VEGYÉSZNAPOK ’18 KEDD: REVOULTION, BIRDSDAY

Már biztos sokan lázban égtek és nem győzitek kivárni a hátralévő heteket a tavaszi félév legnagyobb eseményéhez közeledve, amikor egy egész héten át meg sem áll a bulivonat! Nos, remélem, hogy a bérleteiteket már megvettétek, így nem is nagy titok, hogy a keddi estét Revolution és a Birdsday viszi majd a hátán!

rev

Revolution, akivel már többször találkozhattatok a Vegyésznapok keretei közt, nem a klasszikus DJ, aki egyszer zenélgetni kezdett és varázsütésre felfedezték. A Liszt Ferenc Zeneakadémia opera-tanszékén diplomázott, ami azért elég magasra teszi a lécet. Ám a mi szerencsénkre, ez idő alatt se hanyagolta el különleges tehetségét, aminek eredményeképpen 2005-ben 3. helyezett lett a beatbox világbajnokságon, amellett, hogy Magyarországon kétszeres országos bajnok a műfajban. Ezzel a mókavonat nem állt meg, hiszen 2010 januárjában a Magyar Dj Szövetség az „év felfedezettje” díjban részesítette, valamint 2009-tő 2011-ig a Roxy Rádió műsorvezetőjeként hallgathattuk. Abban teljesen biztos vagyok, hogy eddig oltári bulikat varázsolt a VN-re, és abban is, hogy Revolution nem ad alább, idén sem!

És most következzen az este újdonsága: A BIRDSDAY

birdsay-e1508661964876

A bandát két sárospataki srác: Ujvári János és Vigh Vajk alapították. A fiúk már külön-külön is bontogatták szárnyaikat, de hamar rájöttek, hogy közösen sokkal hatékonyabban tudnának dolgozni. Igaz mindketten máshogy állnak a zenéhez, de talán pont ettől lett igazán különleges a muzsikájuk.

A csapat ismertetőjegye a “madárkás zenék” kifejezés, ami annyit tesz, hogy a madarak dallamaiból, csicsergéséből merítik inspirációjukat és erre építik a többi hangzást, megtoldva saját stílusukkal. Ha ez még így önmagában nem lenne elég fantasztikus, akkor elárulom, a csapathoz csatlakozott egy nekünk is kedves, angyalhangú énekesnő, Szabó Csenge személyében, akit többek között az Avicii- Without you és a Túl a vizen átdolgozásokban is hallhattatok már.

 

A kibővült csapatban ötletekből nincs hiány, az igazi szárnyalás csak most kezdődik! Gyertek és legyetek részesei ti is ennek a repülésnek! Találkozunk a Vegyésznapokon!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s