VEGYÉSZNAPOK 2018 TÖMÖS & BRUTTSHOW

Sajtból van a hold, Szalai Éva, Bogozd ki, Dancing Queen  és még számos retro sláger…. Szerintem ezekről mindenkinek egy dolog ugrik be, főleg, ha a Vegyésznapok fellépőiről beszélünk. Bizony a 2018-as “búcsúest” hangulatáról, már afféle hagyományként, nem más, mint Tömös & Bruttshow fog gondoskodni!

Azt hiszem, nagyon bemutatni nem kell őket, hiszen nem telik el félév anélkül, hogy egy, vagy netán több fergeteges retro bulit ne csapnának a Csocsóban. Akik mégsem ismernék őket, azoknak feltétlen tudniuk kell, hogy a duó mindkét tagja a BME vegyészmérnöki karán tanult, a Martos Stúdió körein belül kezdték pályafutásuk, sőt Dr. Tömösközi Sándor jelenleg is docens az egyetemen és számos “rajongóját” tanítja, na persze nem a DJ-világ rejtelmeire…

38761871942_8afe2fdb27_o

Amit nem sokan tudnak, vagy talán még nem is sejtenek az az, hogy Ők ezekre a bulikra, – különösen a Vegyésznapokra – több héttel, sőt hónappal előbb elkezdenek készülni. Ez alatt persze nem az amúgy is hibátlan zenei műveltségük elmélyítését értem, hanem  azt, hogy évről-évre más és más jelmezzel, ajándékkal, vagy akár meglepetés produkciókkal készülnek. Ezek a közös brainstormingok általában számos telefonos egyeztetés és e-mail váltás után a Csocsóban valósulnak meg, és azt mondanom sem kell, hogy néhány kellemes fröccs (kizárólag Irsai Olivér) társaságában, persze csak akkor, ha másnap nincs munkanap…

Na persze, manapság már el sem tudjuk képzelni, hogy anno, pályafutásuk elején miféle előkészületet igényelt egy-egy buli megvalósítása, hiszen abban az időben még kazettákról szóltak az igazi slágerek; amikről pontosan ki kellett választani előre és összehangolni, hogy mikor, ki és melyik számot fogja játszani. Természetesen mostanában is adódnak kisebb-nagyobb technikai nehézségek, de semmi sem tántoríthatja el őket, ennyi évvel és tapasztalattal a hátuk mögött.

30887816030_5e54de4f31_o

Személy szerint engem szerencsére rengeteg élmény fűz hozzájuk, és nem csupán mint dj-k, hanem mint “átlag” emberek, barátok. Ha azt gondolnátok, hogy csupán AP-kon lépnek fel, vagy hogy kizárólag a retro stílusban utaznak, akkor tévedtek. Legyen szó családi/baráti összejövetelekről, szülinapokról, nyaralásokról, a hangfal bármi áron jön velünk, és akárhányan, akárhol vagyunk, a disco egy biztos pont az estékben. Ezek közül különös szerepet kap minden évben a Tömös Mikulási Garázs Buli, vagy éppen a farsangi jelmezes ereszdelahajam.

33884118640_f0348f6c23_o

Egy dolog biztos, annak ellenére, hogy néha izgulnak a fellépések előtt még a mai napig is, vagy aggódnak, hogy telt ház lesz-e, kedvezni fog-e a technika, beválik-e a jelmezük stb.., nincs még két olyan ember, akinek ennyit jelentene egy ilyen este és ekkora szeretettel és szenvedéllyel állna a DJ pult mögött. Talán nem árulok el nagy kulisszatitkot azzal, hogy idén is gőzerővel készülnek, és biztosíthatom, hogy valami egészen különleges performansszal rukkolnak majd elő!

 

Ligethy Laura

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s