A horror béka, avagy a legeredetibb halloweeni kiegészítő

Újra megtelt a város halloweeni bulikkal, de már megint mindenki csontváznak, meg boszinak öltözött, te meg csak forgatod a szemed az elcsépelt jelmezeken. Közben folyamatosan azon agyalsz, hogyan elégedhetnek meg az emberek ilyen egyszerű hacukákkal. A válasz egyszerű: még nem hallottak a horror békáról!

frog

Olvashattatok már a Martos Blogon pénisz nélküli gyíkról is, de bizton állítom, hogy ez az állat is tartogat meglepetéseket. A horror béka – vagy hivatalosabb nevén a guineai szőrösbéka – egy Közép-Afrikában őshonos, különleges kétéltű. Szuperképessége védekezési mechanizmusában rejlik, mert “visszahúzható karmokkal” rendelkezik, amik nem szaruból, hanem csontból vannak. (Most kezd igazán izgi lenni ez a breki.) Ha fenyegetve érzi magát, csak gondol egyet és eltöri saját lábujjának csontjait, ami így átszakítja a bőrt a talpán. Majd ezzel a rögtönzött “tőrrel” védi magát a támadóktól. (Az izgalom a tetőfokára hágott…) Elsőre nehéz elhinni, hogy ez a békafaj pillanatok alatt képes átváltozni egy tüneményes, királylányoknak csókolgatni való brekkencsből “vérengző fenevaddá”, de minden elismerésem, szerintem teljesen jogosan viseli a horror jelzőt!

frog2

A japán animék világában járatosak talán egyből a Naruto sorozatban megjelenő Kimimaro karakterére asszociáltak. A sorozat jellegzetes fehér hajú, homlokán két piros pöttyöt viselő ninjája az előbb leírtakhoz hasonlóan, vérörökségének köszönhetően, képes saját csontjait fegyverként használni a harcok folyamán. Habár Kimimaronak semmi köze a szőrősbékákhoz, ő is megkaphatná a horror békaember címet.

kimimaro2

Ha ezeket még csak-csak megemésztettük, azt már nehezen nyeljük le, hogy sem Kimimaro, sem a békák nem mutatják a jelét annak, hogy ez a teljesen “hétköznapi” cselekedetük esetleg fájdalmat okozna nekik. Ezt igazságtalannak érzem, velünk, földi halandókkal szemben! Nem elég, hogy rettentően fáj egy nyílt csonttörés, de ráadásul nehezen is gyógyul. Nem így a békáknak, ők rövid időn belül helyre jönnek. Talán, ha magunkra öltjük az alakjukat, lehet ránk is átszáll ez a képesség? Egy év múlva ilyenkor kideríthetjük! Ha netán mégsem válna be, még mindig elmondhatjuk, hogy miénk volt a leghorrorisztikusabb jelmez a buliban!

Halloween-AAA

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s