Ázsia expressz – A sárkány útja

Avagy mivel üssük el az időnket, mikor tanulni kéne? Újabb jó kis reality-vel rukkolt elő a közösségi média. Már 5 hete tart az Ázsia Expressz, mely nehezebbnél nehezebb kihívásokat állít a magyar sztárpárok elé. Hatalmas kitartást, türelmet és lelki erőt igényel ez az utazás. Na de persze mindezt a képernyőn nézve elég vicces, és egy tanulással töltött nap után tökéletes kikapcsolódás, és hát mi másra lenne az embernek szüksége így a póthét tájékán? ázsiaexpressz
7 párossal indult a játék – nevezzük annak – de néhány szereplőtől már el kellett búcsúznunk. Direkt nem fogom elárulni, kik estek ki, hátha valakinek kedvet csinálok, és elkezdeni nézni. Hát ki vagyok én, hogy spoilerezzek?

ázsiaexpressz2
A műsor lényege, hogy a párosoknak 4 kelet-ázsiai országon keresztül kell utazniuk, napi 1 dollárból, egy hátizsákkal a hátukon. Persze nem ilyen egyszerű a dolog, akkor hol lenne az izgalom és a szórakoztatás? Ördög Nóra – a műsorvezető – jobbnál jobb küldetéseket állít eléjük. Aki ezekben jól teljesít, annak esélye van arra, hogy megszerezzen 1 millió forintot a megnyerhető 14 milliós teljes összegből. Persze, ha egy páros úgy esik ki, hogy rendelkezett nyereménnyel, akkor azt az összeget átruházhatják egy még játékban maradt párosra.
A versenyzők Vietnamon, Laoszon, Kambodzsán és Thaiföldön keresztül kell hogy végigutazzanak, hogy beérhessenek a célba. Ehhez semmilyen eszköz nem áll rendelkezésükre, tehát marad a stoppolás.

Geographic map of Thailand, Burma, Cambodia, Vietnam and Laos co

Ennek fejébe még szállást is maguknak kell keresni éjszakára, mindig azon a településen, ahol épp tartanak, mikor az aznapi verseny véget ér. Mivel napi 1 dollár mondhatni nagyjából semmit nem ér, így bekopognak idegen házakba, családokhoz, mindenféle emberekhez, hogy legyenek szívesek befogadni őket estére. A szerencsésebbek viszonylag tiszta és pénzesebb helyre kerülnek, ahol a mosakodási lehetőségek is elég jók, illetve még vacsorával és reggelivel is kedveskednek nekik, viszont vannak olyan párosok, akik ennek a szöges ellentétével találkoznak, és elég kiborító még a látvány is. Persze az is sokat számít, hogy melyik országban vannak éppen. Szomszédos vidékek, mégis annyira más az emberek mentalitása. Ez nyilván nem csak Délkelet-Ázsiára vonatkozik, nagyjából mindenhol így van, de azért küzdelmes.

Jó oké, kemény, meg minden, de azért sok vicces történést vágnak bele egy-egy adásba. Van amikor tényleg eltolnak pár poént, van amikor maga a cselekedet vicces, néha meg már maga a szereplők szerencsétlenkedése az, ami sírva fakasztja a nézőt.

nánázsia
Minden héten van egy vagy több amulett-játék, ahol a versenyzők a fent említett 1 millió forintot érő amuletteket megnyerhetik. Ha egy hét véget ér, az utolsó napon esedékes a Hajsza. Ezt úgy kell elképzelni hogy az a 2 páros, akik legkésőbb értek be az utolsó “ellenőrző pontra” részt vesz benne, a harmadik párost pedig a játékostársak szavazzák meg. Itt is feladatokat kell teljesíteni, nyilván minél gyorsabban, és az a 2-2 résztvevő juthat csak tovább, akik az első két helyen végeztek. A leglassabb páros kiesik a játékból, és utazik haza Magyarországra.
Dióhéjban ennyit mondanék erről a műsorról, szerintem tökéletes agyradír ha már ráuntál mindenre, eleged van a tanulásból és esetleg az állandó zenehallgatásból is. Mellé még nagyon ajánlom a Nánázsia- A vlog követését, ami Ördög Nóri családjának mindennapjairól szól ezalatt az ázsiai utazás alatt, szerintem megéri, nagyon hangulatos bejelentkezések. Kezdjétek el nézni, szórakozzatok rajta jól! Remélem meghoztam a kedveteket hozzá!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s