntetés nélkül
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Randihely: Csak ajánlani tudom, mindenki talál ízlésnek megfelelő italt
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Partihely: Inkább a beszélgetésre beülős társaságok, semmint az asztalon táncolósak tetszését nyeri el
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Pultosok: Vannak, dolgoznak, sőt! Ki is hozzák a nedűt. (Kellően nagy mennyiség kikérése után csak)
SÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖRSÖR

Kiemelkedő ajánlat: Koktélok, másfél literes Long Island

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s